aradon.ro Web analytics
Excelență și profesionalism la Forumul Româno-Chinez

De Andreea Pintea

Excelență și profesionalism la Forumul Româno-Chinez

Două nume de excepție au intrat în rândul membrilor Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze: Diana Maria Chițoi și Dana Pocea.
Scris de Andreea Pintea - Două nume de excepție au intrat în rândul membrilor Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze: Diana Maria Chițoi și Dana Pocea.

Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze se remarcă, din nou, cu persoane de excepție care aleg să i se alăture. Diana Maria Chiţoi, avocat în cadrul Baroului Arad, şi Dana Pocea, actriță, editor, critic de teatru, autoare de eseuri și comentarii literare, doctorand în studii teatrale sunt cele două nume care de astăzi fac parte din Forum.

„Doamna Dana Pocea este un om extrem de serios, sobru, modest, un model al generaţiei sale. Pentru că este o profesionistă desăvârşită am invitat-o să fie membru fondator şi vicepreşedinte al Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze şi urmează să ne reprezinte la Bucureşti. Este un moment de referinţă în devenirea Forumului nostru”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ – președintele Forumului. Cât despre avocatul Diana Maria Chiţoi, prof. univ. dr. Lizica Mihuț a spus: „Este o femeie cu o personalitate puternică pentru care ideea de dreptate constituie o profesiune de credinţă, o doamnă care reuşeşte să se manifeste cu profesionalism într-un domeniu atât de dificil cum este cel al Justiţiei. A fost aleasă în Consiliul de Conducere al Baroului Arad şi trebuie spus, precum în cultura chineză, că aprecierile sunt cu atât mai importante cu cât sunt venite de la confraţi”.

Scurte prezentări
Într-o scurtă prezentare, Dana Pocea a punctat: „Sunt actriță, editor, critic de teatru, autoare de eseuri și comentarii literare, doctorand în studii teatrale. Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze reprezintă pentru mine, în ale cărui activități sunt implicată în calitate de vicepreședinte, nu numai un reper care onorează, ci și un act de conștiință și responsabilitate profesională, încât tot ceea ce-mi doresc e să fiu permanent o prezență cu inițiative și idei, fiind conștientă că îmi asum un rol ce presupune muncă și dăruire. Nu mă îndoiesc însă că, sprijinită de un președinte de anvergura și dinamismul doamnei Lizica Mihuț, voi avea parte nu numai de satisfacții, dar și ceea ce învăța. Între multiplele atribuții, consider că Forumul o are și pe aceea, extrem de importantă, de a fi o fereastră larg deschisă către valorile spirituale ce atestă identitatea unui popor. Mărturisesc că sunt o pasionată de literatura chineză și spectacolul de teatru chinez de la originile lor milenare și până în contemporaneitate. Ambele arte, atât prin experiența teatrală deținută, cât și prin cea de editor, au tangențe profunde cu aria mea de competență. Deja am în vedere o serie de proiecte (alcătuiri de antologii, inițieri de dezbateri, editarea unei reviste cu două apariții pe an, etc.) pe care sper să le realizez în măsura în care voi dispune și de sursele financiare necesare. De două lucruri pot spune că sunt sigură în realizarea a ceea ce-mi propun. Că nu mă voi da înapoi de la niciun efort și că mă voi bucura de sprijinul soțului meu Ion Cocora”.

Diana Chițoi a transmis: „Sunt arădeancă, absolventă a Universității Babeș- Bolyai din Cluj – Napoca, Facultatea de Drept și în prezent sunt avocat în Baroul Arad, cu o vechime de peste 20 de ani în domeniu. Mărturisesc că, dincolo de profesia mea cotidiană, interesul meu constant rămâne marile culturi și civilizații ale lumii, la care mi-am dorit întotdeauna să ajung prin lecturi și prin călătorii sau contacte nemijlocite. Așa se explică aderarea mea firească și cu sinceritate la Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, știindu-se faptul că în discuție este o cultură și o civilizație de peste 6000 de ani. Pe de altă parte, apreciez scopul și obiectivele acestei asociații, propunându-mi, alături de colegii mei, să contribui cu modesta mea expertiză, la sprijinirea tuturor celor pentru care performanța constituie un mod de existență”.

Implicarea Con Brio
„Este o bucurie imensă că şi doamnele de la Con Brio au intrat în Forum. Faptul că doamna Dana Pocea a acceptat să devină vicepreşedinte al Forumului mă încântă de-a dreptul, pentru că am admirat-o de când am cunoscut-o. Despre doamna Diana Chiţoi, pot să spun că nu era decât o chestiune de timp să ni se alăture, având în vedere că este de mult timp o prietenă apropiată, atât a Forumului, cât şi a Asociaţiei Con Brio” – spune Ana – Maria Dragoş, preşedintele Asociaţiei Con Brio.

18 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Carcotasul says:

  Articolul asta este despre ce?
  Traiasca pupincurismul!
  Vai s-amar de tara asta!

 2. Anca says:

  Lasatine in pace cu chinezi vostri.

  • PRIETENIE says:

   FELICITARI ACESTOR STIMATE DOAMNE, care vor lege intr-o prietenie, tara noastra, cu una dintre superputerile militare si economice ale Lumii(poate cea mai mare).. Din cooperarea economica cu China ,putem avea multe beneficii pe toate planurile, economia noastra va creste cu siguranta!

   Sfatul meu pentru aqceste distinse doamne ,este de a merge inainte cu imbunatatirea relatiilor si sa nu ii ia in considerare pe psihopatii care indeamna la ura si la neprietenie cu aceasta mare si foarte puternica tara asiatica;noi am mai fost prieteni cu China si aveam in magazine marfa buna si la preturi foarte ieftine…Sum celelalte tari europene si SUA au relatii cu China,noi de ce nu avea, doar fiindca nu vor idiotii si putorile acestei natii ,care posteaza mesaje de ura si dusmanie?? TRAIASCA PRIETENIA INTRE POPOARE ; FELICITARI ACESTOR DISTINSE DOAMNE!!

   S

  • hulk says:

   traiasca prietenia intre popoare! publicati comentariile,aradon!

 3. Zapcea says:

  Ma inscriu si eu doar daca o baga si pe Mikutzo Cekurai, Yotzon Ping, Hey yu si cei trei fii a lui Sari Berixa.

 4. Gigi says:

  Ce articol gretos….

 5. Mihai says:

  E ok ca ii curtam pe chinezi sa vina la Arad dar.
  Sunt curios ce face Aradul ca sa atraga firme europene serioase sa investeasca in jud Arad.
  Cel mai recent exemplu este investitia BMW intr-o noua fabrica de productie, prima din estul Europei, investitie de peste 1 miliard euro. Care a fost ratata ci brio de Romania in general si de jud Arad in mod special !
  Nemtii de la BMW au decis sa isi plaseze noua fabrica la Debrecin in Ungaria, la 30 km de granita cu Romania.
  Cat de mult s-a luptat jud Arad si Bihor sa castige aceasta investitie ?
  Ce ar fi insemnat pentru Arad o investitie de 1 miliard de euro si prezenta unei companii ca BMW in judet ? Ce lectii au fost total ignorate din pierderea investitiei Mercedes din 2008, care cocheta cu Aradul si Timishul dar a ales in final sa faca fabrica la Kecskemet / Ungaria ?
  Cine din autoritatile locale s-au facut ca ploua si si-a bagat piciorul, fiindca probabil nu pica nimic shpaga ? Cinel va trebui concediat la alegerile viitoare ?

 6. Ady says:

  E gretos sa stai la masa cu cei din cauza carora au murit milioane de oameni pe plan mondial din care peste 55 de mii in Romania. In afara de COVID javrele astea galbene au distrus calitatea tuturor produselor prin copii nerusinate fara drept de patent. Toate tarile civilizate ar trebui sa intrerupa orice legatura cu criminalii astia!

 7. Peghi says:

  Numa prienia cu chinezii nea mai lipsit.
  Nu mai prezentați prostia asta că fiind un lucru bun.
  Sunteți duși de nas până la abator.

 8. Mocofan-club says:

  Rușine tuturor acestor “doamne”!

  • Cortex says:

   Rusine tie ,fiindca esti un imbecil!Ce ai cu aceste doamne, ce rau ti-au facut?? Du-te la Jebel,daca nu mai poti suporta!

   • Tuluz-Lotrec says:

    S-a spart teava cu lingai de Lizici si chinezi. Poate ii intrebati si de Covid si cum au reusit sa dea peste cap o planeta intreaga, fara sa-i traga nimeni de maneca?

    • Moderna says:

     Si tu,dupa mintea ta bolnava, ai vrea ca sa-i tragem noi, romanii la raspundere?? Nu o fac statele puternice si vrei tu cu celalat bovin(mocofau club) sa-i trageti !!Vai de capul vostru gol!

     Toashe bovideu, mocofau-club, de ce nu-l intrebi pe pluseristul tau primar de TM ,de ce s-a “descalificat colaborand cu comunistii’ , fiindca omul este si casatorit si are si copil cu o comunista? Tu nu vezi ca doar la noi exista bovidee ca tine si celalalt bovideu(tuluz-lotrec), nu si la celelalte tari mai dezvoltate??

   • Mocofan-club says:

    Cortex, faptul de-a “colabora” cu un sistem comunismu, criminal, te descalifică. Lenin spunea că: “democrația reprezintă funia pe ca și-o pun singuri, imbecilii de democrați, 9 bolșevicilor ne temându-ne decât, să le tragem scaunul de sub picioare, la momentul hotărât de noi!”.

 9. Calin says:

  Lizica face gretoseniile astea ca doar doar mai incaseaza inca o luna de chirie de la chinezi. Baba asta nu face nimic gratis. Le iubeste doar banii.

 10. ? ? ? says:

  Prof. univ. dr. … peședintele Forumului PCRC o înpodobește pe aceste fete ( muieri … ce mai ) ca pe un pom de Crăciun. Conform protocolului vor merge în China ( 16-18 ore cu avionul ) să semneze…. La întoarcere ( după 1o zile ) vezi rapoarte de succes
  Cu 1o km ( 2o min. cu mașina Dacia ! ) mai spre vest Victor Orban construiește o linia ferată Budapesta- Beograd cu înprumut bancar ( chinezesc,) face reclamă în Europa pentru vaccinul Sinofarm ( chinezesc) , la Budapesta se construiește campusul Fudan ( chinezesc) …

 11. Mocofan-club says:

  Istoria se repetă prin sindromul “Arlus”, când românii aderau de bună voie la politica criminală a sovietelor, pt. a-și menține statul în noua orînduire. E un semn prevestitor de mare rău pt. România, căci, trădătorii ne ies ca șobolanii roșii pt. a-și îmbrățișa călăii!

 12. Advertorial

  Împreună pentru Victor
  Sub umbrela campaniei "Împreună pentru Victor ", Grădinița P.P. "Curcubeul copiilor" Arad în parteneriat cu Asociația Cetatea Voluntarilor și Inspectoratul Școlar Județean Arad, organizează evenimentul caritabil "Zâmbet pentru Victor "

  ARADON Sport local

  Poloiştii de la AMEFA s-au calificat la turneul final

  UT Arad

  În ce condiții pleacă Roger de la UTA la CFR
  Laszlo Balint crede că brazilianul își va face treaba în mod profesionist până în ultima zi în care va sta la Arad. Agentul lui Roger, Bogdan Apostu nu știe dacă jucătorul pleacă acum, sau la vară, la CFR Cluj.

  Local

  Susţin excelenţa în cultură!
  Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad implicată în acţiuni sub genericul „Luna Culturii la UVVG”.

  ARADON Sport local

  Paul Barta, noul director la CSŞ Gloria Arad

  România

  Transcriptul apelurilor la 112 ale polițistului care a ucis-o pe Raisa: „Am lovit-o pe trecerea de pietoni! Am lovit-o, mi-a sărit în față!"
  2

  Local

  97% dintre elevii arădeni fac cursuri cu prezență fizică
  În cazul a 97% dintre elevii din județul Arad, cursurile se desfășoară normal, cu prezența fizică în sălile de clasă.

  Local

  Sănătatea arădenilor, pusă în pericol de sărbători
  Controalele efectuate în special la produsele din carne, comercializate în preajma sărbătorilor, au scos la iveală zeci de nereguli. 3

  Local

  A trecut Crăciunul. Să achiziţionăm un brad artificial!
  Proiectul de hotărâre privind achiziţionarea bradului artificial e adus din nou în atenţia Consiliului Local Municipal. 3

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.