aradon.ro Web analytics

DSP Arad face recomandări cu privire la calitatea apei potabile

De Diana Dutu

DSP Arad face recomandări cu privire la calitatea apei potabile

Reactualizat la:
Recomandările se adresează atât producătorilor şi distribuitorilor, cât şi instituţiilor publice, agenţilor economici şi autorităţilor locale.
Scris de Diana Dutu - Recomandările se adresează atât producătorilor şi distribuitorilor, cât şi instituţiilor publice, agenţilor economici şi autorităţilor locale.

ARAD. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad îi atenţionează pe operatorii sistemelor de producere și dstribuire a apei potabile în sistem centralizat să respecte următoarele măsuri: *menținerea furnizării în regim continuu, cu accent pe treapta de dezinfecție (menținerea clorului rezidual liber în limitele 0,2-0,5 mg/l); *respectarea frecvenței de analiză a apei potabile distribuite.

În ceea ce priveşte instituțiile publice şi agenții economici (inclusiv facilități de cazare), care au avut activitatea întreruptă pe perioada stării de urgență, DSP reaminteşte că „la redeschiderea instituțiilor publice, trebuie ca apa de la robinet să fie lăsată să curgă o perioadă mai lungă de timp, pentru a asigura înlocuirea apei stagnate în conducte, cu apă potabilă sigură (tratată) de la rețeaua de distribuție. „Se recomandă efectuarea unor teste de calitate a apei pentru a verifica dacă apa din incintă este conform cu legislația în vigoare și este sigură pentru consumul uman” – susţin reprezentanţii DSP. De asemenea, înainte de utilizare, sistemele de apă caldă trebuie readuse la o temperatură de funcționare de 60ºC sau mai mare și la o temperatură de circulație de peste 50ºC pentru a gestiona riscurile microbiene, inclusiv Legionella; rezervoarele de depozitare la nivel de clădire pot necesita dezinfectare înainte de a fi utilizate.

Obligaţii ale autorităţilor

Autoritățile locale au sarcina de a întreține și dezinfecta fântânile publice conform art.27 al OMS nr.119/2014, actualizat , cu recomandarea dezinfecției periodice a suprafeței găleții cu o soluție alcoolică sau prin spălare cu detergent. De asemenea, autorităţile locale trebuie să asigure apă potabilă îmbuteliată sau la cisternă (prelevată de la o sursă sigură, controlată), după caz.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Marius says:

  Problema e ca in multe zone conductele sunt vechi…

 2. Francesca says:

  dsp Arad. sa vedeti ce calitate apei este furnizata pe raza comunei Vinga? platesc aer in loc de apa potabilă si sa vezi cand opresc apa in comuna vinga sa vedeti cum este? sau rog ce servicii ofera compania de Apa arad in conditii de pandemie. covid 19

 3. f.b. says:

  Particulele de apa aruncate in aer de fintinile publice ce vor contine: virusi, microbi sau chimicale?
  This is the question.

 4. România

  Al doilea val de relaxare în România, de la 1 iunie
  Preşedintele Klaus Iohannis va avea joi, de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovc Orban.

  România

  Creşele şi grădiniţele s-ar putea redeschide pe 15 iunie
  Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii lucrează la un pachet de măsuri care vor fi luate pentru redeschiderea creşelor şi grădiniţelor. Astfel, cei de la INSP au făcut câteva recomandări.

  Local

  Controale în construcții și la plasatorii forței de muncă
  ITM a desfășurat acțiuni de informare și control, având ca obiect companii din sectorul construcțiilor și din domeniul plasării forței de muncă în străinătate. 1

  Local

  Căsătorii în pandemie? Doar 52 de cupluri și-au unit destinele
  Starea de urgență s-a resimțit și în formarea de noi familii, cu acte în regulă. Doar puțin peste 50 de căsătorii au fost oficiate timp de două luni.

  Local

  Ambulanța, cu 1.300 de cazuri mai puțin, în stare de urgență
  Cum a afectat starea de urgență numărul de solicitări primite de Serviciul de Ambulanță Arad. O comparație între lunile martie - aprilie 2019 vs 2020?

  Local

  Ionel Ciupe: „Jumătățile de măsură nu ne vor duce nicăieri”
  Consilierul municipal critică modul în care Primăria Arad vrea să corecteze hotărârea privind racordurile la rețelele edilitare, dar complică și mai mult lucrările. 1

  ARADON opinii

  Religia derogărilor și habotnicilor pe rit nou

  Local

  Aradul, un oraș cu...nevoi publice!
  Aradul, cu nevoile și...neamul. Nicio toaletă publică pe centru orașului, nici măcar o toaletă ecologică de la Podgoria până la teatru. 8

  ARADON opinii

  DE-ALE SUFLETULUI. Gabriella Gujdár, psiholog clinician: Atacul de panică (II)

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.