aradon.ro Web analytics
Evenimentul toamnei la Casa Româno-Chineză Arad

Evenimentul toamnei la Casa Româno-Chineză Arad

Cea de a patra ediție a simpozionului internațional „Cultură și Civilizație Chineză. Dialoguri româno-chineze”, este în pregătiri.
Scris de Andreea Pintea - Cea de a patra ediție a simpozionului internațional „Cultură și Civilizație Chineză. Dialoguri româno-chineze”, este în pregătiri.

În prima parte a lunii noiembrie, Aradul va găzdui cea de a patra ediție a simpozionului internațional „Cultură și Civilizație Chineză. Dialoguri româno-chineze”. Evenimentul organizat de Casa Româno-Chineză Filiala Arad este unul de amploare, fiind deja un punct de referință în calendarul evenimentelor anuale pe relația România-China.

„Ne bucurăm că am ajuns, iată, la cea de a patra ediție a acestui eveniment deosebit. Am fost plăcut surprinși să fim abordați de personalități importante din mediul cultural arădean care au dorit să vină cu lucrări pe care să le prezinte în cadrul acestui simpozion. Avem 9 autori noi de lucrări în acest an, 9 oameni de valoare care au semnat și vor prezenta 8 studii și analize asupra diferitelor aspecte din cultura și civilizația chineză”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuț, în cadrul unei conferințe de presă.

Dacă până acum lucrările prezentate în cadrul simpozionului erau mai degrabă abordări emoționale, acum cei care s-au pregătit au abordat teme concrete, subiecte bine-documentate, studii de caz. Iată în continuare lista celor ce vor susține prezentări și lucrările aferente: Ioan Biriș – „Viziunea acționalistă și logica structurilor corelative în gândirea chineză”; Liliana Bran – „O abordare sanogenă în medicina tradițională chineză”; Adrian Bucur – „China în manualele românești de istorie. Câteva aspecte”; Georgiana Burcă – „China, o abordare personală”; Doina Cheta – „Contribuții ale antichității chineze la dezvoltarea matematicii”; Alecu Chiriță – „Elemente tradiționale în cinematografia modernă chineză”; Karina Covaci – „Hainan, noul paradis chinez”; Tabita Cristea – „Fujian, un model de dezvoltare pe drumul mătăsii”; Corina Crișan – „Medicina tradițională chineză, o alternativă?”; Ana Maria Dragoș – „China, dincolo de hartă”; Alexandra Iancovici – „China, o continuă destinație culturală”; Anton Ilica – „Condiția umană în înțelepciunea chineză”; Ioan Matiuț – „Editura Casa Româno-Chineza și provocările viitorului”; Dumitru Mărcuș – „Confucius și ordinea morală în concepția lui Ioan Slavici”; Augustin Mureșan – „Sigiliile chinezești de la Arad. Istoricul cercetărilor”; Ludovic Notaros – „Dualitatea europeană și cea chineză: Yin și Yang pot fi un da și nu?”; Corneliu Pădureanu – „Relațiile româno-chineze în paginile revistei «Casa prieteniei»”; Ramona Pencea – „Marele zid al cunoașterii de sine”; Viorica Popescu – „Mo Yan, una dintre cele mai puternice voci ale literaturii contemporane”; Gheorghe Schwartz – „Interferențe literare româno-chineze/chinezo-române”; Mihaela Stănescu – „Începuturile relațiilor de colaborare ale Consiliului Județean Arad cu provincia Hainan”; Petrușca Tămășan, Maria Tămășan – „O invitație la redescoperirea basmului chinezesc”.

Alături de ConBrio

Asociația ConBrio este cea care de 3 ani este alături de Casa Româno-Chineză Arad în organizarea acestui simpozion. Și în acest an, asociația s-a implicat și prin președintele Ana Maria Dragoș a punctat că „acesta este un eveniment care cinstește Aradul”.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Cu Poliția pe urmele lui, un bărbat din Vinga a intrat cu mașina în tren
  Un echipaj de Poliție a plecat în urmărirea unui autoturism, în noaptea de 16 spre 17 ianuarie, la Vinga, după ce șoferul nu a oprit la semnalele polițiștilor. Urmărirea s-a încheiat câteva minute mai târziu, când conducătorul auto a intrat cu mașina într-un tren, la trecerea la nivel cu calea ferată. Cel care conducea mașina, un bărbat de 34 de ani, din Vinga, a fost rănit ușor în urma impactului, potrivit IPJ Arad.

  Local

  Premiul Național „Mihai Eminescu” a ajuns la Arad
  La cea de-a XXXI-a ediție a Zilelor Eminescu, desfășurată la Botoșani, poetului arădean Vasile Dan i-a fost înmânat acest premiu pentru cartea „O cartografie a invizibilului”.

  Local

  Arădeanul Relu Pănescu a intrat în competiția Survivor
  La 50 de ani, arădeanul a plecat în Republica Dominicană, acolo unde se desfășoară competiția televizată Survivor. 3

  Local

  Consilierul local Florin Stana a salvat un om în Munții Țarcu
  Pasionat de munte, consilierul local Florin Stana este mai mereu pe munte, împreună cu familia sa. Duminică, însă, prezența sa a fost una salvatoare pentru un schior care s-a aflat la un pas de moarte. 8

  Oameni

  Ce dietă urmează Sharon Stone de arată excepţional la 64 de ani
  La 30 de ani de la Basic Instinct, actriţa este mereu în formă datorită dietei şi a antrenamentelor pe care le urnează cu sfinţenie. 3

  Mapamond

  VIDEO. Scenă incredibilă la Bruxelles: femeie împinsă pe linia de metrou, trenul s-a oprit la câţiva metri!
  Scena, petrecută vineri, 14 ianuarie, a fost surprinsă de camerele de securitate. 4

  Mapamond

  Marea Britanie renunţă la certificatul verde din 26 ianuarie. Englezii vor avea de respectat o singură condiţie obligatorie
  Certificatul de vaccinare introdus înainte de Crăciun va fi, cel mai probabil, desfiinţat pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui reglementările anti-Covid. Cetăţenii trebuie să respecte doar obligaţia de a purta masca în interior. Măsurile se înscriu în gândirea britanicilor, care şi-au propus să „trăiască împreună cu virusul”. 23

  Local

  COVID în Arad: trei decese în 24 de ore! Numărul internaților, în creștere
  În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, cuprinzând date furnizate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, la nivelul județului Arad erau înregistrate 1.533 de cazuri active. 21

  Local

  Grevă de avertisment în școli
  Miercuri între orele 11:00-13:00 profesorii din învățământul preuniversitar vor intra în grevă de avertisment. 4

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.