aradon.ro Web analyticsLicitație pentru Piața Catedralei: 17.6 milioane de lei pentru pietonală

De Eugen Rogojan

Licitație pentru Piața Catedralei: 17.6 milioane de lei pentru pietonală

Primăria Municipiului Arad a lansat procedura de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor pentru „regenerarea urbană” a Pieței Catedralei.
Scris de Eugen Rogojan - Primăria Municipiului Arad a lansat procedura de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor pentru „regenerarea urbană” a Pieței Catedralei.
Conform anunțului, în baza contractului ce va fi semnat în urma procedurii, vor fi prestate servicii de proiectare și execuție de lucrări în cadrul obiectivului de investiție „Regenerare urbană zona Piața Catedralei din Municipiul Arad”. Serviciile de proiectare prevăd elaborarea Proiectului Tehnic de execuție (P.T.E.), Proiectului de Autorizare a executării lucrărilor de construire (P.A.C.), Proiectului de Organizare a execuției lucrărilor (P.O.E.), studii necesare la faza PT (studiu topografic, studiu de diagnoză arheologică, studiu peisagistic), Proiectului de autorizare a lucrărilor de desființare (PAD), verificarea tehnică a proiectului, expertiză tehnică, precum și întocmirea documentațiilor tehnice necesare obținerii avizelor/acordurilor /autorizațiilor pentru obținerea Autorizației de Construire. Termenul de realizare a serviciilor de proiectare este de 70 de zile de la data semnării contractului.
Amenajată în 12 luni

Execuția lucrărilor va avea un termen de realizare de 12 luni de la obținerea Autorizației de construire și primirea ordinului de începere al execuției lucrărilor.

„Având în vedere că lucrările se execută pe domeniul public, deci lucrări exterioare, în cazul în care lucrările se suprapun pe perioada de iarnă (timp friguros) și temperatura exterioară nu permite execuția acestora, acestea se suspendă temporar”, se menționează în anunțul publicat de cei de la primărie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Prețul și criteriile
Valoarea totală estimată a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor este de 17.639.426 lei fără TVA. Termenul de depunere a ofertelor este 30 august 2021. Câștigătoare va fi desemnată oferta cu cel mai bun raport calitate-preț. Mai exact, componenta financiară (prețul ofertei) va cântări 70% din punctajul final, restul de 30% fiind reprezentați de componenta tehnică, adică punctajul pentru experiența personalului desemnat pentru executarea contractului, respectiv pentru perioada de garanție acordată lucrărilor.
Ce se va face
Conform scenariului aprobat de Primărie, în Piața Catedralei va fi amplasat mobilier urban – băncuțe, fântână arteziană, coșuri de gunoi, afișaje informaționale, suporturi pentru biciclete, cișmea de apă, sistem Wi-Fi, elemente de iluminat nocturn al aleilor şi iluminat ornamental al fântânii; va fi amplasată o toaletă publică modernă; va fi realizată o reţea de iluminat public ambiental cu stâlpi decorativi de fontă, culoare antracit de înălţime minim 4 metri şi ornamental eficient pentru punerea în valoare a zonelor propuse, a elementelor specifice acestora, a cadrului architectural valoros și a aranjamentele florale, arbuștilor etc.; va fi realizat un sistem automat și instalația aferentă pentru irigarea zonelor verzi; va fi realizat un număr minim de locuri de parcare în piață (15 locuri de parcare). În ceea ce privește circulația, vor fi realizate alei/piețe pietonale şi trasee noi propuse care să facă o mai bună legătură între zonele funcţionale propuse şi cele existente, cu accesele în zonă precum şi cu toate zonele importante ale oraşului; se va urmări fluidizarea circulațiilor carosabile și reconfigurarea zonelor pietonale, iar la capitolul vegetație se va planta material dendro-floricol nou, revigorant.
Parcarea pierdută

Planurile inițiale pentru Piața Catedralei prevedeau amenajarea unei parcări subterane, însă din lipsă de fonduri s-a renunțat la idee. Noul proiect prevede amenajarea a…15 locuri de parcare.

17 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. f.b. says:

  Pustiirea pietei prin “regenerare urbana”!

 2. helmut says:

  lucrarea o va executa firma tehnodomus, se stie,
  lucrari de proasta calitate, termene depasite, sub obladuirea faraonului.
  aceasta regenerare urbana inseamna distrugere a aradului!!

  • mig29 says:

   Si daca, tovarase helmut, nu va castiga tehnodomus ci vei “castiga” tu proiectarea si executia nu va fii o mare bucurie pentru tot Aradul? Daca nu castigi tu si nici altcineva ci Tehnodomus atunci vom fi calare pe ei la catedrala! Ce zici tovarase helmut, te bagi??????

 3. Aradean says:

  Degenerare urbana!

 4. Sorin says:

  Afara cu mizeria din Centru !!!!!!!!

  • Stefan51 says:

   mergi mataluta prin pietele din vest fa niste poze ca sa facem noi astia mai prosti o comparatie intre mizeria din pietele de acolo si piata catedralei,inrest sa ne -o sugi la astia care vrem sa ramina piata acolo unde e,ce ne dau astia la schimb e un avorton

 5. Stefan51 says:

  marele “proiect” s-a fisiit,da bani cacalau pentru niste demolari o pisetoare si niste alei cu ceva tisnitori,bai astia nu mai aveti nici o jena,hala aia s-a amortizat?nici macar un sfert,trec pe rusu sirianuunde va fi noua piata si ma intreb unde vor parca pietarii,e plin cu masinile celor de la politie,cit de dobitoc trebuie sa fii sa distrugi un lucru care functioneaza,bibarte crezi ca vei putea “duce”blestemele cu care vei fi gratulat?doar ca sa duci pe mai departe cretinatatile “marelui”edil falca?dute ma in padure ca acolo ti locul

 6. Vasile says:

  Din nou se creeazl o șansă de a se fura banii, metoda gunoierului falconeti

 7. AnonimUnic says:

  Daca nu faceti ceva sa semene, cat de cat, cu Piata Unirii din Timisoara, mai bine nu faceti nimic!

 8. aradean says:

  Mafia din fruntea Primariei Arad distruge cea mai importanta piata aradeana desi dupa lege nu are voie sa incalce legea prin care locul a fost donat aradenilor de fostul propietar si nimenea nu da primarul parvenit in judecata !!

 9. Catalin says:

  Asa spriojina Primaria si CJ, adixca oamenii din PNL, producatorii locali. Ma mir ca nu le este rusine sa faca targul Produs in Arad chiar in timp ce inchid pietele. Unde naiba sa vanda producatorii locali daca se inchide si piata asta?

  PNL cvhiar sunteti timpiti sau doar lacomi dupa comisioane?

 10. Dan says:

  Fiind un teren mare se putea împărți în trei și făcut piață, parc și parcare. Piața cu niște măsuțe cu umbrele de soare (nu acoperit tot) iar parcul cu o statuetă la mijloc, de exemplu Avram Iancu ,(nu bazin cu apă), cu alei, bănci și mulți pomi maturi.

 11. Lovitura says:

  Ultima lovitura și cea decisiva data țăranului roman de către fsn aripa tânără, respectiv pdl.O ultima acțiune de distrugere a tarii.Acolo a fost piața din cele mai vechi timpuri,strămoșească. Dar ce sa ceri auslanderilor din gruparea mafiota.Lor le va merge mai bine prin contracte de lucrări fuserite.În apropiere e o alta piața cu bănci pentru recreere.Oare de ce nu se recreaza mai nimeni acolo pentru ca e prost execuația, sau amplasata?

 12. ion says:

  Oare nu va duce capu sa faceti o parcare etajata in locul pietei rusilor, cu 500.000 de euro rezolvati pe 4 etaje

 13. Hotie says:

  O sa fie un parc dr 4.3 mil euro

 14. Mapamond

  Alarmă în şcoli: Elevii le dau pumni colegilor ca în „Jocul calamarului”, serialul coreean de pe Netflix
  Se întâmplă la Florenţa, Italia, unde directorul unei şcoli le-a scris profesorilor şi părinţilor. Directorul a constatat lovituri şi pumni între copii pentru a imita Squid Game, serialul coreean de pe de la Netflix. 4

  Mapamond

  Prima ţară din Europa care legalizează cultivarea şi consumul de cannabis
  Luxemburgul va deveni prima ţară din Europa care va legaliza cultivarea şi consumul de cannabis, anunţă CNN, care citează un comunicat al autorităţilor din ducat. 1

  ARADON opinii

  Sfaturile lui Reli. Binefacerile toamnei, balsam pentru suflete
  Dacă ar fi să definim în câteva cuvinte binefacerile lunii octombrie, ne-am rezuma la trei: belșug, blândețe, lumină.

  Local

  Și-a tăiat tatăl vitreg cu un cuțit în zona gâtului
  Un tânăr de 30 de ani și-a tăiat tatăl vitreg, în zona gâtului, cu un cuțit. Incidentul a avut loc duminică după masă în casa în care locuia familia, în cartierul Grădiște. Totul, se pare – potrivit informațiilor pe care le deținem - în urma unui conflict spontan izbucnit între cei doi. 9

  Local

  COVID în ultimele 24 de ore: 6 decese și 402 arădeni internați
  ARAD. În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, cuprinzând date furnizate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, la nivelul județului Arad au fost raportate 270 de noi infectări cu coronavirus, numărul total al infectărilor de la începutul pandemiei ajungând la 34.214 cazuri. 11

  ARADON Sport local

  Crișul și Pecica, performerele etapei
  Ultima rundă a turului în C8 a adus șapte puncte pentru echipele din județul nostru. 1

  ARADON Sport local

  Fotbal – Liga 4, etapa 10

  Local

  Cum se intră de mâine la Finanțe? Certificatul verde se cere la intrare!
  Începând cu 25 octombrie accesul în sediile Fiscului se va face în conformitate cu noile restricții impuse prin HG 1090/2021. 17

  Local

  Consultare pe benzinăria senatorului Pistru
  Investiţia va fi amplasată pe DN69, la al doilea sens giratoriu de la ieşire din Arad spre Timişoara. 17

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.