aradon.ro Web analyticsINTERVIU. Cristian Galea candidatul PMP la Primăria Municipiului Arad: „Sunt un om al proiectelor noi”

INTERVIU. Cristian Galea candidatul PMP la Primăria Municipiului Arad: „Sunt un om al proiectelor noi”

Despre decizia de a candida la Primăria Municipiului Arad și proiectele de viitor ale municipiului.
Despre decizia de a candida la Primăria Municipiului Arad și proiectele de viitor ale municipiului.

Jurnal arădean: De ce ați decis să candidați?

Cristian Galea: Am fost invitat. Mi-au spus că își doresc un candidat la Primăria Aradului, o persoană cu caracter frumos, cu istoric curat, un bun credincios, cu abilități de conducere și cu ceva influență. În prima fază am refuzat categoric. Nu am făcut politică într-un cerc mai larg decât cel al prietenilor, niciodată nu m-am gândit să intru în politică, deși o urmăresc cu oarecare interes, atât local cât și național. Viziunea PMP mi s-a părut interesantă de la început, a făcut click cu o mare parte din valorile personale. A început o luptă mare cu mine însumi, a început o căutare a voii lui Dumnezeu. Am căutat „firul roșu” al vieții mele, dacă se potrivește o astfel de funcție cu cine sunt eu, ca și personalitate, ca și abilități. De câțiva ani am fost convins că în politică este nevoie să se ridice și altfel de oameni, o altă generație nealterată de comunism, corupție și motivații incorecte. După aproximativ 40 de zile de căutări și bătălii cu argumentele am decis să mă fac disponibil. A fost o decizie grea, printre cele mai grele din viață, având in vedere implicațiile si consecințele acestei hotărâri.

JA: Ce vă recomandă pentru postul de primar al municipiului Arad?

C.G: Acest răspuns a trebuit să îl caut în altă parte decât în istoricul politic, pentru că nu am un astfel de istoric. M-am întrebat serios ce caracteristici ar trebui să aibă un primar și să văd dacă mă regăsesc în ele. În acest moment cred că cel mai important este omul, apoi funcția. Primarul trebuie să fie un bun administrator, un om cu valori sănătoase, un vizionar care să îndrăznească să viseze mai mult decât crede că poate face el singur, un om căruia să îi pese de oamenii din jur mai mult decât de propriul interes. De asemenea, este foarte important să fie sănătos în ceea ce privește viața de familie pentru că familia este locul unde poți găsi pacea și echilibrul de care ai nevoie pentru a funcționa bine în afara ei. Eu am terminat două facultăți: prima a fost Politehnica din Timișoara, Automatizări și Calculatoare, a doua a fost Umanist-Socială, Teologie Didactică. De ce vă spun asta? Pentru că sunt o personalitate artistică și practică, sunt și pastor și administrator al unei firme de calculatoare, în același timp. De 20 de ani am construit pe o filozofie, atunci când vorbim despre ceea ce alegem să facem în viață, din punct de vedere profesional. Este vorba de un filtru prin care ne uităm la noi sau la alții, atunci când recrutăm: persoana respectivă are un profil psihologic care să se potrivească cu poziția/postul respectiv? Dacă da, se poate trece următorul nivel. Caracterul lui poate susține poziția respectivă? Este un om corect? De cuvânt? Harnic? Dacă da, urmează un al treilea lucru, competențele, echiparea. Nu am emoții în ceea ce mă privește la testul primelor întrebări. Singurul lucru pe care nu îl am este „știința” de a fi primar. Nu există școli pentru asta, nu există cărți care să te învețe „Cum să fii primar?”. Toți primarii, președinții se califică la locul de muncă. Să răspund acum pe scurt: mă recomandă pentru postul de primar ceea ce sunt eu ca om.

JA. Ce credeți că îi lipsește astăzi Aradului?

C.G. Există un răspuns care s-ar putea aplica la nivel de țară, valabil și la nivel local. Astăzi îi lipsește Aradului mândria și entuziasmul de a trăi aici. Este vorba despre un spirit al orașului care trebuie să se schimbe. Spiritul se schimbă atunci când oamenii încep să creadă în ei înșiși și în alți oameni, începând de la conducătorii orașului în jos. Aradul are nevoie de conducători care să-și iubească orașul și oamenii din el. Aradul are nevoie de conducători care să asculte și doar după aceea să ia decizii. Aradul are nevoie de lideri morali, de caracter. Aradului îi lipsește viața, an după an este tot mai stins și mai trist. Până la urmă, toate problemele au soluții dacă le rezolvă cine trebuie.

JA. Ce vă doriți să realizați pentru Arad și arădeni?

C.G. Sunt un om al proiectelor noi. Probabil că unul dintre lucrurile care m-au întristat întotdeauna, de mulți ani, a fost lipsa unor aspecte care aduc bucurie reală și relaxare în acest municipiu. Îmi doresc un Arad cu oameni fericiți. Suntem un oraș predominant industrial, oamenii muncesc mult, de dimineața până seara, iar posibilitățile materiale sunt destul de limitate. Visul meu este ca în câțiva ani să fim mândri cu adevărat că suntem arădeni. Am să explic: am cinci copii și sunt înconjurat de foarte multe familii cu copii. M-am născut în Arad acum 43 de ani și în multe aspecte nu văd progrese față de anii copilăriei mele. Este o mare nevoie de locuri în care să poți ieși cu familia, cu prietenii, locuri care să ne încânte mintea și spiritul. Avem ceva magazine și cafenele și este foarte bine că le avem, dar e puțin. Îmi doresc să introducem Cetatea Aradului și Pădurea Ceala în patrimoniul orașului. Îmi doresc un Aquapark așa cum au reușit să se facă în orașe vecine mult mai mici decât Aradul. Îmi doresc o impozitare corectă, îmi doresc tehnologizarea/informatizarea orașului. Îmi doresc creșterea nivelului de educație și de cultură și nu mă refer doar la elevi și studenți. Îmi doresc un echilibru în ceea ce privește piața muncii, îmi doresc oameni sănătoși într-un oraș sănătos. Aradul a fost un oraș de referință în istorie, aici s-a ridicat un steag al unității. Cred că ar putea deveni din nou cu răbdare, perseverență și lideri buni, mai mult decât a fost în trecut.

„Visul meu este ca în câțiva ani să fim mândri cu adevărat că suntem arădeni” – Cristian Galea

30 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. teddy-eddy says:

  Partidul Mișcarea Populară – Wikipedia
  Partidul Mișcarea Populară este un partid politic parlamentar din România, lansat de Fundația Mișcarea Populară, creat la inițiativa fostului președinte al statului, Traian Băsescu, după ce susținătorii săi au părăsit Partidul Democrat Liberal.

  Domnule Galea
  Pentru mine, cele două diplome, inginer IT și studii teologice, plus managementul unei firme, bune sau mai puțin bne, ar prezenta o garanție perfectă. Faptul că veți candida sub umbrela lui BĂsescu … vă DESCALIFICĂ.

  Părere personală, a unui nealininiat politic, inginer ca și Dumneavoastră,, pensionar …

  • Florin says:

   Aradul are nevoie de un astfel de om!

  • Astro says:

   ….de multe ori da întâmplat cazuri in care primari aleși au făcut treabă foarte bună într-un oraș, chiar daca provenea sub aripa unui partid mai puțin cotat….!

  • Abc says:

   Oradea are primar PNL arata frumos, Arad idem pnl… sa mai zic cum arata??

   In judetul Alba o comuna are primar PSD si are canalizare, retea de drumuri complet asfaltate, aranjata frumos, pacat ca nu mai tin minte cum o cheama.

   omul face diferenta nu partidul.

   • Fruntas la coada says:

    Ciugud, jud Alba.
    Specimenul, C. Galea, am vazut intr-un clip ca este sustinut de Mihai N., un habotnic extremist cu apucaturi totalitare.
    C. Galea are sanse doar la ultimul loc. pmp e o cloaca, la Bucuresti o sustine pe sarma-nk.ur

   • Astro says:

    corect punctat!

 2. ovidiu says:

  Consider ca este cea mai buna alegere pentru orasul nostru. Un OM, gospodar si moral. Exact ce avem nevoie in aceste vremuri tulburi. Un OM educat, cu principii si valori morale care sa fie la carma Aradului preocupat cu adevarat de bunastarea noastra ca si oameni dar si ca si urbe. Efectiv eu sunt satul de toti fariseii de pana cum. Imi doresc o schimbare caci sincer asa ca pana acum nu se mai poate

 3. Lerca Adrian says:

  Un om cât se poate de motivant si cu caracter

 4. Dorina says:

  Pe asemenea valori vreau sa imi construiesc viitorul! Aradul are nevoie ca aceste valori sa fie implementate in conducerea lui. Cu o astfel de gandire, proiectele pot fi realizabile. Sustin Cristian Galea! Omul potrivit la locul potrivit!

 5. R.M says:

  Aradul are nevoie de un astfel de om!

 6. Alt candidat la primărie says:

  Am și eu proiecte- printre altele în cap.Dacă vă spun vă-cruciți.

 7. Pistru says:

  De ce doriți să candidați?!!spune adevărul cine te-a pus nu ca vrei tu…spune cine îți este seful ca doar ciolanul e la afumat …dacă nu tragi nu mănânci…

  • T.A. says:

   Nu toți căutăm ciolanul 🙂 spre deosebire de alții care se perindă din partid în partid după el. Am plăcerea să îl cunosc pe Cristi și știu că singura lui motivație e dragostea pentru orașul Arad și dorința de a avea o familie fericită în Arad. Toată echipa PMP implicată în acest proiect e motivată de cu totul altceva decât banul!

 8. Adeline says:

  Un om diferit prin care Dumnezeu va ridica acest oras!

 9. teddy-eddy says:

  Uitați, mă crucesc când văd părerile postacilor .
  Voi sunteți născuți după după plecarea lui Băsescu ???
  Aveți habar de ce s-a întâmplat în cei 10 ani de domnie a acestuia ???
  Aâi văzut cu ce s-a ales dintr-un salariu, baban dar nu enorm – de președinte ????
  Case, vila lui EBA de la Snagov, moșia aia grozavă …
  Tot unii ca voi spun, ”e adevărat că Falcă a mai șutit câte ceva, dar uite câte a făcut pentru Arad ”

  • T.A. says:

   Daca poți să îmi dai câteva exemple și asta în afara de asfalt,Kaufland/Lidl ?

   • teddy-eddy says:

    Uite …
    |cum vreo 10 ani, s-au făcut niște lucrări faraonice pe Revoluției, între nodul Podgoria și str Crișan. Îți amintești Un canal adânc ded juma de metru și lat de vre-un metru, metonat, frăsuit … cică viitoare pistă pentru biciclete, pe care putea rula un tanc. După care a fost refăcut carosabilul pe tot centru. Am niște poze drăguțe.
    Doi, celebra linie de tramvai din Vlaicu, de la BIDI pînă ăn zona industrială, … După inaugurar a picat un trăznet pe stația de transformare și n-a mai trecut un tramvai pe acolo nicidată, traseul se oprește în zona BIDI-Verbiță.
    Afacerea Fabrica de zahăr veche îți spune ceva ???
    Ești mulțumit ???

 10. Serban Paula says:

  Cristian Galea cred ca vei face lucruri mari pentru acest oras si eu cred ca chiar dacă este sub aripa unui partid cum este in cazul lui PMP, asta nu cred ca-l va trage in jos de la ce ar trebui să facă pentru acest oras. Doamne ajută!!!

 11. MILKFARMER says:

  Il cunosc si apreciez pe acest domn. Nu stiu ce sanse reale are. Votul meu sigur se v-a indrepta catre el. Daca castiga sunt ferm convins ca si Aradul castiga. Poate v-a fi cel mai bun lucru care se poate intampla cu acest oras.

 12. Arădeanul says:

  Fără doar și poate nici o șansă……

 13. Gerula says:

  Alt iepuras….!

 14. Maria says:

  Din spatele unui cont fals, întrebarea dumneavoastră nu va avea niciodată un răspuns.
  Probabil că veți primi unul, chiar de la Pistru, în momentul în care vi se va dezvălui identitatea. 😃

 15. Gigel says:

  Asta o fi un primar ca si nea popa . Beserici peste tot . Restu e can can.

  • T.A says:

   Și în momentul de față sunt fonduri alocate anual bisericilor. Credeți că administrația actuală acționează greșit ?

  • Lerca Adrian says:

   Chiar asa sa fie oare? Spui din perspectiva ta! Cam asa ai face si tu? Daca tu si face diferit de cum a facut dl Popa, de ce n-ai crede ca si altii vor face

 16. joseph porta says:

  pai proiecte vor ramie!

  • T.A. says:

   Proiectul nostru e unul de viitor care nu se oprește odată cu alegerile ce urmează. Lumea începe să vadă că e nevoie de altfel de oameni de aceea cred că ne vom implementa proiectele mai repede de cat ne dau șanse unii. Proiecte la termen și de calitate!

 17. Stefan51 says:

  domnul galea iti doresc succes,dar inainte de a te apuca sa faci planuri, in cazul in care reusesti,sper, vezi ce faci cu cutrele din primarie,dupa ce faci curatenie in primarie te poti apuca de arad,altfel te vor minca

 18. aradean says:

  nici o sansa Cristi… a incercat REME acum 4 ani cu CABA si acuma te-a ales pe tine….
  pana acuma v-ati batut joc de bisericiile traditionale…..voi astia “moderni”..acuma le cereti votul ca nah…sunteti “frati”
  Nu mai pune nimeni botul….
  T.A. Todoca Andre….consiler pe lista lui Cristi? sau mai bine zis postacu lui…

 19. Local

  VIDEO. Incendiu puternic la o hală, în Calea Dorobanților din Timișoara
  Intervenție a pompierilor, duminică după-masă, la o hală din Timișoara, după ce aceasta a fost cuprinsă de flăcări. UPDATE. Pompierii au localizat incendiul și nu există risc de propagare

  ARADON Sport local

  Piroș s-a impus din nou la scor
  „Leoaicele” au câștigat cu 6-0 în ultimul meci de pe propriul teren în acest campionat.

  Local

  Foto. Un nou accident pe autostrada Arad-Timișoara
  Accidentul rutier a avut loc duminică după masa, pe autostrada Arad-Timișoara, pe raza județului Timiș. Din fericire, evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime, dar traficul rutier se desfășoară cu o oarecare dificultate. 1

  România

  Nunţi între minori la Strehaia
  Strehaia este o localitate în care predomină populaţia de etnie romă şi unde căsătoria de la fragedă vârstă, interzisă de legea din România, este posibilă aici datorită tradiţiilor.

  România

  A început Roland Garros: Sorana Cîrstea este prima jucătoare a turneului care s-a calificat în turul doi
  La al doilea turneu de Mare Şlem al anului, Sorana Cîrstea, eliminată în turul 4 la ediţia trecută, a trecut azi, în ărimul tur, de Tatjana Maria, după o oră şi 4 minute, scor 6-3, 6-3.

  ARADON Sport local

  Lipova și Crișul nu au reușit să câștige nici în ultima etapă

  Mapamond

  S-a aflat cât primea Gerhard Schröder de pe urma postului din consiliul de conducere al Rosneft
  Fostul cancelar german a renunţat la funcţia sa în gigantul petrolier rus, după ce Bundestagul i-a revocat biroul şi personalul. 3

  Mapamond

  Zelenski acuză Rusia că a blocat exportul a 22 de milioane de tone de alimente
  Zelenski acuză Rusia că a blocat exportul a 22 de milioane de tone de alimente. O criză energetică va urma rapid unei crize alimentare dacă Ucraina nu va primi ajutor pentru a-şi debloca porturile, spune preşedintele. 5

  România

  Au vopsit balustradele podului cu tot cu mașinile parcate sub el, dar și pe cele aflate în trafic
  O echipă de muncitori a reușit să vopsească balustradele podului de la Otopeni cu tot cu mașinile parcate sub, dar și cu cele aflate în trecere. 5

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.