aradon.ro Web analytics
Încă 28 de paturi pentru bolnavii de Covid-19, la Județean

De Sorina Ambruș

Încă 28 de paturi pentru bolnavii de Covid-19, la Județean

Foto: V.O.
Se analizează și deschiderea unei noi secții Covid pentru pacienții minori, urmare a creșterii numărului de cazuri la această categorie de pacienți.
Scris de Sorina Ambruș - Se analizează și deschiderea unei noi secții Covid pentru pacienții minori, urmare a creșterii numărului de cazuri la această categorie de pacienți.

ARAD. Comandamentul de Criză al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad s-a întrunit marți, în ședință de lucru, pentru a decide noile măsuri pentru asigurarea paturilor necesare pacienților cu infecție SARS CoV-2.

”Numărul pacienților infectați cu virusul SARS CoV-2 și internați pe secțiile COVID-19 ale spitalului variază zilele acestea între 165 și 172, în condițiile în care avem 178 de locuri în total. Pentru a asigura paturi suficiente am decis astăzi să transformăm Secția Clinică Urologie în secție Covid-19, cu 28 de paturi. Această secție a funcționat și în celelalte valuri ale pandemiei ca secție Covid-19, aici existând circuitele medicale adecvate”, a declarat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

Pacienții diagnosticați cu afecțiuni urologice vor fi mutați respectiv internați la parterul clădirii, în Secția Clinică Chirurgie Generală II.

”În valul III pacienții cu afecțiuni urologice au fost internați în Secția Clinică Chirurgie Generală I din incinta clădirii principale a spitalului. Deocamdată, atât situația cât și circuitele medicale ne permit să menținem pacienții din urologie internați pe Chirurgie Generală II – secții aflate în același corp de clădire la fostul Spital Municipal. Pe această secție pacienții vor beneficia de toate îngrijirile medicale necesare, inclusiv de intervenții urologice – dacă este cazul – deoarece Blocul Operator II funcționează în cadrul Secției Chirurgie” a precizat dr. Lenuța Timiș, director medical SCJU Arad.

Extindere pentru pacienții minori

Tot în ședința de astăzi s-a pus în discuție și situația paturilor pentru copii, deoarece avem 17 pacienți internați în Compartimentul Boli infecțioase Copii dintr-un total de 25 de paturi – ”În situația ocupării tuturor locurilor din cadrul compartimentului atunci avem posibilitatea să extindem secția cu încă 20 de paturi, într-una din aripile Secției Pediatrie I – secție aflată în aceeași clădire cu Compartimentul de Boli Infecțioase Copii. Aceste paturi sunt dotate cu prize de oxigen, instalația fiind extinsă și verificată de curând”, a mai explicat ec. Florina Ionescu manager interimar SCJU Arad.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Sergiu Bîlcea: „Obiectivul echipei PNL este să nu ratăm nicio finanțare europeană”
  „Echipa politică liberală vine cu direcții pentru dezvoltarea Aradului”, a punctat deputatul Sergiu Bîlcea. 3

  Local

  Apel pentru lifturile de la ORL și Reumatologie
  Licitația pentru lifturile de la spitalul ORL se va relua, după ce nicio firmă nu a răspuns solicitării făcute de administrația locală. 2

  Local

  Aradul – lider național la testarea Covid în cabinetele medicilor de familie (vezi lista)
  138 de medici de familie s-au înscris în acest program de testare. Testarea este gratuită și se realizează cu teste rapide. 6

  Local

  40.935 de dosare pentru 82 de judecători
  Pe rolul Tribunalului și al judecătoriilor din județul Arad au fost înregistrate în cursul anului 2021, 40.935 de cauze nou intrate, a căror soluționare a fost asigurată de 82 de judecători și 152 de grefieri, asistenți judiciari, agenți procedurali, aprozi, funcționari publici, şi personalul contractual angajat al instanțelor, se arată în bilanțul instituției. 1

  Local

  14,4 milioane pentru plata în avans a gazului pe martie
  Alocarea acestei sume către CET Hidrocarburi ar urma să fie votată în şedinţa CLM de joi, 27 ianuarie. 1

  Local

  Aradul vrea un nou Spital Municipal
  Un milion de lei pentru Studiul de Fezabilitate al viitorului Spital Municipal. Suma ar urma să fie bugetată în 2022. 3

  Local

  200 de ani de teologie ortodoxă arădeană
  Bicentenarul va fi marcat printr-o serie de evenimente publice, care se vor desfășura pe parcursul acestui an. 1

  Local

  1.600 de pozitivi și 4.000 de contacți își așteaptă deciziile de carantinare
  DSP spune că volumul de muncă este foarte mare, motiv pentru care a apelat, din nou la voluntari. Deciziile sunt importante pentru generarea concediilor medicale. 3

  Local

  Autoturism pe contrasens pe autostrada Arad-Nădlac. Șoferița, o tânără din Arad, amendată și lăsată fără permis
  Polițiștii Biroului de Poliție Autostradă au lăsat o tânără de 22 de ani, din Arad, fără permisul auto pentru 60 de zile și i-au aplicat, totodată, o amendă de 870 de lei. Totul, după ce șoferița a fost filmată rulând cu mașina pe autostrada Arad-Nădlac, pe contrasens. 28

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.