Profitând de prezenţa directorului economic al Companiei de Apă, Alina Costea, vicepreşedintele consiliului a întrebat-o: „Câte angajări politice s-au făcut în companie? Câţi angajaţi au ajuns acolo strict pe criteriu politic?”, a întrebat-o Guţu pe directoare. „Întreb acest lucru pentru că, din anul 2012, Compania de Apă se află în subordinea mea. Nu am fost consultat niciodată în nicio problemă, în nicio angajare. Voi, reprezentanţii CAA, spuneţi că vreţi să faceţi performanţă. Ca să faci performanţă trebuie să reduci cheltuielile. Iar ca să reduci cheltuielile, puteţi să îi daţi afară pe toţi angajaţii ajunşi pe filieră politică în companie”, a propus Guţu. Vizibil incomodată de întrebare, Alina Costea a spus că este prezentă acolo pentru a face publice criteriile de performanţă şi obiectivele Companiei de Apă pentru anul 2016 şi nu ca să intre în discuţii politice. Însă întrebările lui Guţu au atras atenţia consilierului judeţean Marcel Lucaci. Acesta l-a întrebat pe vicepreşedinte de ce nu a sesizat nimic din anul 2012 şi până acum, dacă ştie de angajări politice? „Am sesizat, dar degeaba”, a răspuns vicepreşedintele CJA. Până la urmă, discuţia s-a încheiat nedecis, fără niciun răspuns primit.
Guţu: „Câte angajări politice s-au făcut la Apă?”
Guţu: „Câte angajări politice s-au făcut la Apă?”
Reactualizat la:
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad (CJA), Romulus Remus Guţu, a reuşit din nou să şocheze. După ce a aruncat cu diferite acuze către primarul Gheorghe Falcă, Guţu a recidivat la şedinţa CJA de vineri.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
România
Artistul Grigore Leșe a ajuns, miercuri seară, la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, la scurt timp după ce a susținut un recital în cadrul Galei de decernare a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu”.
Mapamond
Israelul și Hamas au acceptat miercuri un acord de încetare a focului în Fâșia Gaza și eliberarea ostaticilor, punând capăt celor 15 luni de război care a făcut zeci de mii de morți pe teritoriul palestinian, a declarat miercuri pentru AFP o sursă apropiată discuțiilor, după zile de eforturi diplomatice intense la Doha, relatează AFP.
România
Ministerul Energiei a sesizat Comisia pentru Examinarea Investițiilor Străine Directe (CEISD) în legătură cu tranzacția prin care compania de stat ungară MVM Zrt. (MVM Group) intenționează să achiziționeze divizia de furnizare gaze și energie electrică a E.ON Energie România.
România
Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus miercuri o plângere penală la Parchetul General împotriva premierului Marcel Ciolacu și a președintelui CJ Timiș, Alfred Simonis, privind discuția lor pe TikTok despre direcționarea voturilor PSD către George Simion la alegerile prezidențiale, potrivit Digi24.
Mapamond
Criza umanitară din Transnistria a fost provocată în mod „artificial” de Kremlin cu scopul de a readuce la putere în Republica Moldova forțe proruse (la alegerile legislative din toamnă) pentru ca Rusia să își poată consolida prezența militară în stânga Nistrului, a denunțat miercuri premierul Dorin Recean, după ședința săptămânală de guvern, informează publicația Ziarul Național din Chișinău.
Mapamond
Rusia a planificat „acte de terorism” în transportul aerian din întreaga lume, a declarat miercuri premierul polonez Donald Tusk, acuzând Moscova de organizarea de sabotaje și deturnări atât în Polonia, cât și dincolo de teritoriul ei, informează AFP.
Local
Aproape 1,7 miliarde de lei este suma pe care APIA a autorizat-o la plată într-o lună de zile.
Local
Ioan Popovici-Desseanu a fost unul dintre cei mai importanți intelectuali ai Aradului din sec. al XIX-lea. Desseanu a fost un vizionar, dorind în anul 1871 să fie înființată o Universitate românească la Arad.
Citiți principiile noastre de moderare aici!