aradon.ro Web analytics


Dascălii cer sprijinul senatorului Igaş

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Cadrele didactice i-au prezentat lui Igaş o propunere legată de încadrarea celor fără definitivat.
Scris de Simion Todoca - Cadrele didactice i-au prezentat lui Igaş o propunere legată de încadrarea celor fără definitivat.

Senatorului Traian Igaş i se solicită să promoveze o iniţiativă de modificare a Ordinului nr. 5553/7 octombrie 2011 referitor la problema echivalării pe baza Sistemulului European de Credite Transferabile a învățământului universitar de scurtă durată, realizat prin colegiul cu durata de 3 ani sau institutul pedagogic cu durată de 3 ani, cu ciclul I de studii universitare de licență, pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar.
„Am înaintat ministrului Educației și Cercetării Științifice propunerea cadrelor didactice de modificare a actului normativ pentru că am considerat că nu este normal ca oameni cu peste 30 de ani de experiență în învățământ să treacă la încadrarea de necalificați. Sprijinul mi-a fost solicitat din partea celor care au primit decizia de trecere la statutul de necalificați, neavând atestatul de echivalare. Acești profesori riscă să nu mai poată ocupa, cu statut de cadru didactic calificat, posturi didactice/catedre în învățământul preuniversitar, deși au o vechime respectabilă”, declară senatorul arădean, Constantin Traian Igaș. Acesta arată că „Deși Ordinul nr. 5553 a fost emis în octombrie 2011, există mai multe cazuri de profesori care au fost anunțați abia în anul 2014 de prevederile și obligațiile ce decurg de aici pentru cadrele didactice, absolvenți ai colegiului cu durata de 3 ani sau ai institutului pedagogic cu durata de 3 ani. Dată fiind înștiințarea târzie, sunt cazuri de cadre didactice care nu au reușit să acumuleze cele 90 de credite stipulate în ordin decât parțial. Propunerea acestora este de a prelungi punerea în aplicare a actului normativ până în octombrie 2016, pentru cazurile care fac dovada neîndeplinirii cerințelor din motive obiective (lipsa înștiințării din partea instituțiilor). De aceea solicitarea dânșilor este de a găsi o modalitate de anulare a deciziilor de trecere la statutul de necalificat până la remedierea situației”.
Altă propunere face referire la scoaterea de sub incidența ordinului a profesorilor care mai au doar 4 – 5 ani până la pensionare și care nu au reușit să acumuleze decât parțial numărul de credite. De asemenea, solicită eliberarea automată a unui atestat de licență în locul celui de echivalare pentru cadrele didactice care se încadrează la o vechime mai mare de 30 de ani.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Creșterea salariilor profesorilor, votată de Parlament
  Plenul reunit al celor două camere din Parlamentul României – Camera Deputaților și Senat – a votat majorarea salariilor cadrelor didactice. 1

  Local

  Cinci cetăţeni din Siria şi Algeria, depistaţi la frontierele Nădlac I și II
  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac I şi II au depistat cinci cetăţeni din Siria și Algeria, care au încercat să treacă ilegal graniţa în Ungaria. 1

  Local

  Tragere la sorți, la Tribunalul Arad
  ARAD. Tribunalul Arad anunță tragerea la sorţi a celor trei judecători din cadrul instituției care vor face parte din Biroul Electoral de circumscripţie Arad, ce se va constitui cu ocazia organizării şi desfăşurării alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat din data de  6 decembrie.

  Local

  Doar opt localități rămân cu restaurantele închise
  Lipova și Dieci sunt nou intrate pe listă, în timp ce Seleușul revine, după o săptămână de pauză. 1

  Local

  Scenariu roșu în nouă școli din municipiu și județ
  Teoretic, doar o școală va fi închisă, restul situându-se în scenariul verde sau galben. Practic, scenariul roșu se regăsește, în total, în nouă unități de învâțământ, însă vizează doar anumite clase.

  Local

  Problema deșeurilor, gestionată de specialiști
  Managementul deșeurilor este o problemă a societății actuale, tocmai de aceea este nevoie de formarea unor specialiști în domeniu. 1

  ARADON Sport local

  Bogdan Bulj așteaptă un sezon diferit
  Bogdan Bulj are deja experiență în sistemul cu turnee, după sezonul în China.

  ARADON opinii

  STIL DE VIAŢĂ. Adela Ciolocoi, nutriţionist, dietetician: Adevăruri despre hrană
  Alimentele pe care le consumăm zilnic au un impact major asupra sănătății și a stării de bine.

  Local

  Femeie lovită de un autoturism condus de un șofer aflat sub influența alcoolului
  O femeie în vârstă de 50 de ani, din Arad, care se afla în traversarea străzii pe trecerea de pietoni a fost accidentată ușor de o autoutilitară condusă de un bărbat de 51 de ani, din Vinga, aflat sub influența băuturilor alcoolice. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.