aradon.ro Web analytics

Delimitare pe zone roşii şi verzi, la Municipal

De Diana Dutu

Delimitare pe zone roşii şi verzi, la Municipal

Reactualizat la:
Detaliile au fost stabilite de către medicii de la spital, cu scopul de a proteja personalul şi pacienţii împotriva COVID-19.
Scris de Diana Dutu - Detaliile au fost stabilite de către medicii de la spital, cu scopul de a proteja personalul şi pacienţii împotriva COVID-19.

ARAD. 1.148.020,74 de lei. Aceasta e valoarea lucrărilor de modernizare și a dotărilor pentru delimitarea zonelor roșii și verzi împotriva COVID–19, la clădirea fostului Spital Municipal Arad. Lucrările se execută pe parcursul a două luni de zile, de către Recons – societate aflată în subordinea Consiliului Local Municipal. Potrivit Primăriei, „lucrările trebuie realizate în regim de urgență, ele având rolul de a delimita zonele infestate sau posibil infestate cu viruși (zonele roșii) de zonele sigure, cu grad mic de posibilitate a infestării (zonele verzi)”.

Deficienţe

Decizia vine ca urmare a identificării mai multor deficiențe la trei dintre pavilioanele funcționale ale spitalului, respectiv: •Pavilion A – ambulatorii de specialitate, regim de înălțime Parter + 1 Etaj; •Pavilion B – Urologie, Chirugie 2, regim de înălțime Demisol, Parter și 2 Etaje; •Pavilion C – Balneofizioterapie, regim de înălțime Demisol + Parter.

Iată despre ce probleme este vorba! •Nu sunt prevăzute circuite funcționale de separare corespunzătoare pentru: filtru pentru bolnavi, filtru pentru personalul medical prevăzut cu vestiar și duș, spațiu pentru pregătirea bolnavilor, camere de lucru asistenți medicali, cameră de odihnă medici, spațiu pentru dezinfecția de nivel înalt; •Neconformități ale finisajelor interioare: dificultăți majore privind curățarea și dezinfectarea conform normelor de igienă în vigoare, exfolierea vopselei lavabile de pe tavan și pereți, degradarea placajului de faianță de pe pereți, degradarea pardoselilor din PVC, existența elementelor de tâmplărie deteriorate și/sau nefuncționale, lipsa elementelor pentru a se realiza separarea zonelor roșii de zonele verzi în fluxurile de tratare a pacienților; •Deficiențe la instalațiile electrice: prizele existente sunt în număr insuficient pentru a se realiza alimentarea cu energie electrică a tuturor echipamentelor necesare pentru tratarea și monitorizarea pacienților; insuficiența tablourilor și a traseelor de distribuție energie electrică de forță; •Insuficiența de instalații de fluide medicale: insuficiența surselor și a traseelor de fluide medicale în aripa B a spitalului, inclusiv lipsa unui spațiu adecvat pentru montarea echipamentelor.

Intervenţii

Principalele lucrări care se realizează constă în: •înlocuirea elementelor de tâmplărie deteriorate sau nefuncționale cu tâmplărie din PVC cu geam tip termopan sau elemente opace; •suplimentarea cu elemente de tâmplărie noi, pentru a se realiza separarea zonelor roșii de verzi în fluxurilor de tratare a pacienților; •reparații ale elementelor de tencuială, zugrăveli, placări ceramice și pardoseli PVC; •reparații curente ale elementelor de instalații electrice, termice și sanitare; •suplimentarea tablourilor și a traseelor de distribuție energie electrică de forță, inclusiv cu aparatajul aferent.

Se intervine, de asemenea, şi la instalațiile electrice de iluminat, de prize şi de protecție, dar şi la alimentarea cu energie electrică şi la instalațiile pentru fluide medicale.

Aceste soluţii au fost alese pentru „siguranța medicilor și a pacienților din cadrul fostului Spital Municipal Arad, precum și în scopul de a limita interacțiunea dintre persoanele din zonele posibil infestate cu cele din zonele neinfestate, ca elemente directe ale proiectului și elemente indirecte ca și beneficiu, în general, al comunității din județul Arad” – explică reprezentanţii municipalităţii.

Unanimitate

Consilierii locali municipali au aprobat, în şedinţa ordinară din 25 iunie, două proiecte de hotărâre pe această temă. Mai întâi, au aprobat D.A.L.I. privind obiectivul de investiție publică „Lucrări de modernizare și dotări pentru delimitarea zonelor roșii și verzi împotriva COVID–19 la clădirea fostului Spital Municipal Arad, situat în Piața Mihai Viteazul, nr. 5-8, Județul Arad”. Ulterior, au aprobat Caietul de sarcini și atribuirea contractului de achiziţie a lucrărilor către S.C. RECONS S.A. Arad.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  47.000 de persoane la frontiera cu Ungaria
  ARAD. Doar pe sensul de intrare în România, dinspre Ungaria, în ultimele 24 de ore, s-au prezentat 24.400 de persoane cu 9.800 de mijloace de transport.

  ARADON Sport local

  Duc dorul competiţiilor
  ARAD. Pistolarii de la CS Municipal Arad se pregătesc conform protocoalelor medicale în vigoare, dar se axează mai mult pe partea fizică, decât pe antrenamente specifice.

  Local

  Încep lucrările la sera conacului de la Bulci
  Între 15 și 19 iulie, Ambulanța pentru Monumente – Arad campează la conacul de la Bulci, într-o primă intervenție pentru sera conacului.

  Local

  Permanenţă pe şantierul Pâncota-Buteni
  Firma constructoare a anunţat că va lucra 24 de ore din 24 pe şantierul de pe Pâncota-Buteni.

  Local

  Parcul “Bujor Buda”, prădat de hoţi
  ARAD. Parcul “Bujor Buda”, amenajat de Consiliul Judeţean Arad, în parteneriat cu societatea civilă, a fost prădat de hoţi. Şi asta la numai o lună şi jumătate distanţă de la momentul la care a fost inaugurat.

  Local

  Focar la Sâmbăteni, bolnavii au plecat din spital
  Aradul are, în prezent, 20 de cazuri active de Covid-19, jumătate dintre ele fiind la Sâmbăteni, unde avem un focar. 1

  Local

  Au agresat fizic și verbal o persoană și au amenințat un cuplu arădean
  Recent reveniți din Italia, unde ar fi fost implicați în prostituție și proxenetism, doi concubini au intrat în atenția Poliției Locale Arad prin comportament violent.

  UT Arad

  Determinare şi sete de revanşă
  Jucătorii de la UTA sunt dornici de a demonstra că eşecul cu Turris a fost un accident.

  UT Arad

  Un nou partener pentru UTA
  ARAD. Părintele spiritual al clubului UTA, Alexandru Meszar, a prezentat un nou partener, care va sprijini echipa în drumul spre promovarea în Liga 1. 3

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.