aradon.ro Web analytics

Marcel Vela, avertisment pentru cei care comit infracțiuni în această perioadă: „Am dat ordin să fie foarte aspru pedepsite”

De Ioana Costaș

Marcel Vela, avertisment pentru cei care comit infracțiuni în această perioadă: „Am dat ordin să fie foarte aspru pedepsite”

Reactualizat la:
Aflat în control, duminică după masa, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II Autostradă, ministerul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a transmis un mesaj cetățenilor români care au comis infracțiuni pe teritoriul unor state străine, iar acum revin în țară și își reiau „obiceiurile”.Ministrul a declarat că cei care comit infracțiuni, profitând de starea de urgență, vor fi aduși, în cel mai scurt timp, în fața procurorului, pentru luarea măsurilor legale și că „infracțiunile comise în această perioadă de stare de urgență sunt pedepsite – faptele – cu mai multă rapiditate și cu sporuri de pedeapsă pentru că toate faptele lor, într-o asemenea stare sunt considerate ca și zonă agravantă”.
Scris de Ioana Costaș - Aflat în control, duminică după masa, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II Autostradă, ministerul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a transmis un mesaj cetățenilor români care au comis infracțiuni pe teritoriul unor state străine, iar acum revin în țară și își reiau „obiceiurile”.Ministrul a declarat că cei care comit infracțiuni, profitând de starea de urgență, vor fi aduși, în cel mai scurt timp, în fața procurorului, pentru luarea măsurilor legale și că „infracțiunile comise în această perioadă de stare de urgență sunt pedepsite – faptele – cu mai multă rapiditate și cu sporuri de pedeapsă pentru că toate faptele lor, într-o asemenea stare sunt considerate ca și zonă agravantă”.

„Sunt compatrioți de-ai noștri care vin de afară, evidențiați într-o bază de date mai specială, oameni care s-au ocupat cu infracțiuni în străinătate. Ei nu țin cont de pandemie sau de condițiile, să spunem, impuse de ordonanțele militare, și probabil își păstrează prostul obicei pe care l-au avut și în România înainte de a pleca și în unele state unde au ajuns. Vreau să-i atenționez pe toți că vom aplica legea, că am luat măsuri, inclusiv Guvernul României, am modificat acte normative, prin care, infracțiunile comise în această perioadă de stare de urgență sunt pedepsite – faptele – cu mai multă, să spunem, rapiditate și cu sporuri de pedeapsă pentru că toate faptele lor, într-o asemenea stare, sunt considerate ca și zonă agravantă. Adică lumea încearcă să-și salveze pielea acum, scuzați această metaforă, la nivel mondial, noi în România luăm măsuri care nu sunt nici populare, sunt și greu de suportat, ne asumăm ca și guvern aceste decizii, dar cu toții, împreună, facem un efort – și cetățeni și guvernanți și decidenți și autorități – ca să-i salvăm pe concetățenii noștri, să trecem cu bine și prin această încercare. Nu pot fi cetățeni care se dedau la asemenea fapte infracționale și vreau să le dau o veste proastă: am mărit dispozitivele și am dat ordin să fie foarte aspru pedepsite și acțiunile de intervenție pe asemenea zone să fie multiplicate . Vor fi aduși în fața procurorului în cel mai scurt timp cei care fac infracțiuni”, a declarat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne.

14 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Nealcosu says:

  Da mai lasa vorbele! FAPTE! Si acuma se intra, se iese ca si inainte! Nu tu verificari, indrumare, supraveghere pedeapsa! BA! Esti politist! Ordine si disciplina! Ce mama dracului! Esti mamaliga cu infractorii, da stii sa dai amenzi pt foi lipsa! Esti prost!?

 2. DeCe? says:

  Dle vela ! Pe acesti salbatici sa stiti ca nu-i intereseaza nici amenzile marite si nici chiar puscaria pe care ipotetic ar infunda-o ;acestia sunt mizeriile sociale,acestia Nu pot fi reeducati,dintr-un motiv foarte simplu: nu au fost niciodata ,educati ! ca sa reeduci pe cineva,ar trebui ca acela sa fi fost vreodata educat,ceea ce nu-i cazul la acesti maidanezi ..

  Dle Vela ! DE CE NU ATI INCHIS PROVIZORIU GRANITELE RO,CI ATI ACCEPTAT SA INTRODUCETI O POPULATIE IMBOLNAVITA INTR-O POPULATIE SANATOASA,CEA CIN TARA?? …VOTURILE, dle Vela ?? Ne costa pe toti foarte scump voturile voastra primite de la acesti dezaxati si inadaptati social ,foarte mult ne costa pe toti ! si greul de acuma vine….

  Dle Vela ! ati avut ca temei juridic ,art 53 din Constitutia Ro si art 15 din Conventai Eu,ca sa INCHIDETI PROVIZORIU GRANITELE fata de ACESTI DEZAXATI ,inca de la inceput !! De ce nu ati facut-o?? De ce nu v-a pasat de poporul roman din interiorul tarii,platitor de taxe si impozite ?? I-ati lasat sa vina in tara, pe acesti derbedei si rebuturi sociale ,sa ne infecteze ..DE CE ,dle Vela??

  aaa,acuma vedeti de ce sunt acestia in stare?? pai inainte de ce nu ati stiut??? scria periodic,presa romaneasca si internationala ce infractiuni fac acesti derbedei pe afara ! Dle Vela, chiar a fost atat de greu sa intelegeti,dvs si politrukul ,lacomul de case de la cotroceni,ca ADEVARATA DIASPORA nu va veni in tara ,acum ,in aceste vremuri grele?? acei romani harnici, cu ocupatie si cu situatie familiala, au ales sa ramana acolo,sa beneficieze de conditiile medicale de acolo,din tarile unde SI-AU PLATIT ASIGURARILE DE SANATATE !!

  De ce i-ati lasat sa vina pe acesti ordinari , sa ne infecteze si sa se si trateze pe banii nostri,ai celor care am contribuit la sistemul romanesc de sanatate ??Dle Vela , stiti bine ca foarte multi dintre ei nu au contribuit cu nimica la cheltuielile de sanatate, i-a durut si-i doare in cot de Ro, ei functioneaza in circuit inchis ,au tezaurul lor ,iar fata de cetateni ,majoritatea se comporta execrabil !

  DE CE V-ATI BATUT JOC DE POPORUL ROMAN DIN TARA,DLE VELA ! SPER CA ISTORIA SA VA JUDECE,nu doar pe dvs personal ,ci pe toti cei care conduceti in mod ticalos destinele acestui popor, in aceste vremuri tulburi !

  • Luana says:

   Aveți perfectă dreptate. Au venit pușlamalele, derbedeii și toate curbele. Unde mai pui că stau pe banii nostri, în pensiuni, bine merci. Felicitări domnilor conducători

  • teddy-eddy says:

   Art. 53 – Restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi
   (1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
   (2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.

 3. Ursache Iola says:

  Ba, cum sa dezinfectezi si cu ce produsele cumparate ? Nu poti sa ajungi acasa si ss iei pa dezinfectat napolitane ciocolata , aborbante , tamloane , vata , punga de pufuleti , hirtia igienica s.a.m.d. . Daca ne protejam in exces pe viitor orice picur de ploaie si oricd pala de vant o sa ne fie fatale ! Se exagereaza ! Nu stiu cand va trece pandemia si vom ajunge din nou pe la cofetarie , terase , pizzerii cum vom manca si cum vom fi serviti ?

 4. Ferenc says:

  Ignorantul de Stoian sta si se uita in gura sefului. Prostu’ nu are idei, initiative, in schimb minte, cu observatia de subsol ca dl Vela poate ca, pentru aceste calitati l-a si promovat

 5. SATTAN 666 says:

  voi din toata tarasenia nu at-I inteles nimic!trebuie sa moara un anumit numar din populatia Pamantului! ca sa poate supravietui ceallta!Terra nu poate sustine viata a 5 miliarde de oameni! ce am facut noi cu terra e un lucru josnic! ne-am batut joc de propia casa!
  acum murim pe capete si asa e bine! azi tu maine eu! asta e !

  • Vlad Tepes says:

   Ba Satan , ce plm tot cu moartea aia a ta,esti un purtator ilegal de creier !!! Daca aj boala cronica esti predispus la complicatii care pot fi fatale,dar tu esti prea idiot si imbecil sa intelegi lucruri simple.
   Da-ti foc si da-ne pace,esti o boala in plus societatii,sper sa nu ai prunci ca ne spurci neamu romanesc.
   Numa un cretin si un debil psihic retard are un nume ca tine.
   Traiesti degeaba si ne consumi oxigenul.

  • Lauu says:

   da de ce nu invers, azi tu maine eu? 😛
   sau, a tu inca nu mori, dar iti astepti enoriasii sa-i bagi la cazan? zau, fie-ti mila, ei nu stiau, reclama era alta 🙂
   merge satan la niste tineri si le zice -ba hai la mine in iad, astia: ptiu dispari de la noi, el: nu si nu, stati sa va arat. scoate o tableta le pune un video din iad, astia fac ochii mari,.. ce sa vezi… numa discoteci, fetite, doguri. No ce ziceti veniti cu mine in iad? unu mai cu tupeu mda merita sa incerc, restu dupa el cu juma de gura zic ‘venim si noi numa sa vedem. Merg toti, satana ii mai abureste cu una alta, ajung si satan incuie poarta dupa ei. intra intr-un tunel cu banda rulanta si sunt dusi cateva minute cu viteza. la capat vad foc, da nu asa, cat vezi cu ochii, valuri de foc. banda rulanta se termina deasupra haului de foc, instant pica toti n foc si incep sa zbiere, toti: ba unde ne-ai adus, il injura in timp ce el se ridica in zbor, ba ce ne-ai promis, mincinosule. la care satana, ‘aia a fost numa reclama’

 6. cetatean says:

  Mutumim domniei sale domnului ministru Vela pentru vizita facuta si ajutorul dat autoritatilor de la vama. Se vede ca autoritatile statului se implica. Multuim tuturor!!!

 7. Roman says:

  dle ministru asta e distanta de 2 m intre 2 persoane ce stau de vorba? Păi modificati sistemul metric din Romania sa stim de o treaba.. nu?

 8. Ferenc says:

  Dar ordin lui Stoian si Ciupe sa si gsndeascs nu le-ai dat?!
  Uite lin Bihor se rechizitioneaza hoteluri pt carantina, innAead mergeti pe mana prietenilorvsi neamurilor proprietari de pensiuni de doi lei
  Uite stire “ Autoritățile locale din Bihor au decis duminică, să rechiziţioneze hoteluri şi pensiuni de pe teritoriul judeţului.
  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat această hotărâre după ce niciun operator hotelier nu a răspuns apelului public pentru închirierea spaţiilor destinate carantinei. “
  Ce mai asteptati Doian, Cionca si Balcea?!

 9. ARADON Sport local

  UVVG ProVolei Arad a răspuns pozitiv invitației FRV de a juca în Divizia A1
  Aradul poate avea din nou o echipă în elita voleiului masculin în sezonul viitor după ce UVVG ProVolei a acceptat invitația Federației Române de Volei de a juca în Divizia A1. Clubul caută încă finanțarea de care are nevoie.

  Local

  10 lei intrarea la ştrand, după ora 17
  Noul „tarif preferenţial” ar urma să fie introdus „la solicitările comunității locale”. 2

  Local

  Senatorul Fifor acuză PNL că nu reia lucrările la pasajul din Micălaca
  Mihai Fifor: „După 8 luni de guvernare PNL, pasajul rutier din Micălaca este un proiect abandonat”. 9

  Local

  Clădire înaltă de aproape 14 metri, lângă Biserica Roşie
  În ciuda criticilor aduse proiectului, în special de Biserica Evanghelică Lutherană din Arad, aleşii locali au aprobat PUZ-ul investiţiei. Construcţia, înaltă cât un bloc cu cinci etaje, ar urma să fie ridicată în mijlocul unei curţi situate pe strada Blajului, la numărul 5. 10

  Local

  Mandatul aleşilor locali, prelungit prin lege
  Senatorul Ioan Cristina spune că oraşele şi comunele din Arad nu vor rămâne fără primari. 2

  Local

  ÎPS Timotei a împlinit 84 de ani
  Joi, 4 iunie, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, arhiepiscopul Aradului, şi-a sărbătorit ziua de naştere. 1

  ARADON opinii

  Sfaturile lui Reli. Psihicul și mintea au nevoie de evadare în natură

  Local

  Cod galben de vijelii şi risc de tornadă pentru Arad
  Aradul, alături de alte 14 judeţe din ţară, este vizat de un cod galben de averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, emis de către Administraţia Naţională de Meteorologie. 4

  Local

  32 de percheziții în județele Arad, Timiș și Caraș-Severin. Două grupări specializate în contrabanda cu țigări, destructurate
  Grupările infracționale specializate în contrabanda cu țigări acționau în municipiul Reșița și orașul Bocșa. „Sursele” din Arad și Timiș aprovizionau cele două grupări din Caraș-Severin. 3

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.