aradon.ro Web analytics

Își doresc citirea contoarelor de apă, lunar

De Valentin Goran

Își doresc citirea contoarelor de apă, lunar

Reactualizat la:
ULAL Arad vine cu sfaturi pentru Asociațiile de Proprietari pentru a determina Compania de Apă să citească contoarele de apă în fiecare lună.
Scris de Valentin Goran - ULAL Arad vine cu sfaturi pentru Asociațiile de Proprietari pentru a determina Compania de Apă să citească contoarele de apă în fiecare lună.

Arad. Președinții asociațiilor de proprietari din Arad sunt așteptați zilnic de luni până vineri, între orele 9:00 – 16:30, la sediul ULAL Arad, str. George Coșbuc, nr. 33, pentru a finaliza acțiunea comună cu privire la determinarea Companiei de Apă Arad SA de a citi lunar contoarele de branșament aflate pe domeniul public.

Contractele civile încheiate cu furnizorii de servicii de utilități publice, spune Dorina Lupșe – președintele ULAL Arad, trebuie analizate și negociate de către Comitetul Executiv și pot fi semnate doar de către președintele asociației de proprietari, așa cum este prevăzut în Legea nr. 196/2018”.

Care sunt motivele?

Nu recomandăm președinților și administratorilor să accepte autocitirea contoarelor de branșament aflate pe domeniul public pentru următoarele motive: prețul serviciului de alimentare cu apă și de canalizare cuprinde și citirea contorului de branșament de către operator; operatorul este obligat să citească contoarele conform regulamentului ADIAC Județul Arad, art. 106, alin. (5), lit. a), Legii nr. 51/2006, Legii nr. 241/2006 și Ordinului nr. 88/20.03.2007 al ANRSC; contorul de branșament este proprietatea operatorului serviciului de alimentare cu apă și de canalizare; căminul de branșament este situat pe domeniul public; angajații asociației de proprietari și comitetul executiv nu sunt instruiți și nu sunt în măsură să-și asume riscurile de accidentare/deces, privind siguranța în muncă la citirea contorului în căminul de branșament; asociația de proprietari nu poate să-și asume starea de funcționare și integritatea contorului de branșament, proprietatea operatorului”, explică Dorina Lupșe.

Nu își respectă misiunea

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canalizare (ADIAC) Județul Arad, precizează președintele ULAL Arad, a fost constituită în scopul asigurării „interesului general al locuitorilor de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale membre pentru îmbunătăţirea calităţii serviciului, în condiţiile unor tarife care să respecte limitele de suportabilitate ale populaţiei”. „Din facturile emise de către operatorul serviciului de alimentare cu apă și de canalizare nu rezultă că ADIAC Județul Arad își respectă misiunea pentru care a fost constituită și pentru care încasează indemnizații lunare consistente de la cetățeni, având în vedere continua creștere a prețului la apa potabilă și la canalizarea menajeră”, încheie Dorina Lupșe – președintele ULAL Arad.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Porta says:

  Am idee si mai buna.
  Compania de Apa-Canal ar trebui sa-si imbunatateasca web site-ul, astfel incat sa avem posibilitatea de-a inregistra index-ul contorului.
  E-ON si Enel au aceasta optiune.
  In acest fel nu va fi nevoie de introducerea index-ului estimativ sau citirea de catre un angajat.
  Iar regulamentul ADIAC se poate modifica. Sa fim seriosi. Acel regulament a fost scris de oameni (specialisti), deci poate fi modificat de alti oameni.

 2. Local

  Aradul a înregistrat alte 32 de cazuri de COVID-19
  De luni până marți, în județul Arad au fost înregistrate 32 de noi cazuri de infecție cu SARS-CoV2, ajungându-se la un total de peste 1.300.

  Local

  Cu taxi spre graniţa cu Ungaria
  Poliţiştii de frontieră de la Vărşand au depistat, în două taximetre, opt cetăţeni din Turcia care se îndreptau către graniţa cu Ungaria, cu intenţia de a trece ilegal în ţara vecină. 1

  ARADON Sport local

  „Galben-albastrele” își pun speranțele în finanțarea pe noua lege
  FCC Baschet Arad speră să primească finanțare de la autoritățile locale pe Legea 115/2020. 2

  Local

  66 de note mărite la titularizare
  După rezolvarea contestațiilor, 66 de note ale candidaților arădeni la examenul național de titularizare au fost mărite.

  Mapamond

  Putin: Rusia are primul vaccin anti-COVID-19 din lume. O fiică a lui și l-a injectat
  Rusia a reuşit să devină prima ţară din lume care înregistrează un vaccin împotriva noului coronavirus, a anunţat marţi preşedintele rus Vladimir Putin, afirmând că una din fiicele sale şi l-a injectat, potrivit Reuters, EFE, AFP şi DPA. 3

  România

  Oliviu Gherman, fost președinte al Senatului, a murit la 90 de ani
  Fostul preşedinte al Senatului Oliviu Gherman a murit, la vârsta de 90 de ani. 1

  Local

  Folk și film în Grădiște
  Centrul Municipal de Cultură Arad îi invită pe arădeni la un spectacol de folk și la proiecția unui film documentar, joi, 13 august.

  Local

  Școala din Apateu, într-un program de educație digitală
  Școala Gimnazială „Gheorghe Popovici” din comuna Apateu este una dintre cele 35 de școli care s-au alăturat programului de educație digitală „Școala din valiză”.

  Local

  COVID-19. 1.215 cazuri noi, din 19.500 de teste
  În jur de 19.500 de teste au fost procesate în ultimele 24 de ore la nivel național, înregistrându-se 1.215 cazuri noi de infecție cu SARS-CoV2. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.