aradon.ro Web analytics
„Dialoguri culturale româno-chineze”, la ediția a III-a

Reactualizat la:

„Dialoguri culturale româno-chineze”, la ediția a III-a

Reactualizat la:
Volumul va cuprinde lucrările prezentate în cadrul simpozionului internațional „Cultură și civilizație chineză. Dialoguri culturale româno-chineze” din 2017.
Scris de Andreea Pintea - Volumul va cuprinde lucrările prezentate în cadrul simpozionului internațional „Cultură și civilizație chineză. Dialoguri culturale româno-chineze” din 2017.

Munca Filialei Arad a Casei Româno-Chineze nu rămâne fără ecou. Imediat după evenimentul de amploare organizat la sfârșitul lui noiembrie 2017, prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Casei Româno-Chineze Arad, alături de Ioan Matiuț, directorul editurii Casei Româno-Chineze, au început să lucreze la cea de a treia ediție a volumului „Cultură și civilizație chineză. Dialoguri culturale româno-chineze”.

Implicarea Ambasadei

Promovarea culturii și valorilor civilizației chineze, prin organizarea simpozionului internațional de la Arad, a fost văzută cu ochi foarte buni de Ambasada Republicii Populare Chineze la București. Astfel că, volumul din acest an este prefațat chiar de Excelența Sa Xu Feihong, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România.

În mesajul său, E.S. Xu Feihong amintește că volumul este un „document valoros pentru studiul relațiilor dintre China și România”, dar și că simpozionul de la Arad „a devenit o platformă importantă pentru introducerea cuprinzătoare a Chinei în România, în special în Arad și celelalte județe din regiunea vestică a României”. Ambasadorul remarcă și implicarea administrației locale în promovarea culturii și civilizației chineze. „Cea de-a 100-a aniversare a Marii Uniri a României a coincis cu o dezvoltare economică rapidă. Relațiile dintre China și România au un mare potențial și perspective cuprinzătoare”, a mai amintit E.S. Xu Feihong.

În paginile volumului ce stă să vadă lumina tiparului se regăsește și o alocuțiune a șefului secției politice din cadrul Ambasadei Chinei, Zhang Zheng, acesta fiind prezent în noiembrie la lucrările seminarului de la Arad. Printre altele, Zhang Zheng spune: „Am plăcere să trec în revistă colaborarea foarte strânsă dintre China și România în anul 2017, subliniind roadele prieteniei dintre cele două popoare”. Printre evenimentele culturale de care amintește Zhang Zheng se numără șivizita Academiei de Dans din Beijing la București și Arad, precum și înregistrarea Institutului Cultural Chinez la București.

„China nu se poate dezvolta singură fără restul lumii, ca și cum lumea nu poate progresa fără China”, a mai spus Zhang Zheng în alocuțiunea sa.

Nu în ultimul rând, atât Ambasadorul Xu Feihong, cât și Zhang Zheng au apreciat vizita președintelui CJA, Iustin Cionca, în China de la finalul anului 2017.

Implicarea Con Brio

Evenimentele deosebite organizate de Casa Româno-Chineză Arad se bucură de sprijinul Asociației Con Brio. Președintele Con Brio, Anamaria Dragoș a declarat: „Sperăm ca prin acest volum, cel de al treilea, să ajutăm la dezvoltarea relațiilor româno-chineze. Îi îndemn pe arădeni să lectureze lucrările prezentate în volum pentru a înțelege mai bine cultura și civilizația chineză”.

cu-cartea2

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  „Viaţa” - spectacol închinat lui Eminescu de nevăzătorii arădeni
  Membrii Trupei de Teatru ANA au recitat poezii eminesciene pe scena Centrului Cultural Judeţean Arad.

  UT Arad

  Cardoso, la primele declarații după ce a semnat cu UTA
  Jucătorul a dezvăluit de ce nu a performat în Coreea de Sud, dar acum vrea să-și arate adevărata valoare.

  UT Arad

  Dumitru Cardoso, noul jucător al echipei UTA!
  Chiar în aceste momente, la stadionul „Francisc Neuman” a ajuns Dumitru Cardoso. Jucătorul cu tată român și mamă afro-braziliană a rămas liber de contract după despărțirea de sud-coreenii de la Suwon Samsung Bluewings (19 meciuri și un gol). 5

  Local

  Incendiu la o casă din cartierul Grădiște din cauza coșului de fum
  Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit luni după masa în cartierul Grădiște, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case. Potrivit ISU Arad “din cauza coșului de evacuare a fumului crăpat și amplasat necorespunzător - în apropierea unei grinzi din lemn - s-a aprins acoperișul pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați.

  Local

  Gheorghe Falcă: „Noul pod peste Mureș trece în faza de execuție”
  Fostul primar al Aradului, Gheorghe Falcă, în mandatul căruia s-a inițiat proiectul privind noul pod peste Mureș din zona Șaguna – Aradul Nou, a transmis într-un comunicat de presă că semnarea contractului de execuție este „o victorie pentru Arad și pentru arădeni”. 8

  Local

  Creşte rata de pozitivare la nivelul Aradului
  Tot în creștere este și numărul copiilor internați la secția Pediatrie Infecțioase II. La secția ATI COVID sunt internate 12 persoane. 18

  ARADON Sport local

  Hațegan, încă un pas spre „mondiale”
  ABU DHABI. În această săptămână, doi cavaleri ai fluierului din țara noastră participă la seminarul arbitrilor UEFA aflați pe lista pentru Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. În Emirate au fost invitați 20 de „centrali” și 16 arbitrii VAR, iar printre ei se află și cei mai buni români: Ovidiu Hațegan (41 de ani) și Istvan Kovacs (37 de ani). 1

  Local

  Localurile din Arad - „călcate” de poliție și DSP
  Echipe mixte au întrerupt o zi de naștere și au verificat dacă în localurile din municipiu se respectă măsurile anti-Covid. 3

  ARADON Sport local

  Planuri importante de viitor la secția de atletism a CSU Arad
  CS Universitatea Arad a adunat o grupă de copii cu perspective pentru viitor. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.