aradon.ro Web analyticsDin suflet, despre Dorel Popa

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Cuvinte pline de emoţie, căldură şi sensibilitate au fost rostite - printre lacrimi şi suspine – la priveghiul lui Dorel Popa. Vă invităm să aflaţi câteva din gândurile exprimate de prietenii răposatului.
Scris de Diana Dutu - Cuvinte pline de emoţie, căldură şi sensibilitate au fost rostite - printre lacrimi şi suspine – la priveghiul lui Dorel Popa. Vă invităm să aflaţi câteva din gândurile exprimate de prietenii răposatului.

ARAD. Multă tristeţe, multă durere şi multă emoţie la cele două slujbe de priveghere a lui Dorel Popa. Mii de oameni s-au adunat la Maranata pentru a fi alături de familia îndoliată, pentru a-l plânge pe cel dispărut atât de neaşteptat. Prieteni, apropiaţi, cunoştinţe, oameni simpli, dar şi personalităţi din diverse domenii au făcut neîncăpătoare sala în care a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Dorel Popa. S-au rostit rugăciuni, cuvinte de mângâiere pentru familia îndurerată, s-a dat citire unor mesaje venite de peste ocean şi s-au rememorat întâmplări, situaţii, evenimente la care a fost părtaş Dorel Popa.

A plecat „să se odihnească”

Ioan Şerban, pastorul Bisericii Penticostale din Ususău – acolo unde răposatul a predicat pentru ultima dată, duminică după-masa – a dezvăluit că Dorel Popa a vorbit despre starea de neprihănire pe care ne-o dă Dumnezeu prin credinţă. „A avut ferma convingere, pe care a exprimat-o de mai multe ori în timpul predicii, că deşi cândva a fost un păcătos, acum era într-o stare de neprihănire – nu pentru că ar fi fost neprihănit, ci pentru că Dumnezeu, prin jertfa Domnului Iisus Hristos, l-a socotit neprihănit” – a spus Ioan Şerban. Pastorul penticostal din Ususău a încheiat: „Cred că Dorel Popa s-a dus să se odihnească. De altfel, acesta a şi fost gândul lui la plecarea din Ususău. Era obosit şi a spus aşa: «mă duc acasă să mă odihnesc». Şi a plecat acasă să se odihnească. A fost un cuvânt profetic, aş putea spune, pe care atunci nu l-am înţeles, dar astăzi îl putem înţelege cu toţii.”

„A vrut doar binele”

La priveghiul lui Dorel Popa au putut fi zăriţi prefectul Cosmin Pribac, viceprimarul Levente Bognar, dar au fost prezenţi şi politicieni din diverse tabere. I-am putut vedea pe Dorel Căprar, Flavius Măduţa sau Gheorghe Seculici. Cu glasul gâtuit de emoţie, deputatul Căprar a vorbit despre Dorel Popa: „Ne-am cunoscut de peste 15 ani, de când am început politica. Întotdeauna a fost un luptător, a fost un om care vroia doar binele. Cu siguranţă, tot ce a făcut pe pământ a făcut pentru binele nostru, al tuturor. Cred că toţi am avut de învăţat de la cel care a fost Dorel Popa. Dumnezeu să-l odihnească!”

„Omul care a construit”

În cuvântul său, Gheorghe Seculici a evocat „relaţia de excepţie” pe care a avut-o cu cel plecat dintre noi. „Am avut cu Doru Popa o prietenie sinceră şi adevărată – a mărturisit Gheorghe Seculici. Ştiam că dacă am discutat un lucru cu Doru Popa, acel lucru sigur se va întâmpla. A fost un om pe care m-am putut baza de fiecare dată şi chiar dacă într-o anumită perioadă am fost în echipe diferite, am avut aceleaşi idealuri comune de a construi. N-am văzut niciodată în Doru Popa un om politic. Am văzut în Doru Popa OMUL Doru Popa, valoarea lui. A fost o valoare a Aradului prin valenţele pe care le-a dovedit în relaţiile cu toţi cei din oraş. A lăsat în urma lui o familie minunată, a lăsat în urma lui o biserică excelentă, a construit o biserică la propriu, a construit un liceu, a construit relaţii, a construit într-o anumită perioadă o grupare care să dezvolte oraşul, a fost în permanenţă un om de creaţie. Am să îi port cea mai frumoasă amintire! Dumnezeu să-l odihnească în pace! Dumnezeu să fie alături de el, acolo sus, în cer!” – a încheiat Gheorghe Seculici.

Recunoştinţă

Au participat la priveghiul lui Dorel Popa şi prieteni de-ai săi din străinătate, personalităţi marcante în comunitatea baptistă. Brian Matthews, din Anglia, a vorbit despre entuziasmul cu care Dorel Popa i-a împărtăşit bucuria reuşitei a două dintre tinerele de la orfelinatul pe care l-a înfiinţat. Tinere care, cu siguranţă îi sunt recunoscătoare lui Dorel Popa. „Sunt mulţi oameni care ar trebui să-i mulţumească lui Dumnezeu pentru lucrarea lui Doru, pentru lucrurile pe care el le-a făcut. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am avut privilegiul de a-l cunoaşte şi de a mă socoti printre prietenii lui. Slăvit să fie Domnul!” – a spus Brian Matthews.

A vorbit şi pastorul Tom Lowson, din Scoţia, prieten foarte vechi al răposatului. „Mi-am dorit atât de tare să fiu aici şi sunt atât de bucuros că am reuşit să ajung! Doru a fost cel mai bun prieten al meu. Este un privilegiu imens să mă aflu aici, la fel cum este un privilegiu imens că l-am cunoscut pe Doru Popa. Eu spun că este binecuvântat. Şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru prietenia noastră. Abia aştept să îl întâlnesc în ceruri!”

„Semnificativ în viaţa altora”

Un cuvânt plin de sensibilitate l-a rostit şi profesorul Sorin Haiduc: „Se spune că în viaţa omului sunt două zile importante: ziua în care se naşte şi ziua în care află de ce s-a născut. Doru Popa se află printre cei fericiţi, care a aflat de ce s-a născut. Fericiţi sunt aceia care găsesc semnificaţia lor şi, mai mult decât atât, cei care sunt capabili să fie semnificativi în viaţa altora. Doru Popa a fost unul dintre cei care a fost semnificativ în viaţa multor, multor oameni, printre care mă număr şi eu. (…) Din păcate nu am avut ocazia să-i mulţumesc pentru modul în care el a fost semnificativ în viaţa mea. Îi mulţumesc acum, în mod public, pentru modul în care a fost semnificativ în viaţa mea, în viaţa comunităţii, pentru modul în care a promovat valorile” – a încheiat Sorin Haiduc.

„Doru, un dar”

Pastorul Nelu Aliman a punctat la finalul serviciului de priveghi: „Să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru Doru, care a fost un dar pentru biserica noastră, pentru comunitatea noastră, pentru Arad şi pentru atâţia alţii din atâtea alte părţi.”

CITESTE SI:

Mii de persoane au participat la priveghiul lui Dorel Popa! (video 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Danemarca elimină masca de protecție, de luni. Măsura a fost cerută și în Germania
  Danemarca elimină masca de protecție, de luni. Ministrul german al Justiției, Christine Lambrecht, a cerut statelor federale să revizuiască obligativitatea de a purta mască. Și în Germania se cere ridicarea obligativității de a purta mască, având în vedere cifrele raportate.

  Local

  Persoanele cu dizabilităţi, „interzise” la bazinul din Subcetate
  O arădeancă în scaun cu rotile se luptă mai degrabă cu autorităţile din Arad decât cu propria dizabilitate. 10

  România

  Motociclist rănit grav într-un accident pe DN 76, lângă Beiuș. A fost solicitat elicopterul SMURD
  Accidentul a avut loc duminică, 13 iunie, pe DN 76, la ieșirea din localitatea Beiuș spre Pocola. 6

  UT Arad

  Juniorii utişti cu gândul la trofeu
  BUCUREŞTI. DigiSport transmite luni, ora 14, în direct, de la Mogoşoaia, confruntarea dintre UTA şi Viitorul Constanţa, finala Ligii Elitelor Under 17 la fotbal.

  Local

  Covid Arad: Niciun caz nou de infectare, în ultimele 24 de ore
  În acest moment, în județul Arad mai sunt 53 de cazuri active, dintre care 28 la persoane internate în spital. 4

  România

  Recomandări de la ministrul Educației: fără triaj epidemiologic și plexiglas la examenele naționale, rămâne obligatorie masca
  Noi recomandări către inspectoratele școlare județene în preajma Evaluărilor Naționale. Ministrul Educației dorește să „elimine rigiditatea excesivă”, așa că propune eliminarea triajului epidemiologic și a panourilor plexiglas la examenele naționale care urmează. 2

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen, fotbalistul danez care s-a prăbuşit pe teren: „S-a agăţat de viaţă”
  Presa internaţională scrie că, cel mai probabil, Christian Eriksen a suferit un stop cardio-respirator. Fotbalistul din selecţionata Danemarcei a căzut brusc pe teren fără ca cineva să-l lovească. Fotbalistul danez Christian Eriksen s-a prăbuşit la jumătatea meciului de deschidere al echipei sale la Euro 2020. 1

  Ştiri sportive

  EURO 2020: Sunt puţine şanse ca Eriksen să mai joace vreodată fotbal, afirmă un specialist britanic
  Sanjay Sharma, profesor de cardiologie sportivă la St George's University din Londra, consideră că internaţionalul danez Christian Eriksen are puţine şanse să mai joace vreodată fotbal, după criza cardiacă pe care a suferit-o în cursul meciului dintre selecţionata ţării sale şi cea a Finlandei, disputată sâmbătă la Copenhaga, în cadrul EURO 2020, informează cotidianul The Independent.

  ARADON opinii

  Sfaturile lui Reli. Evadarea din monotonia vieții
  Iunie, anotimpul cireșelor, imaginea verii în prima ei lună; stălucitoare, luminoasă, fremătând de putere, cu soare biruitor. Își datorează numele zeiței Junona, soția lui Jupiter, dar și cuvântului latinesc „juvenis” care înseamnă tinerețe. Dacă primăvara este copilăria naturii, atunci IUNIE înseamnă adolescența ei. Totul capătă contur și intensitate pregătindu-se pentru împlinirile verii și pentru marile iubiri.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.