aradon.ro Web analyticsLicitație pentru gazul din Socodor, Grăniceri și Pilu

De Eugen Rogojan

Licitație pentru gazul din Socodor, Grăniceri și Pilu

Primăria Comunei Socodor a lansat o licitație pentru lucrări în valoare de peste 40 de milioane de lei, pentru alimentarea comunelor Socodor, Grăniceri și Pilu cu gaze naturale.
Scris de Eugen Rogojan - Primăria Comunei Socodor a lansat o licitație pentru lucrări în valoare de peste 40 de milioane de lei, pentru alimentarea comunelor Socodor, Grăniceri și Pilu cu gaze naturale.

Licitația prevede contractarea serviciilor de proiectare tehnică, întocmire a detaliilor de execuție, a caietelor de sarcini, asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada de derulare a lucrărilor, întocmirea documentațiilor necesare pentru obținerea acordurilor, avizelor și autorizațiilor, dar și execuția de lucrări pentru proiectul „Alimentare cu gaze naturale în comunele Socodor, Grăniceri și Pilu, județul Arad”. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Valoarea maximă a serviciilor ce vor fi contractate în urma licitației se ridică la 41.821.363 lei. Așadar, aproape 8.5 milioane de euro de la Uniunea Europeană vor fi folosiți pentru alimentarea cu gaze naturale a locuințelor și clădirilor publice din cele trei comune arădene.

Conform caietului de sarcini disponibil în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, rețeaua de distribuție a gazelor naturale de medie presiune va avea o lungime de aproape 99 de kilometri, urmând să se realizeze un număr de aproape 2.200 de racorduri individuale la locuințe și clădiri publice în cele trei comune arădene.

„În urma analizei existente se constată necesitatea introducerii gazelor naturale în localitățile menționate, întrucât la acest moment încălzirea spațiilor (locuințelor, obiectivelor social culturale și societăților comerciale) se realizează în proporție de 95% prin folosirea ca și combustibil a lemnului de foc și a gazului de butelie, urmărind astfel îmbunătățirea condițiilor de viață pentru locuitori prin sporirea gradului de confort, reducerea cheltuielilor pentru încălzire și preparare hrană, cât și pentru desfășurarea activității economice și reducerea poluării mediului”, se arată în caietul de sarcini.

Peste 2.000 de posibili consumatori

Studiul de fezabilitate întocmit în 2020 arată că în Socodor sunt 750 de gospodării, 8 obiective social-culturale și 11 societăți comerciale care s-ar putea racorda la viitorul sistem de distribuție a gazelor naturale, în Grăniceri sunt 750 de gospodării, 11 obiective social-culturale și 5 societăți comerciale, iar în Pilu sunt 650 de gospodării, 26 de obiective social-culturale și 17 societăți comerciale care ar putea beneficia de investiție.

Fără spargerea străzilor

Conductele de gaz vor fi amplasate în lungul străzilor, doar pe teritoriul public, în următoarea ordine de preferință: în zone verzi, în trotuar, în alei pietonale, în carosabil. Acestea vor fi montate la adâncimea de 0.9 metri, pe drumurile naționale, județene și comunale, dar și pe celelalte drumuri modernizate, conductele de distribuție vor fi montate pe ambele părți ale carosabilului, pentru a se evita spargerea acestuia. Pe străzile asfaltate este obligatorie executarea racordurilor prin foraj subteran, în așa fel încât asfaltul să nu fie spart. Lungimea totală a rețelei ce va fi construită pe fonduri europene este de 98,835 kilometri. Noua conductă de distribuție va fi alimentată din conducta de transport “DN 20” Salonta-Arad.

Până în 2023

Perioada de implementare, conform contractului de finanțare, este de 72 de luni, respectiv între 26 ianuarie 2018 și 31 decembrie 2023. În cazul în care proiectul nu va fi finalizat în perioada de implementare, întreaga sumă va fi suportată din bugetul propriu, astfel că lucrările vor trebui finalizate până în luna noiembrie 2023, urmând ca în decembrie 2023 să fie depusă ultima cerere de rambursare.

Împărțirea cheltuielilor

Valoarea totală estimată, conform devizului general al fazei de Studiu de Fezabilitate, este de 41.821.363 lei, fără TVA. Cheltuielile pentru obținerea și amenajarea terenului se ridică la 348.111 lei, cheltuielile pentru proiectare și asistență tehnică se ridică la 2.449.917 lei, cheltuielile pentru investiția de bază (lucrările propriu-zise) se ridică la 38.411.166 lei, suma de 576.167 de lei fiind prevăzută pentru capitolul „Alte cheltuieli”.

Ofertele, până în octombrie

Procedura de achiziție lansată de Primăria Comunei Socodor, în calitate de beneficiar – în parteneriat cu comunele Grăniceri și Pilu – al proiectului finanțat din fonduri europene, are termen de depunere a ofertelor data de 5 octombrie 2021. Valoarea maximă admisă este de 41.8 milioane de lei, iar câștigătoare va fi oferta care va avea cel mai bun raport calitate-preț. Componenta financiară va avea o pondere de 70% din punctajul final, 10% fiind reprezentat experiența șefului de proiect – instalator autorizat ANRE PGD, 10% experiența instalatorului autorizat ANRE EGD, iar alte 10% de garanția de bună execuție. Garanția minimă a lucrării va fi de 3 ani, însă cu cât aceasta va crește, cu atât punctajul va fi mai mare. Pentru a primi toate cele 10 puncte, executantul lucrării trebuie să ofere o garanție de cel puțin 8 ani.

6.500 de locuitori

Conform datelor recensământului populației din 2011, cele trei comune aveau împreună peste 6.500 de locuitori. La Socodor se înregistrau 2.367 de locuitori, la Grăniceri 2.254, iar la Pilu 2.060.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Granicerul says:

  Am crezut, conform titlului, ca in Socofor, Pilu și Grăniceri s-a descoperit gaz și ca se va licita cel mai bun preț pentru acel gaz.

 2. Molnar says:

  Nu vă faceți iluzii prea mari.daca UE cedează șantajului SUA și ies din parteneriatul cu Rusia privind conducta de gaz nordstream2 care aduce gaze din Rusia în Europa ,pa și pusy civilizație.tot la lemne, cărbuni ajungem.

 3. Mapamond

  Alarmă în şcoli: Elevii le dau pumni colegilor ca în „Jocul calamarului”, serialul coreean de pe Netflix
  Se întâmplă la Florenţa, Italia, unde directorul unei şcoli le-a scris profesorilor şi părinţilor. Directorul a constatat lovituri şi pumni între copii pentru a imita Squid Game, serialul coreean de pe de la Netflix. 8

  Mapamond

  Prima ţară din Europa care legalizează cultivarea şi consumul de cannabis
  Luxemburgul va deveni prima ţară din Europa care va legaliza cultivarea şi consumul de cannabis, anunţă CNN, care citează un comunicat al autorităţilor din ducat. 3

  ARADON opinii

  Sfaturile lui Reli. Binefacerile toamnei, balsam pentru suflete
  Dacă ar fi să definim în câteva cuvinte binefacerile lunii octombrie, ne-am rezuma la trei: belșug, blândețe, lumină.

  Local

  Și-a tăiat tatăl vitreg cu un cuțit în zona gâtului
  Un tânăr de 30 de ani și-a tăiat tatăl vitreg, în zona gâtului, cu un cuțit. Incidentul a avut loc duminică după masă în casa în care locuia familia, în cartierul Grădiște. Totul, se pare – potrivit informațiilor pe care le deținem - în urma unui conflict spontan izbucnit între cei doi. 9

  Local

  COVID în ultimele 24 de ore: 6 decese și 402 arădeni internați
  ARAD. În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, cuprinzând date furnizate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, la nivelul județului Arad au fost raportate 270 de noi infectări cu coronavirus, numărul total al infectărilor de la începutul pandemiei ajungând la 34.214 cazuri. 17

  ARADON Sport local

  Crișul și Pecica, performerele etapei
  Ultima rundă a turului în C8 a adus șapte puncte pentru echipele din județul nostru. 2

  ARADON Sport local

  Fotbal – Liga 4, etapa 10

  Local

  Cum se intră de mâine la Finanțe? Certificatul verde se cere la intrare!
  Începând cu 25 octombrie accesul în sediile Fiscului se va face în conformitate cu noile restricții impuse prin HG 1090/2021. 23

  Local

  Consultare pe benzinăria senatorului Pistru
  Investiţia va fi amplasată pe DN69, la al doilea sens giratoriu de la ieşire din Arad spre Timişoara. 22

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.