aradon.ro Web analyticsItalienii reabilitează Colegiul „Elena Ghiba Birta”

Italienii reabilitează Colegiul „Elena Ghiba Birta”

Asocierea Vesa Construzioni SRL - Research Consorzio Stabile SCARL şi-a adjudecat contractul de peste 2 milioane de euro. Unde se vor muta elevii pe perioada execuţiei lucrărilor?
Scris de Diana Dutu - Asocierea Vesa Construzioni SRL - Research Consorzio Stabile SCARL şi-a adjudecat contractul de peste 2 milioane de euro. Unde se vor muta elevii pe perioada execuţiei lucrărilor?

ARAD. Primăria a anunţat, luni, câştigătorul licitaţiei pentru reabilitarea Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” din Arad: asocierea Vesa Construzioni SRL – Research Consorzio Stabile SCARL. Potrivit municipalităţii, contractul pentru execuţia lucrărilor este pe punctul de a fi semnat, iar şantierul ar putea fi deschis înmaximum o lună de zile. Valoarea contractului este de 9.269.786,56 lei fără TVA (peste 2 milioane de euro), durata de execuţie a lucrărilor fiind de doi ani de la data ordinului de începere a acestora.

„Având un contract semnat, vom profita de faptul că elevii sunt în vacanţă şi vom da startul lucrărilor de reabilitare a Colegiului Naţional <Elena Ghiba Birta>. Profităm şi de anotimp când avem şi condiţiile meteo pentru acest tip de lucrări, astfel încât conform caietului de sarcini şi contractului, în 24 de luni şi această unitate de învăţământ să fie reabilitată”, a declarat primarul interimar Călin Bibarţ.

Unde se mută elevii?

Pe durata derulării lucrărilor de reabilitare, procesul de învăţământ al unităţii şcolare se va desfăşura în patru locaţii din oraş.

Astfel, în cadrul Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu”, situat pe B-dul Dragalina, se vor ocupa cinci săli de clasă pentru elevii din clasele V-VII. În cadrul internatului situat pe strada Labirint nr.6 (malul Mureşului), se vor ocupa alte cinci săli de clasă pentru desfăşurarea orelor la ciclul primar şi pentru after school, precum şi atâtea săli de clasă câte sunt necesare pentru depozitarea obiectelor de inventar şi material didactic. Elevii claselor terminale, respectiv ale ciclului gimnazial şi liceal, vor învăţa în corpul B al Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta”, unde se va delimita zona de construcţie astfel încât cursurile să se desfăşoare în condiţii optime. Patru clase ale ciclului primar vor desfăşura orele de curs în cadrul clădirii situate pe strada Academia Teologică nr. 11-13, aferentă Seminarului Teologic Arad.

Prin PNDL

Proiectul municipalităţii de reabilitare a clădirii monument istoric în care funcţionează Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” s-a numărat printre cele care au obţinut finanţare prin Programul Naţional de Dezvolare Locală şi presupune reabilitarea integrală a celor două corpuri de clădire ale colegiului, atât în zona spațiilor pentru învățământ, sport, cantină, spații administrative, cât și modernizarea sălii festive care va fi dotată cu echipament nou pentru scenă și sală (videoproiector, instalații sonorizare, scaune ignifugate tip fotoliu, ecran proiecție etc).

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  tombola lunii

  România

  7 persoane cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale
  7 persoane, dintre care doi cetăţeni străini, sunt cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale şi operaţiuni financiare în mod fraudulos, în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii braşoveni în judeţele Braşov, Cluj şi Sălaj.

  Mapamond

  Marea Britanie şi Franţa sunt de acord să acorde mai mult sprijin Ucrainei
  Premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele francez Emmanuel Macron au convenit să ofere mai mult sprijin Ucrainei.

  Local

  Festivalul Berii a adus mii de arădeni pe Ștrandul Neptun
  În primele două seri de festival, zona comercială a Ștrandului Neptun s-a umplut de lume, amintind de vremurile de altădată. 7

  Mapamond

  Generalul rus Alexander Dvornikov ar fi fost înlocuit de Vladimir Putin
  Cel mai important general rus din Ucraina pare să fi fost demis din cauza ritmului lent al progreselor din Donbas. Dacă se confirmă, demiterea generalului Alexander Dvornikov, supranumit „Măcelarul din Alep” pentru distrugerea oraşului sirian în 2015, ar marca încă o remaniere majoră a comandamentului militar rus, sugerând că Putin este nemulţumit de modul în care se desfăşoară războiul. 2

  Local

  Cod galben de instabilitate atmosferică pentru o parte a județului Arad

  Local

  Ziua Drapelului Național al României, marcată la Arad
  Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. 4

  Local

  Femeie de 71 de ani, lovită pe trecerea de pietoni în timp ce traversa strada pe roșu
  4

  România

  România şi alte patru ţări încearcă să amâne planurile UE de a interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi diesel
  România, Italia, Portugalia, Slovacia şi Bulgaria vor să amâne cu cinci ani un plan al Uniunii Europene de interzicere efectivă a vânzării de maşini noi pe benzină şi diesel începând cu 2035, potrivit unui document consultat de Reuters. 9

  Mapamond

  Unitatea grupului G7 este în pericol pe măsură ce costul războiului din Ucraina creşte
  Problema războiului din Ucraina va domina în mod inevitabil summitul naţiunilor G7 din Bavaria. Ultimele luni au însemnat un efort financiar considerabil pentru statele occidentale care susţin înarmarea Ucrainei.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.