ARAD. Au alergat cu sufletul, nu doar cu pașii. Lacrimi, zâmbete și mulți pași făcuți la Maratonul Dalia, acolo unde aproape 300 de copii au fost eroi pentru alți copii. Au alergat pentru a-i ajuta pe cei de-o vârstă cu ei, mai fragili, dar la fel de curajoși – care se luptă zilnic cu dizabilități grave. Maratonul Dalia, organizat de o asociație care de 10 ani ajută gratuit copiii cu dizabilități, a transformat o simplă zi de joacă într-o lecție de empatie, solidaritate și speranță. O cursă cu un singur scop: niciun copil nu rămâne în urmă.
Evenimentul sportiv caritabil a îmbinat distracția în aer liber cu scopul nobil de a sprijini copiii cu dizabilități grave, asigurându-le în continuare acces gratuit la terapiile de recuperare de care au atât de multă nevoie.
Așadar, aproximativ 300 de copii, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, au alergat pentru a-și ajuta semenii. De asemenea, a fost și o cursa specială dedicată copiilor cu dizabilități din cadrul centrului, care au alergat alături de terapeuți sau părinți, încurajând publicul să înțeleagă și să susțină incluziunea.
Peste 80 de copii cu afecțiuni grave, cum ar fi paralizii cerebrale, autism, Sindrom Down si alte sindroame sau malformații congenitale beneficiază de recuperare medicale si tratamente oferite gratuit de Asociația (DALIA) din Arad de peste 10 ani.
„Am organizat Maratonul Dalia și cu bucurie am văzut atât de mulți copii care au venit să fie alături de noi. Preț de câteva ore am reușit să creăm o atmosferă plăcută, câteva ore pline cu surprize și bucurie.
Aș vrea să cred că suntem tot mai empatici, mai deschiși, noi milităm pentru incluziune, empatie și răbdare și cred că putem să facem lucrurile un pic mai bune”, a subliniat Mădălina Cimpoieș, președintele Asociației Dalia.
La final toți copiii au primit medalii, iar câștigătorii primelor 3 locuri pe diferite categorii de vârstă, au primit cupe și premii. Marele câștig al zilei a fost insă că toții copiii, indiferent de situație s-au distrat împreună participând la o serie de alte evenimente sportive și ateliere, intr-o incluziune perfectă, in care absolut nimeni nu a fost lăsat pe dinafară.
Citiți principiile noastre de moderare aici!