aradon.ro Web analytics„De Crăciun fii mai bun”!

De Daniel Scridon

„De Crăciun fii mai bun”!

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, implicată într-o acţiune de suflet şi pentru suflet.
Scris de Daniel Scridon - Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, implicată într-o acţiune de suflet şi pentru suflet.

Faptul de a dărui din inimă face parte din „închinarea curată” (Iacov 1:27), iar Dumnezeu îl va răsplăti pe cel darnic (Luca 14:12-14). Sunt versete biblice care scot în evidenţă faptul că dăruirea este o binecuvântare, un act de iubire necondiţionată faţă de semenii aflaţi în suferinţă.

În acest context includem şi acţiunea de suflet, iniţiată de dna rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci în urmă cu câţiva ani, sub genericul „De Crăciun fii mai bun” – un amplu proiect umanitar pus la cale de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad – care şi-a derulat un nou episod. Astfel, copii care învaţă la Centrul „Curcubeul” din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Arad au fost răsplătiţi cu pachete cu dulciuri, spre bucuria celor mici.

„Este o acţiune de suflet a dnei rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci. Pentru al treilea an suntem la Centrul „Curcubeul”, iar pachetele s-au realizat prin donaţii ale cadrelor didactice, personalului auxiliar, cât şi a studenţilor. Este o parte a unei acţiuni mai ample care vizează ajutorarea copiilor şi familiilor nevoiaşe în preajma Crăciunului şi va fi completată şi de alte acţiuni, tot cu sprijinul Direcţiei de Asistenţă Socială Arad” – a spus prof. univ. dr. Cristian Benţe, prorectorul UVVG.

Liant între acţiunile de acest gen ale Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şi copii de la Centrul „Curcubeul” a fost, ca de fiecare dată, Oana Pîrvulescu, directorul DAS Arad, care a spus: „A fost o zi specială pentru aceşti copii, Moş Crăciun sosind cu pachete pentru ei oferite de marea familie a Universirăţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, la iniţiativa d-nei rector. Copiii i-au întâmpinat pe oaspeţi cu emoţie în suflet, mulţumindu-le printr-o mică serbare specifică marii sărbători a Crăciunului”.

Anul trecut, chiar dacă ne aflam într-o perioadă extrem de grea, înfluenţată de pandemia de COVID-19, reprezentanţii UVVG au donat Centrului „Curcuceul” un număr de 20 de calculatoare, ca semn al faptului că motto-ul instituţiei de învăţământ arădene – „Implicaţi în educaţia ta” – nu este unul de imagine, ci se transpune în fapte ori de câte ori se iveşte o oportunitate.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Interviu aradon.ro cu Inspector principal de poliție Livia Pescar: „Munca de teren oferă mai multe satisfacții”
  Pe Livia Pescar o știți din presa locală. Cu siguranță, i-ați văzut numele în ziar sau pe site-urile de știri arădene sau la tv. Ea este cea care oferă declarații presei atunci când în Arad au loc evenimente care ajung să fie anchetate de Poliție. Este purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad din anul 2021. Recent, inspectorul principal de poliție Livia Pescar s-a întors dintr-o misiune internațională ce a avut loc la Sevilla, Spania, organizată de Biroul Atașatului de Afaceri Interne la Madrid.

  Local

  Curtea, grădinile și parcurile mănăstirii Feredeu, acoperite de o viitură puternică
  Curtea, grădinile și parcurile cunoscutei mănăstiri Feredeu din județul Arad au fost acoperite de o puternică viitură, marți spre seară, venită de pe dealurile din jurul lăcașului de cult.

  Oameni

  Amber Heard este acuzată că a falsificat pozele cu rănile provocate de Johnny Depp
  Avocatul lui Johnny Depp a acuzat-o pe Amber Heard că a falsificat imaginile cu rănile provocate de fostul ei soţ.

  România

  Meditațiile cu profesorii de la clasă vor fi interzise. Sancțiuni prin lege pentru cadrele didactice
  Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat marți că profesorilor le va fi interzis prin lege să mai facă meditații cu elevii din clasele la care predau. Regula ar putea fi aplicată din anul școlar 2022-2023. Vor exista sancțiuni pentru cadrele didactice care nu o respectă. 2

  Local

  Vrea să afle of-urile locuitorilor din „6 Vânători”
  Viceprimarul municipiului Arad, Ilie Cheşa, ţine să se informeze direct de la cetăţeni în legătură cu problemele din cartier. 

  Local

  „Sanitarii pricepuţi” de la „Moise” vor reprezenta Aradul la faza naţională

  Local

  Expoziţie documentară: Bicentenarul teologiei arădene

  Local

  „Prietenii pompierilor”, calificaţi la faza naţională

  Local

  Un bărbat din Barațca a murit după ce s-a răsturnat cu tractorul
  Tragedia a avut loc marți, 17 mai, în satul Cuveșdia, comuna Șiștarovăț. Victima efectua lucrări agricole cu tractorul când a avut loc incidentul. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.