aradon.ro Web analyticsExpoziție de sculptură la Galeria Alfa

De Eugen Rogojan

Expoziție de sculptură la Galeria Alfa

Galeria Alfa a filialei arădene a Uniunii Artiștilor Plastici din România găzduiește, începând cu 15 mai, expoziția de sculptură a lui Constantin Fîntînă.
Scris de Eugen Rogojan - Galeria Alfa a filialei arădene a Uniunii Artiștilor Plastici din România găzduiește, începând cu 15 mai, expoziția de sculptură a lui Constantin Fîntînă.

Sculptorul sibian Constantin Fîntînă își va expune la Arad lucrările din seria „TRIP”. Aflat la începutul carierei, artistul este absolvent al Facultății de Arte și Design din Timisoara (UVT), licenţa fiindu-i coordonată de Conf. Univ. Dr. Eugen Barzu, cu care am facut şi studiul de compoziţie pentru sculptură. Disertaţia i-a fost coordonată de Lect. Univ. Dr. Bogdan Raţa. Din anul 2018 este doctorand coordonat de Prof. Univ. Dr. Adriana Lucaciu, iar titlul tezei este „Un discurs plastic asupra consumerismului”.

„Seria Trip este concepută pentru a provoca și reaminti spectatorului să parcurgă toate dimensiunile unei sculpturi, deoarece acestea când sunt privite dintr-un punct de vedere particular au adesea o singură imagine pe care artistul o pregăteşte intenționat. Realizate în simpozioane de sculptură şi ulterior expuse în spaţiul public, aceste piese metalice chestionează subtil dacă formele sunt paşnice şi estetice, sau, dimpotrivă, reprezintă nişte intruşi în mediul de ambianţă”, spune Constantin Fîntînă.

Expoziția curatoriată de Lect. Univ. Dr Anamaria Șerban va putea fi vizitată la Galeria de Artă Alfa în peroada 15 mai 2021-1 iunie 2021. Organizator al expoziției este Asociația Filiala din Arad a UAPR, în parteneriat cu Centrul de cercetare-arte vizuale al Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  UT Arad

  Meszar anunță că nu va fi nimic spectaculos în noul sezon, chiar dacă vin noii investitori la UTA
  „Va fi continuitate și stabilitate, nicidecum performanțe sportive spectaculoase. Vom avea același buget salarial și pentru anul viitor, precum în acesta! Nu avem petro-dolari, ci bani munciți de parteneri”.

  Local

  Ultimele somaţii pe Mărului
  Au mai rămas de demolat 24 de construcții ilegale pe strada Mărului. Familiile care locuiesc aici și care sunt privite ca ultima piedică în calea modernizării nu vor primi însă alte locuințe.

  Mapamond

  Ryanair avertizează că preţurile zborurilor către Europa vor creşte în această vară
  Preţurile biletelor de avion vor creşte în această vară din cauza cererii mari pentru vacanţele pe plajă în Europa, a anunţat Ryanair.

  Local

  A murit fostul senator arădean Ioan Crețu
  3

  Local

  Zeci de baxuri cu țigări de contrabandă ascunse după lăzi cu mere, la Timișoara
  Captură însemnată a polițiștilor, la Timișoara. Oamenii legii au găsit 75 de baxuri cu țigări de contrabandă într-un autovehicul încărcat cu mere. Marfa ilegală era ascunsă în spatele lăzilor cu fructe. 1

  Local

  Mai bine de jumătate din populația județului s-a autorecenzat
  Direcția de Statistică îi sfătuiește pe arădeni să verifice în platformă, după șapte zile, dacă autorecenzarea a fost validată sau trebuie reluată.

  ARADON Sport local

  Atletico Arad are potențial juvenil
  Două finale jucate și un trofeu câștigat arată că există o rețetă a succesului.

  ARADON Sport local

  Se conturează campioanele din Liga 5

  Local

  Direcția Regională de Drumuri avertizează: se lucrează inclusiv pe autostrada Arad - Nădlac!

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.