aradon.ro Web analyticsLa „Festivalul Muzicii” in Finlanda

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Colegiul Naţional ,,Vasile Goldiş” Arad, participant la ,,Festivalul Muzicii” din Finlanda
Scris de Vasile Filip - Colegiul Naţional ,,Vasile Goldiş” Arad, participant la ,,Festivalul Muzicii” din Finlanda

ARAD. O delegaţie formată din cinci elevi (Alin Negrea, Loredana Mot, Camil Bocăniciu, Denisa Stana, Kevin Trabalka) și trei profesori (Eugen Bocăniciu, Diana Duca, Loredana Tănase) de la Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad a participat, recent, la ultima mobilitate din cadrul proiectului multilateral Comenius „First Real European School Cultural Olympics”, desfăşurat în cadrul Programului de învăţare pe tot parcursul vieţii şi finanţat de Comisia Europeană, care a avut loc în Tuusula, Finlanda.

„Reprezentanții școlii au purtat mesajul de prietenie al institutiei noastre înspre celelalte școli partenere în proiect, realizând, de această dată, o punte de comunicare prin intermediul muzicii – ne-a declarat coordonator proiectului, prof. Loredana Tănase. În acest scop, ţările partenere (Germania, Finlanda, Olanda, România şi Turcia) au avut de adunat informații despre tradițiile, despre porturile populare, despre muzica tradițională a fiecărei țări. Aceste informații au fost prezentate în cadrul unor workshop-uri realizate împreună cu ceilalți elevi din țările partenere.

Punctul central al întâlnirii a fost spectacolul oferit de fiecare țară implicată în proiect, momentul românesc bucurându-se de o foarte mare apreciere în rândul celor prezenți.

Pe durata mobilităţii, delegaţia arădeană a participat la diferite ore de curs (limba engleză, curs de gătit, curs de lucru manual, curs de muzică și ritm) şi a aflat lucruri inedite despre cultura din țara gazdă, fiind realizate excursii tematice la muzeele de Istorie Naturală și de Științe din Helsinki.

Calendarul desfăşurării activităţilor a mai cuprins şi întâlnirea cu unul dintre reprezentanții ministerului pe probleme de educație și cu delegatul din partea primăriei privind educația. De asemenea, am putut să desfășurăm activități în aer liber, în cadrul unei școli dedicate naturii și am participat la Concertul de Primăvară, realizat în fiecare an de școală gazdă, unde sunt recompensați cei mai merituoși elevi ai școlii.

Ca urmare a acestei întâlniri de proiect a fost realizată o mai bună cunoaştere şi înţelegere a sistemului de învăţământ, a civilizaţiei şi culturii din Finlanda, au fost dezvoltate competenţele de comunicare în limba engleză ale participanților, s-au legat prietenii și s-au dezvoltat aptitudini noi în ceea ce privește realizarea de workshop-uri tematice.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  15 milioane pentru proiectul de revitalizare a zonei Mărului
  Locul de agrement va fi realizat de către Thaibau Construct, la o valoare care depășește 15 milioane de lei.

  Local

  Poliția caută șefi pentru județ
  Șapte poziții pentru șef de poliție, respectiv șef de post sunt scoase la concurs de către Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

  Local

  Coșmarul de pe șine: trenul de la Mangalia a ajuns cu 11 ore întârziere la Arad!
  27 de ore pentru cei 850 de kilometri care desparte Mangalia de Arad. Trenul care ar trebui să-i ducă pe arădeni la mare este un coșmar pe șine.

  Advertorial

  Un nou cartier în Arad? O nouă zonă de case?
  Contextul pandemiei ne-a făcut să vedem diferit lucrurile, să apreciem cu totul altfel conceptul locuirii și recunoaștem că o parte din noi tânjește, în secret, după comuniunea cu natura!

  Local

  Platforme de cântărire pe drumurile judeţene
  Patru platforme pentru verificarea tonajelor vehiculelor ar urma să apară pe drumurile judeţene circulate de camioanele supraîncărcate.

  Local

  O nouă hală a CCIA, lângă Expo
  Proiectul e la început de drum: Primăria a fost informată în legătură cu intenţia elaborării PUZ-ului.

  Local

  Nicio şansă pentru „Ghiba Birta”
  Constructorul care se ocupă de reabilitarea clădirii liceului nu dă semne că va respecta termenul din contract. 1

  Local

  Doar 3.9% dintre blocurile din Arad sunt reabilitate termic
  Primăria Municipiului Arad a lansat procedura de achiziție a serviciilor de elaborare a studiilor DALI pentru reabilitarea termică a 26 de blocuri. 1

  Local

  Biserică pentru penticostalii din cartierul Gai
  Deocamdată, municipalitatea a reglementat situaţia terenului de pe strada Faurilor, pe care urmează să se costruiască lăcaşul de cult. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.