aradon.ro Web analyticsÎncep examenele pentru personalul medical încadrat în pandemie, la Județean

De Sorina Ambruș

Încep examenele pentru personalul medical încadrat în pandemie, la Județean

293 de cadre medicale și personal auxiliar vor da examen pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a posturilor pe care au fost încadrați fără concurs, în pandemie.
Scris de Sorina Ambruș - 293 de cadre medicale și personal auxiliar vor da examen pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a posturilor pe care au fost încadrați fără concurs, în pandemie.

ARAD. Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad organizează, zilele acestea, examene pe post pentru toate cele 293 de persoane, cadre medicale, dar și personal auxiliar, încadrate pe perioadă determinată pe timpul pandemiei de Covid-19.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Simina Roz, din totalul de 293 de posturi, 28 sunt posturi de medici, 130 de asistenți medicali, 88 de infirmieri, 29 de brancardieri, 14 de registratori. Personalul nominalizat poate participa la examenul organizat în vederea încadrării în postul ocupat pe durată determinată din cadrul unității unde îşi desfăşoară activitatea. De aceste prevederi beneficiază și „medicii angajaţi în structurile nou-create în perioada stării de alertă, în scopul tratării bolnavilor de COVID-19, aceştia putându-se prezenta la examenul organizat de unităţile sanitare cu paturi în specialitatea în care sunt confirmaţi, dacă unitatea cu care a încheiat contractul de muncă pe perioadă determinată nu are în structura sa o secţie din aceeaşi specialitate, după caz, la solicitarea unităţii spitaliceşti”, conform legii 59/2022.

Examen, în loc de concurs

Dacă la început se punea problema organizării de concursuri pentru posturile respective, Ministerul Sănătății a revenit asupra deciziei și a anunțat că încadrarea pe post se va face prin examen. În cazul medicilor, examenul constă în 2 etape succesive: o probă scrisă, urmată de o probă clinică.

Pentru registratori, statisticieni, infirmieri, brancardieri și muncitori, proba scrisă este urmată de un interviu, la care vor fi invitați doar cei care au trecut de proba scrisă.

Primele examene s-au desfășurat miercuri, 11 mai, pentru posturile de infirmieri. Aceștia au fost chemați pentru proba scrisă, urmând ca interviurile să aibă loc în data de 17 mai. Vineri, 13 mai, este rândul muncitorilor și brancardierilor, dar și al registratorilor și statisticienilor, să se prezinte la proba scrisă. Pentru ocuparea unor posturi de medici, prima probă va avea loc pe data de 17 mai. Toate detaliile legate de aceste examene, inclusiv bibliografia pentru fiecare specialitate, sunt afișate pe site-ul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Deocamdată, nu au fost anunțate datele la care se vor organiza examene pentru ocuparea posturilor de asistenți, care este, de altfel cea mai numeroasă categorie.

Până la începutul lui iunie

Pentru că numărul celor care vor da examen este destul de ridicat, nu toate posturile vor fi scoase la concurs în același timp. Procedura trebuie încheiată, pentru toate cele 293 de posturi, până la începutul lunii iunie.

„Zilele acestea, la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad se derulează primele concursuri pentru ocuparea unor posturi, pe perioadă nedeterminată, de către personalul care a fost angajat în timpul pandemiei. În total, se vor organiza concursuri pentru 293 de candidați: medici, asistenți medicali, infirmiere, brancardieri, registratori medicali. Conform prevederilor legale, aceste concursuri trebuie să se finalizeze până la începutul lunii iunie”, a precizat ec. Florina Ionescu, managerul interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Rămâne de văzut câte posturi vor fi ocupate în urma acestor examene și câte persoane vor trebui să plece după doi ani de muncă în pandemie. Chiar dacă ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că „nu va fi lăsat nimeni în urmă”, examenul se poate da doar pe postul ocupat în pandemie, iar odată cu restrângerea activității pe secțiile Covid-19, se restrânge automat și numărul personalului necesar, care rămâne, teoretic, fără activitate. Dar asupra acestui subiect vom mai reveni.

3 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. jeany says:

  Nu mi se pare corect ca,dupa ce a slujit omul doi ani de pandemie ,sa-l dai afara ,fiindca s-a restrans activitatea pe acea specialitate,in timp ce TITULARII PE POSTURILE DE ATUNCI DADEAU BIR CU FUGITII,…Zice bine dl ministru Rafila: “nimeni nu trebuie lasat in urma!

  • 👁️👁️👁️ says:

   Draga Jeni,cand s-au angajat au stiut foarte bine ca e pe perioada determinată,de unde fonduri pt personal suplimentar?
   Dar toți piloși vor la stat sa o frece la rece pe salariul bun.

 2. doru says:

  Ramin cei agreati de portocalii,simplu!

 3. tombola lunii

  ARADON Sport local

  ACB Ineu promovează în Liga 3, câștigând și returul
  Elevii lui Cristian Sculici au câștigat la scor și returul și au promovat cu 11-2 la general.

  Mapamond

  Premierul francez Borne susţine consfinţirea dreptului la avort în Constituţie
  Prim-ministrul francez Elisabeth Borne a declarat sâmbătă că susţine un proiect de lege parlamentar pentru a adăuga dreptul la avort în Constituţia ţării.

  Mapamond

  Beijingul redeschide şcolile iar Shanghaiul declară victoria asupra Covid
  Beijingul a anunţat sâmbătă că va permite şcolilor primare şi secundare să reia cursurile cu prezenţă fizică, iar şeful partidului din Shanghai a declarat victoria asupra COVID-19, după ce oraşul a raportat zero cazuri noi pentru prima dată în ultimele două luni, informează Reuters.

  Mapamond

  Mâna dreaptă a lui Putin aruncă mărul otrăvit spre România
  Aderarea Republicii Moldova la UE este posibilă, nu direct, ci prin crearea „noii Românii Mari”, susţine vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev într-un interviu pentru agenţia rusă TASS. 4

  Local

  Avertizare Nowcasting: Cod Portocaliu pentru mai multe localități din județ
  1

  Local

  Polițiștii locali fac razii în zonele rău famate ale municipiului
  Au fost evacute 12 persoane care ocupau ilegal două imobile părăsite. Proprietarii clădirilor abandonate vor avea și ei de-a face cu polițiștii locali, dacă nu iau măsuri. 4

  Local

  Lecția de istorie. Crucea familiei Desseanu a fost adusă la lumină și sfințită
  Crucea funerară a fost reabilitată de pictorul de biserici Ștefan Pavel Cosma și sfințită de părintele Petru Ursulescu, paroh al Parohiei Ortodoxe Arad-Pasaj. 4

  Mapamond

  Detalii despre atacul armat din Norvegia: Este investigat ca un posibil atac terorist. A fost arestat un cetăţean norvegian de origine iraniană
  Atacul armat din capitala norvegiană, Oslo, în care au fost ucise două persoane şi au fost rănite 14 persoane, este investigat ca un posibil atac terorist, a declarat sâmbătă poliţia norvegiană. 4

  UT Arad

  Virgiliu Postolachi a impresionat la UTA în primul amical
  Clubul lucrează la transferul atacantului care a fost crescut de Paris Saint Germain. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.