aradon.ro Web analyticsÎncep emoțiile Bacalaureatului. De luni se fac înscrierile pentru prima sesiune

De Andreea Pintea

Încep emoțiile Bacalaureatului. De luni se fac înscrierile pentru prima sesiune

FOTO: FREEPIK.COM
Elevii din clasa a 12-a intră în febra celui mai important examen: bacalaureatul. Săptămâna viitoare se vor face înscrierile.
Scris de Andreea Pintea - Elevii din clasa a 12-a intră în febra celui mai important examen: bacalaureatul. Săptămâna viitoare se vor face înscrierile.

Încep emoțiile pentru liceeni. De săptămâna viitoare, în perioada 23-27 mai, se vor face înscrierile pentru cei care vor susține examenul maturității în prima sesiune. „În conformitate cu ANEXA la OME nr. 5151, în perioada 23-27 mai 2022 are loc înscrierea candidaților la prima sesiune a Examenului de Bacalaureat-2022. Pentru candidații din seriile anterioare, în situația schimbării domiciliului în altă localitate, din alt județ, menționată ca atare în Buletinul/cartea de identitate, candidații se pot înscrie pentru a susține bacalaureatul la o unitate de învățământ de același profil, stabilită de comisia de bacalaureat județeană din județul în care se află noul domiciliu al candidatului. Acești candidați vor depune o cerere în perioada menționată la Registratura Inspectoratului Școlar Județean Arad”, a transmis IȘJ Arad.

Calendarul oficial al examenului național de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie – iulie 2022 este:

23 – 27 mai 2022: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen;
27 mai 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
6 – 8 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A;
8 – 9 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B;
9 – 10 iunie 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D
13 – 15 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C;
20 iunie 2022: Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă;
21 iunie 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă;
22 iunie 2022: Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă;
23 iunie 2022: Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă;
27 iunie 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00;
28 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor;
1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finale.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  tombola lunii

  Local

  Polițiștii locali fac razii în zonele rău famate ale municipiului
  Au fost evacute 12 persoane care ocupau ilegal două imobile părăsite. Proprietarii clădirilor abandonate vor avea și ei de-a face cu polițiștii locali, dacă nu iau măsuri.

  Local

  Lecția de istorie. Crucea familiei Desseanu a fost adusă la lumină și sfințită
  Crucea funerară a fost reabilitată de pictorul de biserici Ștefan Pavel Cosma și sfințită de părintele Petru Ursulescu, paroh al Parohiei Ortodoxe Arad-Pasaj.

  Mapamond

  Detalii despre atacul armat din Norvegia: Este investigat ca un posibil atac terorist. A fost arestat un cetăţean norvegian de origine iraniană
  Atacul armat din capitala norvegiană, Oslo, în care au fost ucise două persoane şi au fost rănite 14 persoane, este investigat ca un posibil atac terorist, a declarat sâmbătă poliţia norvegiană. 1

  UT Arad

  Virgiliu Postolachi a impresionat la UTA în primul amical
  Clubul lucrează la transferul atacantului care a fost crescut de Paris Saint Germain.

  Local

  Un bărbat din Timiș, care își ținea tatăl mort în casă, a încercat să se sinucidă când a intrat poliția peste el
  Un incident deosebit de grav s-a petrecut, vineri, în comuna timișeană Banloc. Un bărbat a încercat să se sinucidă de față cu oamenii legii, după ce a fost prins că își ținea tatăl mort în casă. A refuzat să permită accesul altor persoane, atât în curtea imobilului, cât și în casă.

  Local

  Polițiștii arădeni au discutat cu copiii instituționalizați despre alcool și droguri
  Pe parcursul acestei săptămâni, au avut loc mai multe întâlniri cu copiii din casele de tip social, ocazie cu care le-au fost prezentate riscurile la care se expun în cazul consumului de alcool și droguri.

  Local

  Cod galben de furtună, emis pentru județul Arad
  ANM a emis o avertizare cod galben pentru perioada 25-26 iunie. Sunt posibile intensificări ale vântului, vijelii și ploi torențiale.

  Local

  Ioan Tamaș a solicitat eliberarea din funcția de inspector șef al IPJ Arad
  Chiar dacă îndeplinește condițiile de pensionare, acesta a solicitat prelungirea rămânerii sale în sistem. Râmâne de văzut unde își va continua activitatea, dar mai ales cine îl va înlocui la cârma IPJ Arad. 4

  Local

  „Moise” domină topul primelor 20 de medii de la Evaluarea Națională
  9 din primii 20 de elevi din Arad, în funcție de mediile obținute la Evaluarea Națională, sunt de la Colegiul Național „Moise Nicoară”.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.