aradon.ro Web analytics

Delimitare pe zone roşii şi verzi, la Municipal

De Diana Dutu

Delimitare pe zone roşii şi verzi, la Municipal

Reactualizat la:
Detaliile au fost stabilite de către medicii de la spital, cu scopul de a proteja personalul şi pacienţii împotriva COVID-19.
Scris de Diana Dutu - Detaliile au fost stabilite de către medicii de la spital, cu scopul de a proteja personalul şi pacienţii împotriva COVID-19.

ARAD. 1.148.020,74 de lei. Aceasta e valoarea lucrărilor de modernizare și a dotărilor pentru delimitarea zonelor roșii și verzi împotriva COVID–19, la clădirea fostului Spital Municipal Arad. Lucrările se execută pe parcursul a două luni de zile, de către Recons – societate aflată în subordinea Consiliului Local Municipal. Potrivit Primăriei, „lucrările trebuie realizate în regim de urgență, ele având rolul de a delimita zonele infestate sau posibil infestate cu viruși (zonele roșii) de zonele sigure, cu grad mic de posibilitate a infestării (zonele verzi)”.

Deficienţe

Decizia vine ca urmare a identificării mai multor deficiențe la trei dintre pavilioanele funcționale ale spitalului, respectiv: •Pavilion A – ambulatorii de specialitate, regim de înălțime Parter + 1 Etaj; •Pavilion B – Urologie, Chirugie 2, regim de înălțime Demisol, Parter și 2 Etaje; •Pavilion C – Balneofizioterapie, regim de înălțime Demisol + Parter.

Iată despre ce probleme este vorba! •Nu sunt prevăzute circuite funcționale de separare corespunzătoare pentru: filtru pentru bolnavi, filtru pentru personalul medical prevăzut cu vestiar și duș, spațiu pentru pregătirea bolnavilor, camere de lucru asistenți medicali, cameră de odihnă medici, spațiu pentru dezinfecția de nivel înalt; •Neconformități ale finisajelor interioare: dificultăți majore privind curățarea și dezinfectarea conform normelor de igienă în vigoare, exfolierea vopselei lavabile de pe tavan și pereți, degradarea placajului de faianță de pe pereți, degradarea pardoselilor din PVC, existența elementelor de tâmplărie deteriorate și/sau nefuncționale, lipsa elementelor pentru a se realiza separarea zonelor roșii de zonele verzi în fluxurile de tratare a pacienților; •Deficiențe la instalațiile electrice: prizele existente sunt în număr insuficient pentru a se realiza alimentarea cu energie electrică a tuturor echipamentelor necesare pentru tratarea și monitorizarea pacienților; insuficiența tablourilor și a traseelor de distribuție energie electrică de forță; •Insuficiența de instalații de fluide medicale: insuficiența surselor și a traseelor de fluide medicale în aripa B a spitalului, inclusiv lipsa unui spațiu adecvat pentru montarea echipamentelor.

Intervenţii

Principalele lucrări care se realizează constă în: •înlocuirea elementelor de tâmplărie deteriorate sau nefuncționale cu tâmplărie din PVC cu geam tip termopan sau elemente opace; •suplimentarea cu elemente de tâmplărie noi, pentru a se realiza separarea zonelor roșii de verzi în fluxurilor de tratare a pacienților; •reparații ale elementelor de tencuială, zugrăveli, placări ceramice și pardoseli PVC; •reparații curente ale elementelor de instalații electrice, termice și sanitare; •suplimentarea tablourilor și a traseelor de distribuție energie electrică de forță, inclusiv cu aparatajul aferent.

Se intervine, de asemenea, şi la instalațiile electrice de iluminat, de prize şi de protecție, dar şi la alimentarea cu energie electrică şi la instalațiile pentru fluide medicale.

Aceste soluţii au fost alese pentru „siguranța medicilor și a pacienților din cadrul fostului Spital Municipal Arad, precum și în scopul de a limita interacțiunea dintre persoanele din zonele posibil infestate cu cele din zonele neinfestate, ca elemente directe ale proiectului și elemente indirecte ca și beneficiu, în general, al comunității din județul Arad” – explică reprezentanţii municipalităţii.

Unanimitate

Consilierii locali municipali au aprobat, în şedinţa ordinară din 25 iunie, două proiecte de hotărâre pe această temă. Mai întâi, au aprobat D.A.L.I. privind obiectivul de investiție publică „Lucrări de modernizare și dotări pentru delimitarea zonelor roșii și verzi împotriva COVID–19 la clădirea fostului Spital Municipal Arad, situat în Piața Mihai Viteazul, nr. 5-8, Județul Arad”. Ulterior, au aprobat Caietul de sarcini și atribuirea contractului de achiziţie a lucrărilor către S.C. RECONS S.A. Arad.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Încă șase cazuri de Covid-19 la Arad
  Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri, 15 iulie, cu șase cazuri mai mult față de ziua anterioară, în județul Arad.

  România

  COVID-19. 641 de cazuri noi, din 18.440 de teste
  În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 18.440 de teste, acestea confirmând încă 641 de infecții cu SARS-CoV2 – noul coronavirus.

  Advertorial

  Ce sa faci daca nu iti reusesc rețetele de gătit acasă!
  Când toată lumea îți spune să cauți rețete de gătit acasă și rețelele sociale sunt pline de bucătari iscusiți (unii deveniți peste noapte, datorită pandemiei), noi îți spunem că nu e totul așa roz cum pare la o primă vedere.

  Local

  Teatrul mută spectacolul din „Vlaicu” la Cinema Arta
  „Motive organizatorice ne determină să schimbăm locul de desfășurare a spectacolului din data de 16 iulie, de la ora 20”, anunță Teatrul Clasic „Ioan Slavici”.

  Local

  Nouă migranți depistați ascunși  în două camioane la  frontierele Nădlac și Vărșand
  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei  Nădlac și Vărșand au descoperit patru sirieni, respectiv cinci cetățeni din Afganistan și Bangladesh, care au încercat să iasă ilegal din țară ascunși în interiorul a două automarfare. 1

  România

  DIICOT a clasat dosarul 10 august
  DIICOT a anunţat miercuri că a dispus clasarea dosarului privind protestul din 10 august 2018, atât partea în care au fost cercetaţi şefii Jandarmeriei, cât şi sesizarea privind o tentativă de lovitură de stat. 1

  Mapamond

  Miami a fost declarat „noul Wuhan” în pandemia de Covid-19
  Un expert a considerat Miami, Florida, noul epicentru al pandemiei de Covid-19 la nivel mondial, şi a comparat oraşul american cu Wuhan, locul în care îşi are originea noul coronavirus, scrie NZ Herald. 1

  România

  Nelu Tătaru a anunţat că starea de alertă va fi prelungită. Ce se întâmpla cu pacienţii asimptomatici
  Bolnavii de COVID-19 care nu prezintă simptome ale maladiei vor fi internaţi timp de 48 de ore, iar mai apoi vor putea fi izolaţi la domiciliu, timp de 14 zile, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, după ce a părăsit sala de şedinţă a Senatului, unde s-a discutat despre Legea carantinei 2

  Local

  S-au mutat în casă nouă
  Începând din această lună, patru servicii din cadrul DGASPC Arad s-au mutat în sediul secundar al instituţiei, pe strada Iustin Marșieu (fosta Bușteni) nr.22A.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.