aradon.ro Web analyticsEpiscopia Devei şi Mănăstirea Prislop pierd un proces cu deţinătorii mărcii „Arsenie Boca”

Reactualizat la:

Episcopia Devei şi Mănăstirea Prislop pierd un proces cu deţinătorii mărcii „Arsenie Boca”

Reactualizat la:
Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză persoanelor care susţin că deţin marca „Arsenie Boca”, într-un proces deschis împotriva lor de Mănăstirea Prislop şi Episcopia Ortodoxă Română a Devei şi Hunedoarei.
Scris de tripon - Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză persoanelor care susţin că deţin marca „Arsenie Boca”, într-un proces deschis împotriva lor de Mănăstirea Prislop şi Episcopia Ortodoxă Română a Devei şi Hunedoarei.

Episcopia Ortodoxă Română a Devei şi Hunedoarei a deschis două procese la Tribunalul Bucureşti împotriva a două persoane şi a unei firme – Andor Şandor, Diana Talpoş şi Pulse Escape SRL, care susţin că deţin marca „Arsenie Boca”. Unul dintre procese are ca obiect dreptul de proprietate asupra mărcii „Arsenie Boca”, fiind deschis pe 7 iunie, însă nu a fost stabilit un termen de judecată. Episcopia a deschis un al doilea proces, care prevede o procedură de urgenţă, însă cererea a fost respinsă de instanţă.

„Respinge excepţia necompetenţei generale invocată de pârâtele Talpoş Diana şi Pulse Escape SRL prin întâmpinare, ca neîntemeiată. Respinge excepţia inadmisibilităţii invocată de pârâtele Talpoş Diana şi Pulse Escape SRL prin întâmpinare, ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active invocată de pârâtele Talpoş Diana şi Pulse Escape SRL prin întâmpinare, ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei de interes invocată de pârâtele Talpoş Diana şi Pulse Escape SRL prin întâmpinare, ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Pulse Escape SRL invocată de aceasta prin întâmpinare, ca neîntemeiată. Respinge cererea ca neîntemeiată. Obligă reclamantele la plata către pârâtele Talpoş Diana şi Pulse Escape SRL a sumei de 2.000 lei reprezentând onorariu de avocat redus şi a sumei de 268,19 lei reprezentând cheltuieli de deplasare, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare, care se depune la Tribunalul Bucureşti”, se arată în decizia tribunalului.

Pierdere „de etapă”

„Am pierdut această primă cerere. Este în primă instanţă. Nu ne-a venit motivarea şi nu ştim de ce s-a respins. Dânşii au invocat patru excepţii şi toate s-au respins, ceea ce este în regulă pentru noi. Cine ştie pe ce considerente instanţa de fond a respins această cerere? Avem deschisă calea apelului. Ordonanţa preşedinţială este doar o cale simplificată de conservare a dreptului nostru. Nu este vorba de fond (…) Noi avem un cadru legislativ care ne reglementează activitatea comercială. Cele două procese privesc anularea acestor pretenţii, pe care indivizii respectivi le au la adresa părintelui Arsenie. Noi avem argumente, inclusiv din Regulamentul european al drepturilor de marcă, care prevăd foarte clar că folosirea nominativă a unei personalităţi nu face obiectul drepturilor de marcă. Noi nu lansăm produse care să fie prin ele însele marcă înregistrată. Când vorbim de personalitatea părintelui Arsenie Boca, noi vorbim evocând personalitatea, opera acestuia şi receptarea lui în ceea ce înseamnă conştiinţa duhovnicească, conştiinţa spirituală a credincioşilor. Noi vorbim de cărţile, învăţăturile părintelui, astea nu sunt mărci. Să nu confundăm cu produsul. Este aberant să revendici drepturi de marcă asupra unei personalităţi”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, părintele Gabriel Miricescu.

Marca

Andor Şandor susţine că este deţinătorul legal al drepturilor de proprietate intelectuală asupra mărcii „Arsenie Boca”, printr-o firmă înregistrată în Marea Britanie. Marca „Arsenie Boca” ar fi fost înregistrată, în anul 2017, la Oficiul European de Proprietate Intelectuală de către o firmă din Marea Britanie, care ar fi permis comercializarea produselor cu chipul fostului stareţ al Mănăstirii Prislop, decedat în 1989, doar firmei Pulse Escape SRL din Arad (al cărei reprezentant legal este Emanuel Daniel Gheorghe).

SURSA: AGERPRES

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  tombola lunii

  România

  7 persoane cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale
  7 persoane, dintre care doi cetăţeni străini, sunt cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale şi operaţiuni financiare în mod fraudulos, în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii braşoveni în judeţele Braşov, Cluj şi Sălaj.

  Mapamond

  Marea Britanie şi Franţa sunt de acord să acorde mai mult sprijin Ucrainei
  Premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele francez Emmanuel Macron au convenit să ofere mai mult sprijin Ucrainei.

  Local

  Festivalul Berii a adus mii de arădeni pe Ștrandul Neptun
  În primele două seri de festival, zona comercială a Ștrandului Neptun s-a umplut de lume, amintind de vremurile de altădată. 6

  Mapamond

  Generalul rus Alexander Dvornikov ar fi fost înlocuit de Vladimir Putin
  Cel mai important general rus din Ucraina pare să fi fost demis din cauza ritmului lent al progreselor din Donbas. Dacă se confirmă, demiterea generalului Alexander Dvornikov, supranumit „Măcelarul din Alep” pentru distrugerea oraşului sirian în 2015, ar marca încă o remaniere majoră a comandamentului militar rus, sugerând că Putin este nemulţumit de modul în care se desfăşoară războiul. 2

  Local

  Cod galben de instabilitate atmosferică pentru o parte a județului Arad

  Local

  Ziua Drapelului Național al României, marcată la Arad
  Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. 4

  Local

  Femeie de 71 de ani, lovită pe trecerea de pietoni în timp ce traversa strada pe roșu
  4

  România

  România şi alte patru ţări încearcă să amâne planurile UE de a interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi diesel
  România, Italia, Portugalia, Slovacia şi Bulgaria vor să amâne cu cinci ani un plan al Uniunii Europene de interzicere efectivă a vânzării de maşini noi pe benzină şi diesel începând cu 2035, potrivit unui document consultat de Reuters. 9

  Mapamond

  Unitatea grupului G7 este în pericol pe măsură ce costul războiului din Ucraina creşte
  Problema războiului din Ucraina va domina în mod inevitabil summitul naţiunilor G7 din Bavaria. Ultimele luni au însemnat un efort financiar considerabil pentru statele occidentale care susţin înarmarea Ucrainei.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.