aradon.ro Web analyticsEvaluare Naţională 2021. Marţi are loc proba la Limba Română. Elevii aşteaptă SUBIECTELE

Evaluare Naţională 2021. Marţi are loc proba la Limba Română. Elevii aşteaptă SUBIECTELE

Foto: EPA-EFE/MATTEO CORNER
Evaluare Nationala 2021. SUBIECTE Evaluare Nationala 2021 - BAREM Evaluare Nationala 2021 - Tot ce trebuie să ştie elevii de clasa a VIII-a. - Cat valoreaza media la Evaluarea Nationala la admiterea la liceu?
Evaluare Nationala 2021. SUBIECTE Evaluare Nationala 2021 - BAREM Evaluare Nationala 2021 - Tot ce trebuie să ştie elevii de clasa a VIII-a. - Cat valoreaza media la Evaluarea Nationala la admiterea la liceu?

Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a se va desfăşura în perioada 22 iunie – 4 iulie 2021. Prima probă va fi cea scrisă la Limba şi literatura română.

Potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, la Evaluarea Naţională sunt înscrişi 12.006 de elevi, toţi din seria curentă.

Examenul de Evaluare naţională 2021 se va desfăşura în 3.850 de centre.

Toate probele încep la ora 9:00, când candidaţii vor primi broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne. În premieră, candidaţii primesc subiectele sub formă de broşură şi vor avea la dispoziţie două ore pentru a le rezolva.

Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidaţii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Judeţeană de Organizare a Evaluării Naţionale, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare.

Lucrările vor fi corectate în alte judeţe, în 92 de centre de corectare.

Subiecte Evaluare Naţională 2021 – Limba şi literatura română

Subiectele la Limba Română vor fi disponibile aici în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, subiectele şi baremele oficiale vor fi publicate pe edu.ro în cursul zilei de marţi.

Barem Evaluare Naţională 2021 – Limba şi literatura română

Baremul pentru proba scrisă de la Limba Română va fi disponibil aici în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, subiectele şi baremele oficiale vor fi publicate pe edu.ro în cursul zilei de marţi.

Evaluare Naţională 2021. Calendarul de desfăşurare

22 iunie – PROBA SCRISĂ: Limba şi literatura română

24 iunie – PROBA SCRISĂ: Matematică

25 iunie – PROBA SCRISĂ: Limba şi literatura maternă

29 iunie – Afişarea rezultatelor

29-30 iunie: Depunerea contestaţiilor

30 iunie – 4 iulie: Soluţionarea contestaţiilor

4 iulie – Afişarea rezultatelor finale

Evaluare Naţională 2021. Informaţii esenţiale pentru desfăşurarea probei de Limba şi literatura română (marţi, 22 iunie 2021):

Un răspuns completat în căsuţa de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuţă şi scrierea în dreapta căsuţei a literei
asociate răspunsului considerat corect.

Un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opţiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X şi marcarea cu X a răspunsului considerat
corect.

Sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.

În cazul itemilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propoziţiilor în frază.

Pentru semnalarea problemelor ce pot să apară în desfăşurarea examenului, în zilele desfăşurării probelor, funcţionează TELVERDE ISMB – 0800816021. Programul este 8.00-16.00 de marţi până joi şi 8.00-14.00 vineri.

Pentru sesizarea unor posibile disfuncţionalităţi/nereguli identificate la examenul de Evaluare Naţională, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi TELVERDE – 0800801100, în perioada 22-25 iunie, în intervalul orar 8.00-16.00.

Evaluare Naţională 2021. Cum se depun contestaţiile

Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

Nota obţinută după contestaţie este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată la evaluarea iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi
modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

Sursa: Mediafax

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Certificatul verde, obligatoriu pentru angajaţii de la stat. A trecut de comisiile Senatului, urmează plenul
  Comisiile Senatului au aprobat marţi seara introducerea certificatului verde pentru angajaţii de la stat. Documentul va fi obligatoriu în toate instituţiile din România. 1

  ARADON Sport local

  Alexandra Ghiță, convocată pentru calificările la Women's EuroBasket
  Pivotul de la FCC Baschet UAV Arad se numără printre convocate și sub comanda noului selecționer.

  Local

  Arădenii, informați de polițiști și jandarmi cu privire la noile restricții
  Polițiștii și jandarmii, împreună cu polițiștii locali arădeni, au demarat, marți dimineața, ample acțiuni de informare a cetățenilor din municipiu și județ, cu privire la noile măsuri de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2. 1

  Local

  Certificat verde și la IPJ Arad. Care sunt excepțiile
  Având în vedere noile reglementări în ceea ce privește accesul persoanelor în instituțiile publice, Inspectoratul de Poliție Județean Arad informează cine, în ce condiții poate intra în sediul instituției, dar și care sunt excepțiile. 4

  România

  Cum vor recupera elevii orele din vacanța prelungită? Ministrul Educației vine cu explicații
  Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit, marţi, la Aleph News, despre modul în care se va modifica structura anului. El afirmă că cele două săptămâni de vacanţă suplimentară vor fi recuperate între 3 şi 14 ianuarie, pentru elevii de gimnaziu şi liceu, respectiv între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar.

  România

  VIDEO | Un şofer inconştient spulberă cu autobuzul o barieră la calea ferată
  Șoferul unui autobuz a fost surprins marți când a forțat barierele de la o trecere de cale ferată, între stațiile Crivina - Brazi din județul Prahova. 9

  Local

  Pacientă cu Covid, transferată în Ungaria, decedată la Szeged
  Alți opt pacienți arădeni se află încă în spitalele din Ungaria, unde sunt internați pe secțiile de terapie intensivă. 4

  UT Arad

  UTA are doi jucători în echipa etapei
  Victoria cu Academica Clinceni i-a propulsat pe Hora și Passaglia în echipa ideală a rundei cu numărul 13.

  Local

  Dau bani pe consultanță pentru „Anghel Saligny”
  Câteva primării din județ au început să semneze contracte pentru consultanță în vederea accesării de fonduri prin programul „Anghel Saligny”. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.