aradon.ro Web analyticsÎncepând de mâine, Piața Obor și piața de mașini își suspendă activitatea

De Sorina Ambruș
Reactualizat la:

Începând de mâine, Piața Obor și piața de mașini își suspendă activitatea

Foto: J.A.
Reactualizat la:
Întrunit ieri la orele amiezii, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat decizia închiderii pieței auto și a Pieței Obor pe o perioadă de 14 zile.
Scris de Sorina Ambruș - Întrunit ieri la orele amiezii, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat decizia închiderii pieței auto și a Pieței Obor pe o perioadă de 14 zile.

Decizia intră în vigoare de mâine, 6 august, și exceptează zona în care se comercializează produse agroalimentare (legume și fructe). Perioda de suspendarea a activității poate fi prelungită prin hotarârea CJSU, în cazul în care situația epidemiologică înregistrată la nivelul municipiului Arad o va impune.

În continuare, textul integral al hotărârii CJSU Arad:

Art. 1. (1) Începând cu data de 06.08.2020 se suspendă activitatea în piețele auto și în Piața „Obor” din municipiul Arad (aparținând S.C. TOP S.A. Arad) pe o perioadă de 14 zile, cu excepția zonei în care se comercializează produse agroalimentare (legume și fructe).

(2) Perioada prevăzută la alin. (1) poate fi prelungită, prin Hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, în cazul în care după cele 14 zile situația epidemiologică din municipiul Arad o va impune.

Art. 2. (1) Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad va transmite către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad, datele actualizate ale persoanelor aflate în carantină sau în izolare la domiciliu, zilnic, până la orele 1630.

(2) Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad va transmite, zilnic, până la ora 2000, datele actualizate privind persoanele aflate în carantină sau în izolare la domiciliu, Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad, autorităților publice locale (numai datele persoanelor care se află în carantină sau în izolare pe teritoriul administrativ al acestora), precum și furnizorilor de utilități publice, la solicitarea acestora.

(3) Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, ai Inspectoratului de Poliție Județean Arad, precum și cei ai poliției locale, care vor identifica în cadrul controalelor efectuate la domiciliul persoanelor carantinate sau izolate și alte persoane, față de cele comunicate de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, au obligația de a solicita datele de contact ale acestora (nume, prenume, CNP, adresa de domiciliu, numărul de telefon, adresa de email) pe care le vor comunica Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad, în vederea transmiterii acestora către Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, până în următoarea zi la orele 900.

Art. 3. Autoritățile administrației publice locale vor informa persoanele carantinate sau izolate la domiciliu că, în momentul în care solicită servicii din partea furnizorilor de utilități (exemplu: intervenții deranjamente) asupra obligației de a atenționa reprezentanții furnizorilor de utilități că se află în izolare sau în carantină, pentru ca persoanele din echipele de intervenție (apă, canal, gaze, electricitate, internet/cablu, telefonie) să-și ia măsuri de protecție.

Art. 4. (1) Primarii unităților administrativ-teritoriale vor desemna, prin dispoziție, 1-2 funcționari care vor ține evidența persoanelor aflate în carantină sau în izolare. Datele privind aceste persoane (nume, prenume, domiciliu) vor fi transmise de către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad și nu sunt destinate publicității.

(2) Autoritățile publice locale vor oferi sprijin persoanelor aflate în carantină sau în izolare, conform prevederilor art.14 din Legea nr.136/2020.

Art. 5. Medicii de familie vor asigura monitorizarea persoanelor aflate în carantină sau în izolare la domiciliu din punct de vedere medical și vor informa Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad ori de câte ori starea de sănătate a acestor persoane se deteriorează.

Art. 6. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad va transmite prezenta hotărâre membrilor C.J.S.U. Arad, instituțiilor și autorităților publice menționate în cuprinsul prezentei hotărâri, precum și unităților administrativ-teritoriale din județul Arad.

42 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Om normal says:

  Adică covidu’ circula doar la Obor si Piața de mașini în spații deschise dar la supermarket în spațiu inchis nu….

 2. Ludovik-Arafat says:

  bataie de joc din nou, se joaca cu tot sistemul..stai mai putin si baga stare de urgenta..suntem de-a dreptul un popor PROST!

 3. Samsar Ofticat says:

  La Metro, Kaufland, Dedeman și alte market-uri, distanțarea sociala și purtatul măștii e o gluma, la Real la fel, în toate aceste locații INCHISE nu se respecta nimic, nu mai zic de Mall, dar trebuie inchisa piata auto, care e în aer liber. Ce interese aveți domnule cacat cu servieta?

  • ofticatule says:

   chiar esti negustor de masini sau doar un troll (cvasi-prost) ce incearca sa genereze reactii aprinse impotriva comerciantilor de autovehicule? tind sa cred ca a doua varianta.

 4. Candy says:

  De la piata Obor nu au venituri decât pt intrare însă de la supermarketuri au tva, impozit pe profit etc. Cata ticăloșie.

 5. Crișan says:

  Bine că se poate merge la mare, acolo nu este covid, ar trebui să iasă lumea în stradă, este prea multă bătaie de joc.

  • dinu says:

   aia care merg la mare sunt singurii cu sange instalatie sa iasa si la evventuale proteste. crezi ca vor iesi sa strige impotriva a ceeea ce au facut cu o saptamana in urma??

 6. cosmin says:

  Daca le-ar inchide definitiv ca sa nu mai desfasoare cocalarii si romii. Oricum Marfa este de proasta calitate fara nicio garantie post vanzare. Doua piete unde se vand tepe 🙁

  • Eu says:

   Ca să vezi… ce minte sclipitoare… nu te caută ăștia din comitetul pt situații de urgență oare?

  • west-side says:

   Piața = produse, lucruri, acareturi second Hand…
   Pe care nu ești obligat sa le cumperi
   Pe un lucru second Hand tu vrei Garantie????
   Când vinzi tu bmw tău 316 din 98 desigur M pachet oferă 3 luni garanție clientului 👍

 7. cucu says:

  sa inceapa desteptii cu “ie conspiratie!” ca se inchid sa isi vanda reprezentantele masinile si Zara hainele….

 8. Cribaia says:

  O măsură înțeleaptă și sper că propunerea mea de a fii înființat acolo un lagăr de carantinare a dat roade. De asemenea piata de mașini este perfecta pt un al doilea lagăr, deoarece se află în preajma megaspitalului metropolitan Covid.fiind mai la marginea orașului. Acolo se pot instala și crematoriile deoarece combinatul de la Glogovat a fost demolat.ar mai trebui duse echipe de mineri și geniști care sa depisteze trenul negru cu locomotiva galbenă care circula în subteran și adună mortii pe care apoi ii clonează și microcipeaza și să îl distrugă.
  Artileria antiaeriana sa doboare sateliții 5 g când survolează Aradul

 9. Kia says:

  Cu plaja Ghioroc cum ramane ?? E om langa om. Mii de persoane in zilele de weekend si nimeni nu spune nimic.

  • #cugetdecinumairezist says:

   Faza de la Ghioroc e asa de mai mult de o luna si la ”mii de persoane” daca era focar de vreo doua saptamani erau peste 100 de cazuri/judet zilnic.

 10. Cucuiatul says:

  În baza care i legi fac toate abuzurile astea? Vreau temeiul legal.

  • Alex says:

   In baza legii “du-te in plm ca poti vinde vechiturile si pe olx”
   Sau pune aici la coment ce vrei sa vinzi si te rezolva Aradon

   • no-name says:

    Dar tu de legea “taci in plm de sluga dresata daca nu poti raspunde civilizat” ai auzit ?

   • Cucuiatul says:

    Pt Alex, ba boul3 limitat mai esti, tu doar la vânzarea de bunuri te gândești. Gândește putin mai departe la ingradirea tot mai acerbă a libertăților poporului. Sigur esti unul din gândacii care beneficiază la greu în această perioadă neagră a multor romani.

    • Alex says:

     Vai saracu de tine cum iti ingradeste tot mai mult libertatea. Tu ai numa drepturi nu si obligatii.
     Si da…Doar la vanzarea de bunuri ma gandesc. si cum ti-am zis…esti liber sa iti vinzi vechiturile online, asa fac si eu, nu ma inghesui la obor. Si le dau si ieftin, nu beneficiez la greu de pe cei saraci care mai au bani doar de bere la terasa la ghioroc

 11. chris says:

  bingoooooo!!!
  mai stati pe acasa si faceti tocana!

 12. Candy says:

  Unde esti tu Țepeș doamne?

 13. Calin says:

  Intrebare simpla:
  Daca face bine inchiderea pietelor de masini si a pietei Obor, cat bine ar face inchidetea pietelor agroalimentare?
  Nu cred asta, dar daca in piata M.Viteazul sambata sunt multe sute de oameni in acelasi timp ce relevanta are sa inchizi talciocurile de masini unde de multe ori sunt mai multi oameni la muzeu decat acolo…
  Astept pareri savante…si nu va obositi nu sunt comerciant de masini si cred nu am fost pe acolo de destula vreme..despre nr de vizitatori de acolo am aflat de la prieteni…

 14. Gugu says:

  Bravo…!!!!!de mult trebuiau inchise astea……………….

 15. strand says:

  dar cu strandul Ghioroc cum ramane?

 16. Chris says:

  Fain! Iar se ling liberalii pe bot de cateva mii de voturi…natie de cretini…

 17. Baron says:

  Smecher rau acest Covid 19….Stie exact locatiile si orele de desfasurare in diverse locuri….E ceas elevetian….Covid are un IQ maxim….de invidiat….Am auzit ca nu il mai intereaseaza temperaturi peste 25 grade….Accepta si Transfagarasan,etc…..
  O sa il cumpar si eu curand,dar nu ma avant inca…am auzit ca din toamna apare Covid 20,Upgrade….mai stau…poate prind o promotie,o reducere…..

 18. INTREBARE says:

  dar cu inghesuiala de la Jackson cu o sa fie?

 19. Lae says:

  Alt posibil focar e ștrandul. Nici o distanțare la tobogane…
  Sa nu mai zic de aia care se spala și își spala hainele la propriu în bazine….
  Aici nimeni nu vede… DSP…

 20. claudia says:

  Foarte bine.Ne credem mari vestici in …..orasul asta.Numai prostii merg in ele.Duminica de Duminica nu poti trece prin aceste zone in care oamenii merg sa manince mici si sa se uite la …..nimic.
  Paduchi…plini de paduchi in aceste piete….
  Trebuie inchise sau mutate la 40 km de oras.

 21. Cîrceanu says:

  Doar puața de second hand, cea de legume fructe funcțuonează!

 22. Crdtcgg says:

  Auzi ma cosmin tu vrei garanti pe ce fraiere pe niste lucruri veci vai samar de creierul ala a tau de gaina si tu vb mereti acuma ce nu ai bani de o pită

 23. România

  Orban își anunţă demisia: Categoric nu voi vota Guvernul Ciucă. Îmi dau demisia
  Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a anunţat, joi seara, că desemnarea lui Nicolae Ciucă premier într-un govern minoritar susţinut de PSD a fost „picătura care a umplut paharul” şi săptămâna viitoare va demisiona din Grupul Parlamentar PNL. 3

  Mapamond

  S-a modificat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Belgia, Austria, Grecia în zona roşie
  Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat joi lista ţărilor şi teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. Lista intră în vigoare începând de duminică.Potrivit deciziei CNSU, în zona roşie au intrat Belgia, Austria, Grecia, Belarus şi Jersey. 2

  Local

  CLM a dat bani pentru spital şi CET Hidrocarburi
  Se vor executa de urgenţă reparaţii la instalaţia de oxigen de la fostul Municipal. La CET se plătesc subvenţiile pentru căldură. 1

  Local

  Icoane pe sticlă. „Pictăm să ajutăm”
  ARAD. Dacă simţiţi nevoia să faceţi o faptă bună, Arhiepiscopia Aradului vă oferă ocazia să vă puneţi dorinţa în practică. În plus, rămâneţi şi cu un... semn al propriei generozităţi care să vă amintească, în timp, de bucuria de a vă fi dovedit iubirea faţă de aproapele.

  Local

  Reactor nuclear din Rusia, oprit temporar din cauza unei defecţiuni
  Un reactor nuclear din sudul Rusiei a fost oprit temporar după detectarea unor scurgeri de vapori care nu au generat creşterea radioactivităţii, iar autorităţile ruse afirmă că incidentul nu prezintă riscuri, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul francez Sud Ouest. 1

  Local

  Lansarea volumului „Cultură și civilizație chineză”
  Volumul al IV-lea al cărții „Cultură și civilizație chineză. Dialoguri româno-chineze” a fost lansat în Sala Ferdinand. 2

  Local

  Restricțiile pentru fiecare localitate, disponibile pe www.cetăteanactiv.ro
  Platforma a fost lansată în luna aprilie, de către Direcția de Sănătate Publică, în colaborare cu un informatician voluntar. 2

  Local

  Zece localități cu restricții de circulație
  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat, joi, în ședință, noile restricții în funcție de incidența cazurilor.

  ARADON opinii

  ARADON OPINII Țara în care o să ne facem bine de luni
  De luni o să încep să mă organizez mai bine. Eu şi ţara mea începem de luni să trăim mai sănătos. O să ne facem calcule mai bune, pentru a reuşi cumva să trecem de iarna asta fără să ne omoare scumpirile. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.