aradon.ro Web analyticsFost primar, la un pas să ajungă după gratii

De Alin Gherasim

Fost primar, la un pas să ajungă după gratii

Marius Jurcă, fostul primar al oraşului Lipova, a fost la un pas să ajungă la pușcărie, într-un dosar de abuz în serviciu.
Scris de Alin Gherasim - Marius Jurcă, fostul primar al oraşului Lipova, a fost la un pas să ajungă la pușcărie, într-un dosar de abuz în serviciu.

LIPOVA. A fost condamnat cu suspendare pentru abuz în serviciu, dar a fost la un pas ca suspendarea să i se revoce şi să ajungă după gratii. Este vorba despre Marius Jucă, fost primar al oraşului Lipova în perioada 2008-2012. În anul 2017, acesta a fost condamnat la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de trei ani după ispăşirea pedepsei, pentru fapte de abuz în serviciu pe care le-a comis pe vremea când era edilul oraşului de pe Mureş. Cum sentinţa definitivă a fost emisă de Curtea de Apel în 2017, iar pedeapsa lui a început să „curgă” de atunci, Jurcă se afla, în anul 2020, în perioada de probă. Numai că acesta nu a respectat măsurile de supraveghere stabilite de instanţă. Drept urmare, Serviciul de Probaţiune Arad a sesizat judecătorul delegat de la Judecătoria Lipova, iar acesta din urmă a solicitat instanţei revocarea suspendării pedepsei şi încarcerarea fostului primar. Judecătoria Lipova a decis: „admite sesizarea formulată de către judecătorul delegat la Biroul executări penale din cadrul Judecătoriei Lipova, la propunerea Serviciului de Probaţiune Arad, precum şi cererea formulată de Oraşul Lipova prin primar. Revocă suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani şi 2 luni închisoare aplicată intimatului Jurcă Marius – Florin, prin Decizia penală nr. 1147/11.10.2017, pronunţată de Curtea de Apel Timişoara. În consecinţă, dispune executarea pedepsei de 2 ani şi 2 luni închisoare”.

Salvat de Tribunal

Sentinţa Judecătoriei Lipova nu a fost definitivă, ea putând fi contestată. Lucru pe care Marius Jucă l-a şi făcut. Drept urmare, dosarul s-a mutat la Tribunalul Arad, acolo unde judecătorii au fost mai indulgenţi şi au decis că fostul primar poate să rămâne, în continuare, cu pedeapsa cu suspendare. „Admite contestaţia formulată de contestatorul Jurcă Marius – Florin împotriva sentinţei penale nr. 130 din 16.12.2020, pronunţată de Judecătoria Lipova pe care o desfiinţează. Respinge sesizarea formulată de către judecătorul delegat la Biroul executări penale din cadrul Judecătoriei Lipova, la propunerea Serviciului de Probaţiune Arad, precum şi cererea formulată de Oraşul Lipova prin primar, privind revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani şi 2 luni închisoare aplicată intimatului Jurcă Marius – Florin prin Decizia penală nr. 1147/11.10.2017, pronunţată de Curtea de Apel Timişoara”, se arată în sentinţa definitivă emisă de Tribunalul Arad. Glonţul i-a trecut pe la ureche fostului primar, care trebuie să respecte măsurile de supraveghere până spre finalul anului 2023, când expiră cei trei ani impuşi de Curtea de Apel Timişoara. Altfel, riscă să ajungă din nou în pericol de a fi încarcerat.

7 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. dura lex says:

  Putine intimplari pot fi mai reconfortante decit cele in care un politician,indiferent din ce latrina politica face parte,ar putea ajunge la “mititica”.

 2. mocofan - club says:

  Așa zisele “contestări” ale infractorilor la deciziile primei instanțe de judecată, trebuiesc eliminate urgent, irevocabil și definitiv din lege. Căci, numai așa, “aleșii” vor avea parte de (răs)timpul necesar pt. a reflecta, și totodată, de frica corespunzătoare, la gravitatea faptei pe care loaza, intenționează s-o comită, toași

 3. Cristian says:

  Eu mă gândeam in primă fază că e vorba de Farcașiu

 4. anonim says:

  Sentintele date in Arad sunt de cascadorii rasului , cred ca se inghesuie cei cu dosare penale pe rol sa ajunga sa fie judecati in Arad , indiferent de judetul de domiciliu a inculpatului , ma intreb e lipsa de viziune sau ,, lipsuri ,, prin conturi ?

  • Hoboriciu Maximilian Hoboriciu Maximilian says:

   Mocofane tu chiar vrei sa schimbi legile in tara asta ? Mie mi se par ok …

 5. tombola lunii

  UT Arad

  Greșelile au costat-o pe UTA cu Vojvodina
  „Bătrâna Doamnă” a pierdut cu 1-2 amicalul cu Vojvodina Novi Sad, primind ambele goluri după greșeli individuale. 1

  Advertorial

  PNL se opune suprataxării
  3

  Local

  Incendiu la un lan de grâu între Horia și Arad. Focul a pornit de la un utilaj agricol
  10 hectare de grâu și 5 hectare de miriște au ars în urma incendiului. Focul a pornit de la un utilaj agricol, spun reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad. 1

  UT Arad

  Atacantul Postolachi a semnat cu UTA pe trei ani!
  1

  UT Arad

  Fidelitate răsplătită cu autografe de la utişti!

  Local

  12 intoxicați cu alcool și trei consumatori de substanțe interzise, în weekend, la Urgențe

  ARADON Sport local

  Felnacul începe acasă aventura din Cupa României

  Local

  E-mailuri false în numele Fiscului. Nu le deschideți!
  2

  Local

  Fără apă caldă, pe mai multe străzi din centrul Aradului
  1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.