Pe scenă va fi prezentat vechiul obicei al colindatului, prezentând un repertoriu alcătuit din colinde rare, păstrate doar în memoria bunilor și în cărțile de specialitate. „Colinda a reprezentat la începuturi Evanghelia celor care nu știau să citească, deci a cuprins în întreaga sa expresie o chemare către sufletul, către esența și către idealul uman al fiecăruia dintre noi. Obiceiul de colindat nu se reduce la un formalism arhaic, iar colindătorii nu îndeplinesc rolul de simpli vestitori ai Nașterii Domnului, ci de purtători de Dumnezeu”, transmit organizatorii.
Repertoriul concertului prezentat reflectă complexitatea omului de odinioară. Unele colinde îi pun ascultătorului în vedere tablouri ce redau în detaliu facerea lumii ori cearta dintre varii elemente ale naturii. Acest lucru se datorează faptului că încă din vechime omul a fost considerat un univers în miniatură și, în consecință, adâncurile sufletului său au trebuit întotdeauna să reflecte și să năzuiască înspre armonia Cosmosului.
„Vom cânta colinde de drum, de poartă, colinde profesionale, cosmogonice, de pricină și cu Nașterea. De-a lungul anului am adunat cu sârg în minți și în inimi aceste colinde, ca să ne putem bucura împreună de ele. De aceea, vă așteptăm cu mult drag la concertul nostru! Fie ca reîntâlnirea aceasta să ne fie tuturor înspre reașezare sufletească!”, spun cei de la Asociația Suflet Tânăr Arădean. Intrarea la concert va fi gratuită.
Citiți principiile noastre de moderare aici!