aradon.ro Web analyticsDoar 34% din populația Aradului s-a autorecenzat, în perioada 14 martie -2 mai

De Sorina Ambrus

Doar 34% din populația Aradului s-a autorecenzat, în perioada 14 martie -2 mai

În prima lună și jumătate de la debutul autorecenzării, peste 128 de mii de arădeni au completat chestionarul, 65 la sută dintre aceștia apelând la ajutorul unui recenzor.
Scris de Sorina Ambrus - În prima lună și jumătate de la debutul autorecenzării, peste 128 de mii de arădeni au completat chestionarul, 65 la sută dintre aceștia apelând la ajutorul unui recenzor.

Arad. „Activitățile de autorecenzare și autorecenzare asistată de recenzori în locații puse la dispoziție de primării au început în data de 14 martie și decurg fără probleme pe teritoriul județului Arad. Până în data de 2 mai, inclusiv, s-a autorecenzat aproape 34% din populația Aradului”, informează Direcția Județeană de Statistică Arad.

Conform datelor la zi publicate pe site-ul Institutului Național de Statistică, în județul nostru s-au autorecenzat, în cifre, 128.589 de persoane, 56 la sută în mediul urban și 43 la sută în mediul rural. 65,6 la sută dintre cei autorecenzați au apelat la ajutorul unui recenzor, iar 34,4 la sută s-au autorecenzat singuri, online.

În caz de eroare

Persoanele care s-au autorecenzat, să verifice în platforma informatică dacă autorecenzarea s-a realizat cu succes. În cazul în care în loc de dovadă se va emite ca răspuns faptul că persoana autorecenzată nu se află în baza de date, înseamnă că autorecenzarea nu s-a efectuat cu succes. Pentru astfel de cazuri vă îndrumăm să apelați la numărul de telefon 0787 223 031, pus la dispoziție de Direcția Județeană de Statistică Arad sau să solicitați sprijinul unui recenzor ARA, aflat în centrele fixe puse la dispoziție în primăriile din județ, iar pentru municipiu în centrele conform tabelului publicat pe site-ul Prefecturii Arad”, atrag atenția cei de la Direcția de Statistică.

Dovada pentru ziua liberă

Din platforma informatică www.recensamantromania.ro, adresa https://dovrec.insse.ro/, este disponibilă opțiunea de descărcare a dovezii de autorecenzare, disponibilă după 7 zile de la data completării chestionarului, necesară salariaților pentru obținerea zilei libere legale în contul realizării acestei activități. Ziua liberă se acordă tuturor persoanelor recenzate, indiferent dacă și-au completat chestionarul în nume propriu sau le-a fost completat asistat prin recenzorii ARA. JA-S.A.

Riscă amenzi

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare, participarea la recensământ și furnizarea de informaţii corecte și complete, fie prin metoda autorecenzării, fie prin intermediul interviului faţă-în-faţă cu un recenzor, sunt obligatorii. Refuzul de a furniza informaţiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informaţii incorecte, constituie contravenţii și se sancţionează cu amenzi cuprinse 1.000-5.000 lei.

Încă două săptămâni

Etapa autorecenzării se încheie pe data de 15 mai. Persoanele care nu s-au autorecenzat în această perioadă, vor fi recenzate de recenzori prin metoda interviului față în față, la domiciliul cetățeanului, chestionarul urmând să fie completat în format electronic, pe tabletă, în perioada 16 mai – 17 iulie.

1 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. 👀 says:

  Daca am impozitele platite la zi, buletinul inca valabil, deci sunt viu! De ce statul ma vrea autorecenzat? Toate datele mele sunt la stat, sa le ea de acolo!

 2. tombola lunii

  UT Arad

  Greșelile au costat-o pe UTA cu Vojvodina
  „Bătrâna Doamnă” a pierdut cu 1-2 amicalul cu Vojvodina Novi Sad, primind ambele goluri după greșeli individuale. 1

  Advertorial

  PNL se opune suprataxării
  3

  Local

  Incendiu la un lan de grâu între Horia și Arad. Focul a pornit de la un utilaj agricol
  10 hectare de grâu și 5 hectare de miriște au ars în urma incendiului. Focul a pornit de la un utilaj agricol, spun reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad. 1

  UT Arad

  Atacantul Postolachi a semnat cu UTA pe trei ani!
  1

  UT Arad

  Fidelitate răsplătită cu autografe de la utişti!

  Local

  12 intoxicați cu alcool și trei consumatori de substanțe interzise, în weekend, la Urgențe

  ARADON Sport local

  Felnacul începe acasă aventura din Cupa României

  Local

  E-mailuri false în numele Fiscului. Nu le deschideți!
  2

  Local

  Fără apă caldă, pe mai multe străzi din centrul Aradului
  1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.