aradon.ro Web analyticsCum mai stăm cu cele două treimi din CLM Arad?

Cum mai stăm cu cele două treimi din CLM Arad?

De o lună de zile, secretarul municipiului, Lilioara Stepănescu, evită în mod repetat să se pronunţe pe subiect.
Scris de Diana Dutu - De o lună de zile, secretarul municipiului, Lilioara Stepănescu, evită în mod repetat să se pronunţe pe subiect.

Consiliul Local Municipal este convocat astăzi, la ora 13, în şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi a şedinţei se află nu mai puţin de 36 de puncte, în cazul a 32 fiind vorba de proiecte de hotărâre. Printre cele mai aşteptate – dar, totuşi, ultimele pe listă – se află proiectele privind validarea mandatului de consilier local pentru aleşii Roxana Tabuia (PNL) şi Flavius Filip (PSD). În această ordine, cu toate că social-democratul aşteaptă încă din luna august validarea în funcţie…

Remember

Tot astăzi rămâne să aflăm care e soarta celor nouă proiecte de hotărâre „adoptate” cu 15 voturi „pentru” în contul a două treimi, în şedinţele (extraordinară şi ordinară) din 29 septembrie. La momentul respectiv, primarul Gheorghe Falcă şi viceprimarul Călin Bibarţ au explicat că, pentru ca proiectele să fie aprobate, sunt suficiente 15 voturi „pentru” – şi nu 16, cum era notat de secretarul municipiului Arad, Lilioara Stepănescu, în Sinteza rapoartelor şi amendamentelor formulate de comisii – pentru că cele 2/3 se aplică la un total de 22 de consilieri în funcţie, nu 23, câţi au fost înainte de demisia Florinei Vasilescu (din iulie). Această explicaţie nu a fost înghiţită de aleşii PSD care, prin vocea liderului de grup, Beniamin Vărcuş, au catalogat-o ca fiind un „artificiu trist” şi au subliniat că proiectele au fost aprobate ilegal, urmând să le atace în contencios, în cazul în care secretarul Lilioara Stepănescu alege să le treacă cu 15 voturi.

Se fac presiuni?

Aşadar, rolul esenţial în această problemă îi aparţine Lilioarei Stepănescu. Am abordat-o imediat după încheierea şedinţei din 29 septembrie, când ne-a spus că are nevoie de două zile pentru a se putea pronunţa. Au trecut de mult cele două zile. A trecut o lună, timp în care am luat legătura de mai multe ori cu secretarul municipiului Arad, fără a obţine însă un răspuns.

Gurile rele spun că Lilioara Stepănescu nu ar fi deloc de acord cu aprobarea proiectelor cu 15 voturi „pentru” în contul celor două treimi; însă asupra sa ar fi fost exercitate presiuni extreme pentru a-şi schimba poziţia. Acesta ar putea fi un motiv care să explice evitarea repetată a unui răspuns (public) la o întrebare foarte simplă: este sau nu este legal votul în cazul celor nouă proiecte? Nu mai departe de ieri am fost asiguraţi că răspunsul la această întrebare „e pe drum”. Din păcate, nu a ajuns la noi până la închiderea ediţiei.

Adoptate?

Este cert, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de astăzi nu se regăseşte niciunul din cele nouă proiecte de hotărâre adoptate cu cântec luna trecută. Asta ar putea însemna că ele sunt considerate adoptate.

[related-post post_id=”1906963″]

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Interviu aradon.ro cu Inspector principal de poliție Livia Pescar: „Munca de teren oferă mai multe satisfacții”
  Pe Livia Pescar o știți din presa locală. Cu siguranță, i-ați văzut numele în ziar sau pe site-urile de știri arădene sau la tv. Ea este cea care oferă declarații presei atunci când în Arad au loc evenimente care ajung să fie anchetate de Poliție. Este purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad din anul 2021. Recent, inspectorul principal de poliție Livia Pescar s-a întors dintr-o misiune internațională ce a avut loc la Sevilla, Spania, organizată de Biroul Atașatului de Afaceri Interne la Madrid.

  Local

  Curtea, grădinile și parcurile mănăstirii Feredeu, acoperite de o viitură puternică
  Curtea, grădinile și parcurile cunoscutei mănăstiri Feredeu din județul Arad au fost acoperite de o puternică viitură, marți spre seară, venită de pe dealurile din jurul lăcașului de cult.

  Oameni

  Amber Heard este acuzată că a falsificat pozele cu rănile provocate de Johnny Depp
  Avocatul lui Johnny Depp a acuzat-o pe Amber Heard că a falsificat imaginile cu rănile provocate de fostul ei soţ.

  România

  Meditațiile cu profesorii de la clasă vor fi interzise. Sancțiuni prin lege pentru cadrele didactice
  Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat marți că profesorilor le va fi interzis prin lege să mai facă meditații cu elevii din clasele la care predau. Regula ar putea fi aplicată din anul școlar 2022-2023. Vor exista sancțiuni pentru cadrele didactice care nu o respectă. 2

  Local

  Vrea să afle of-urile locuitorilor din „6 Vânători”
  Viceprimarul municipiului Arad, Ilie Cheşa, ţine să se informeze direct de la cetăţeni în legătură cu problemele din cartier. 

  Local

  „Sanitarii pricepuţi” de la „Moise” vor reprezenta Aradul la faza naţională

  Local

  Expoziţie documentară: Bicentenarul teologiei arădene

  Local

  „Prietenii pompierilor”, calificaţi la faza naţională

  Local

  Un bărbat din Barațca a murit după ce s-a răsturnat cu tractorul
  Tragedia a avut loc marți, 17 mai, în satul Cuveșdia, comuna Șiștarovăț. Victima efectua lucrări agricole cu tractorul când a avut loc incidentul. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.