aradon.ro Web analytics

Mărturia unui medic de familie: „Influența comunității e cea mai mare manipulare”

De Andreea Pintea

Mărturia unui medic de familie: „Influența comunității e cea mai mare manipulare”

Dr. Georgiana Popici Mihuț
Ce înseamnă vaccinarea în mediul rural arădean? Un afront adus comunității care s-a împărțit în două tabere: vacciniști și anti-vacciniști.
Scris de Andreea Pintea - Ce înseamnă vaccinarea în mediul rural arădean? Un afront adus comunității care s-a împărțit în două tabere: vacciniști și anti-vacciniști.

ARAD. Gura lumii și imaginea din comunitate este mai importantă decât orice fel de risc, astfel că arădenii aleg să spună pas vaccinării și dacă se vaccinează o fac „în secret” de frica de a nu fi criticați de societate. Cât de mult contează manipularea comunității în contextul pandemic? Cât de mult mai pot face medicii în această situație?

Dr. Georgiana Popici Mihuț, medic de familie în Șeitin, a făcut o mărturisire publică: „În calitate de medic de familie și nu numai, am asistat la un alt fenomen major în ultima perioadă. Frica persoanelor de a-și schimba convingerile din cauza comunității sau anturajului. Mulți oameni au reușit să se convingă în final de importanța vaccinării, dar în continuare rămân pe poziția de anti-vacciniști pentru a nu fi stigmatizați de persoanele din jurul lor și pentru a nu «pierde» în schimbul acesta de opinii și replici în favoarea celeilalte tabere de persoane vaccinate, pentru a nu părea lași sau «manipulați» în grupul lor. În realitate, singurul lucru ce-l pot pierde cu adevărat este propria viață și a celor dragi lor dacă mai continuă mult cu acest joc stupid cu viața”.

În continuare, dr. Mihuț punctează clar: „Influențarea asta este mai nocivă ca orice și uite că de fapt aceasta este marea manipulare, provenită din rândul oamenilor, ei între ei, o problemă pe care trebuie să o avem în vedere și pe care trebuie cumva să o anihilăm cât de curând pentru că se extinde mai repede ca orice boală”.

Gura lumii bate moartea

Concluzia, din păcate una cât se poate de tristă, trasă de medicul arădean este: „Se pare că oamenilor nu de moarte le e frică de fapt, ci de părerea celor din jur… Uimitor! Am ajuns cu mult mai rău decât de unde am plecat după atâta vreme. Este incredibil! Vom ajunge de râsul manualelor de istorie din viitor, asta dacă va mai fi un viitor în care vom putea râde”.

În acest moment, la Șeitin sunt 29 de cazuri active de infectare cu COVID-19 și o incidență calculată de 9,19 la mie.

40 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. gerigerhard says:

  popa si predicatorul,sunt vaccinati? sunt sigur ca nu si din pacate de la ei pleaca toata treaba

  • XYZ says:

   Ăstia sunt cei mai vehementi împotriva vaccinarii, nu respecta nici o regula si aduna multi oameni claie peste grămadă. Rezultatul il vedem zi de zi la ora 13.00.Multa sănătate tuturor!

   • bombardieru_antimanele says:

    geri si XYZ voi iarasi ati inhalat Poxipol? La fiecare ocazie voi sariti pe preoti! Aveti o banana in buzunar sau v-ati bucurat ca a trecut popa pe strada?

    Mare-i gradina Ghetimani, dar si voi ar trebui sa pasteti in ea!

    • Emil says:

     Stiu preoti (ortodocsi si catolici) care sunt vaccinati si spun in bisrica acest lucru, sfatuind lumea sa o faca. bineinteles, ca si in randul lor procentul pro si contra este acelasi ca in societate (domnul Gauss si statistica nu mint, asta pt. cei care stiu matematica; eventual se pot manipula). Apoi, eu nu stiu la ce biserici umblati, dar nu prea se inghesuie lumea la biserica (nu la casele de rugaciuni), nici la oras si nici la tara. Sunt cam goale, si nu de cand a inceput pandemia.

     • Swede says:

      Exact. Si nu sunt nici-nici.

      Dar cata vreme politicienii nu au facut decat sa trateze iresponsabil criza sanitara, si acum altele, e mai usor sa invrajbesti paturile intre ele. Divide et impera, din nou si din nou.

  • Soo says:

   Eu vad o oaie in poza, dar specia aia originala. Fereasca Dumnezeu !!!

   • blindguardian says:

    Soo – lasa-ma sa ghicesc..scoala vietii, bmw de 500 euro si lucru in 3 schimburi pe 2000 lei… vrei sa iti traiesti viata la maxim, adica sa spargi seminte in fata blocului in timp ce canta manele din bemveu.. am nimerit?

  • Lupea says:

   Dar “untoldul de la Cluj si congresul PNL sau nerespectarea regulilor de catre membrii guvernului surprinsi in asemenea situatii, astea nu au avut nici o influenta, stimata doamna medic de familie?? sau astea nu se pun fiindca sunt de la partid?? FII CINSTITA doamna medic de famiglie !

  • Ioio says:

   Zilele astea o fost ingropat un predicator , dupa ce s o vaccinat a facut avc in decurs de max o zi…alt enorias dea lui aceiași poveste : cheaguri si deces in max o săptămână. Cine io cunoscut credeti ca mai au tupeu sa se vaccineze ? ..eu nu vreau sa particip la loteria vaccinatilor : premiul cel mare ii deces iar premile mai mici si mai multe sunt sechele ( miocardita , avc uri mai mici + alte probleme in timp sau chiar incepand dela vaccinare ) …o femeie de + 60 de ani acuza sangerari menstruale dupa vax si baiul ii ca nu se mai opreste de cateva luni.

 2. Mocofan-club says:

  O adevărată doctoriță, ultra-inteligentă, și “normală la cap”. Să-i dea Dumnezeu numai bine și sănătate!

 3. ? says:

  Ok. Oare crezi ce declari ? Sunt multi care probabil s-au “vaccinat” in chiveta, asa citim prin presă, tocmai pt.a se putea distra fara grija, a petrece cu prietenii ș.a.m.d.

 4. klaus says:

  Si inainte de revolutie taranul mai lipsit de posibilitati – transport ,bani – se descurca cum putea la capitolul sanatate .Acum dupa ce au inchis din spitale omul a invatat sa se descurce singur si cei mai multi apeleaza numai in situatii limita la medic iar ceilalti fiind sanatosi nici nu vor sa discute subiectul !! Eu cred ca numai obligat sau mintit taranul va accepta vaccinul ! Experinta nefericita a unora care dupa vaccinul antigripal au facut boala – pe vremea aceea se aducea vaccin din Olanda, Ukraina – e un motiv in plus ca sa refuze !

 5. Basil says:

  Pocaitii nu se vaccineaza in proportie mare si e plin de ei in Arad.

  • blindguardian says:

   cu ocazia asta se mai raresc 🙂

  • Pghi says:

   Deci se pare că ori nu sunt afectați de virus ori nu le e frică de moarte

  • Swede says:

   In proportie mai mare decat societatea civila? Eu din cate stiu – o singura biserica, poate tu ai fost prin toate bisericile de pocaiti si ai facut statistici – li s-a zis ca decizia de a se vaccina sau nu nu are de-a face cu spiritualitatea; sa decida pe baza informatiilor de natura strict medicala.

   Hai sa vorbim numere concrete, domnule statistician :). Sau suntem de acord ca esti ridicol?

 6. pocait says:

  Vaccineaza-te tu ateule …si mai lasa tu grija si sanatatea pocaitilor!!!

 7. Marcel says:

  Este timpul sa va informati de efectele adverse ale vaccinului listat pe site-ul oficial OMS . Intrati pe link , mergeti la sfarsitul paginii si bifati ca sunteti de acord cu termenii, dati click si se dechide pagina noua si introduceti ,,covid-19 vaccine,,
  Si se va deschide o pagina unde faceti click pe prima rubrica efecte adverse ale vaccinului in numar persoane si simptome. Si de aici incolo fiecare pe treaba lui. Mult noroc
  http://www.vigiaccess.org/

  • Aradean says:

   Am intrat si am pacurs pasii desccrisi de tine, am vazut o lista cu efecte adverse. Apoi am cautat si Paracetamol, care e un medicament consumat si acceptat de toata lumea si s-a deschis o lista similara! Nimic deosebit, deci?

   • Deci? says:

    Deci? Dar daca iei un paracetamol la fiecare 6 ore, desi nu ai nevoie, Asa doar preventiv, ce de intampla?!! precum e applicati vaccinul acesta atat de “preventiv”dar global.

   • Swede says:

    1. Care dintre efectele secundare ale paracetamolului inceteaza odata cu sistarea medicatiei? Este just sa comparam o pastila al carei efect inceteaza odata ce metabolitii au parasit corpul, versus un cocktail care, odata injectat…asta este?

    2. Avem informatii despre efectele pe termen lung ale paracetamolului. Ce stim despre efectele pe termen lung ale vaccinurilor?

    3. Paracetamolul a trecut prin toate cele 2 faze ale unui stiudiu inainte de a fi pus pe piata. Poti compara acest proces cu cel prin care au trecut vaccinurile?

    4. Unele efecte secundare ale oricarui medicament apar post-lansare. In cazul paracetamolului, pentru ca este pe piata de multi ani, acestea sunt cunoscute. Poti sa ma informezi care sunt cele ale vaccinurilor? Deja au fost cateva surprize.

    Astept cu interes raspunsurile tale punctuale, ca un vaccinist convins, numai nu in ceea ce le priveste pe acestea, dupa ce am consultat literatura oficiala, a producatorilor.

    Multumesc.

  • SN says:

   Înainte să citești despre efectele adverse, citește cum trebuie utilizată informația respectivă…Tu, Marcel, ești un exemplu tipic de ce se întâmplă dacă nu citești cu atenție prima pagină și crezi că ai descoperit ceva 🤦🏻‍♂️

   Important points to consider
   VigiAccess is intended as a useful starting point for people who wish to understand more about the types of potential side effects that have been reported in association with the use of medicinal products. However, VigiAccess cannot be used to infer any confirmed link between a suspected side effect and any specific medicine. See the VigiAccess FAQ for a more detailed explanation.

   When using VigiAccess, it is important to consider the following:

   The information on this website relates to potential side effects; that is, symptoms and other circumstances that have been observed following the use of a medicinal product, but which may or may not be related to or caused by that product .
   Information in VigiAccess on potential side effects should not be interpreted as meaning that the medicinal product or its active substance either caused the observed effect or is unsafe to use. Confirming a causal link is a complex process that requires a thorough scientific assessment and detailed evaluation of all available data. The information on this website, therefore, does not reflect any confirmed link between a medicinal product and a side effect .
   VigiAccess cannot be used to determine the likelihood of a side effect occurring . A VigiAccess search on a medicinal product will return a basic list of reported potential side effects and the number of times each effect has been reported. However, the database does not include other factors needed to put that number into context, such as how many people have taken the product, how long they have taken it, how long it has been on the market, and the differing reporting practices that influence which observations are included in the reports.
   VigiAccess cannot be used to compare the safety profiles of different medicinal products . For the same reasons explained in point 3, VigiAccess cannot provide sufficient context to make such comparisons possible.
   The information on VigiAccess should not be used in isolation to make any decisions regarding a patient’s treatment regimen . Patients and their healthcare providers should always consult other sources of information, including the product inserts and other recognised sources of prescribing information.

  • Marga says:

   Dacă citim prospectul oricărei medicament toate au efecte negative și contra
   Indicații și decembrie totuși oamenii se îndoapă cu kg de medicamente!!!??? Dar contestă eficienta unui vaccin în timp ce accepta transplanturi de organe mai nou și de origine animală! Și tehnologi de ultima generație care se schimba la 3-4 luni și călătorim în spatiu

 8. anotimp says:

  Sa va scriu si eu o chestie ce am mai scris aici:

  Romanii in principiu nu au incredere in guvern, medicina, biserica, si usor usor nici in mas media

  In ciuda acestor lucruri, este foarte probabil ca aici sa se aplice “psihologia inversa” – in sensul ca vaccinul chiar sa fie salvator in procentajul dat de 95%, sa nu aibe efecte nocive pe termen mediu si lung, iar conspiratiile irationale sa nu isi aibe sensul.

  La o alta adica daca ne uitam pe google vaccination stats, vedem ca rata vaccinarii din tarile dezvoltate e peste 65% si rata nevaccinarii din tarile nedezvoltate, e de sub 30%

  de la disponibilitatea vaccinului, si eu am fost precaut, am avut informatii, si dezinformatii, iar dezinformatiile se pare ca sunt conspiratiile irationale si fara nici o baza solida, plus ca vin de la persoane neacreditate, fara prea multa scoala.

  Eu azi am programare la vaccin, doza intai.

  • Anti says:

   Care sunt acele persoane fara scoala la care te referi? ii gasesti in lista de semnatari aici https://doctors4covidethics.org/doctors-for-covid-ethics-signatories/ ? sau ai incredere in politruci si medici cu carnet de partid?

   • anotimp says:

    Ok, deci pe termen mediu si lung poate avea efecte adverse, coagularea singelui tromboza etc…

    Hai sa alegem dintre ciocan si nicovala

    Nu o sa te poti ascunde si sa te baricadezi o viata in casa, sa fie clar, va trebui sa iesi, te vor infecta, ori cei infectati, ori cei vaccinati.

    44% global s-au vaccinat, ce va fi cu ei, vor face tromboza si vor muri?

    Ok, vreau sa ma solidarizez impreuna cu ei, si sa mor impreuna cu ei, decat sa supravietuiesc si sa raman o viata cu constiinta, ca o abominabilitate atat de groasa a unui genocid, in care 3 mild de oameni, au murit.

    Nu vreau sa constientizez asa ceva. Deoarece nu e lumea in care cred!

    Eu sunt familist, am copii, cred in dragoste, in bucurie si in fericire, si viata mea are valoare, pentru ca ii dau EU valoare!

    Daca voi credeti altceva, inseamna ca sunteti niste psihopati cronici, si doritori de moarte a vietii in sine!

    • Swede says:

     O nelamurire, cu tot respectul, legat de baricadarea “pe viata” (chiar daca ai folosit o mica exagerare, stilistic): a fost cazul de asa ceva in gripa spaniola – mult mai virulenta decat ce avem acum? Se vaccinau pe atunci, de au scapat de ea? In cazul ciumei?

     Inteleg daca spui ca “nu ai timp sa astepti” – just; dar de aici pana la a ne comporta ca si cand nu orice pandemie se auto-limiteaza, e un “mic” salt.

     Inteleg atat argumentele celor care se vaccineaza, cat si ale celor care nu o fac. Nu am problema cu nicio tabara. Sunt un vaccinist convins…nu insa legat de acestea.

     Doar ca…imi plac argumentele corecte, fara hiperbole.

     Ce va fi cu cei vaccinati intrebi? Viitorul va arata. Vezi – asta e problema: ca nimeni nu poate sa iti spuna, astazi. Spre deosebire de alte tratamente.

     • anotimp says:

      Bun, insa iti pot spune eu ceva: VIRUSUL UCIDE AZI, IERI 400, alaltaieri alti 500

      Pana cand sa mai aruncam cu zarul si sa spunem, “hai ca poate azi inca nu il prind si nu ajung pe ATI”?

      prea riscant!

     • Swede says:

      Ai folosit exact argumentul “nu mai am timp”. Pe care il inteleg si il accept. Este ceea ce ai considerat in dreptul tau, ceea ce consider ca e un drept fundamental – dar fix pe asta vor sa mi-l suprime :).

      Practic, alegi partea de ruleta pe care vrei sa o joci.

      Pentru unii prea riscant este sa il ia. Stii cate femei au o boala autoimuna banala – tiroidita autoimuna – si nu vor sa riste? Sau orice alt argument la fel de logic si pertinent? Dar discursul care se impinge in media e ca ar fi doua categorii de oameni: dintre cei rationali, care se vaccineaza, si trogloditii. Nu poti sa nu vrei vaccinul decat daca esti in troglodit. Fals.

      Eu iti doresc toate cele bune si sanatate!

     • Swede says:

      Si, totodata, “prea riscant”, in contextul felului in care se nuara mortile de Covid, e discutabil. Accept ca in dreptul tau asa o fi; nu pot sa vin sa iti zic “nu ai dreptate”.

      Altii vin si vor sa imi dicteze “de sus”. Dupa ce au lasant dantuieli si aglomerari si altele.

 9. Marga says:

  Dacă citim prospectul oricărei medicament toate au efecte negative și contra
  Indicații și decembrie totuși oamenii se îndoapă cu kg de medicamente!!!??? Dar contestă eficienta unui vaccin în timp ce accepta transplanturi de organe mai nou și de origine animală! Și tehnologi de ultima generație care se schimba la 3-4 luni și călătorim în spatiu

  • Swede says:

   Iti raspunde unul care nu ia medicamente aiurea, si nu se vaccineaza. (In plus, spre deosebire de tine, stie sa scrie corect romaneste.)

   Informat din chiar sursele oficiale, a facut o analiza SWOT si a ajuns al concluzia, bazat pe profilul sau individual (istoric medical etc.) ca pentru el vaccinarea nu are sens.

   Asa ca lasa naratiunea cu “aia care nu se vaccineaza is neinformati etc.” Is destui nevaccinati care te baga in buzunar la orice ora cand vine vorba de informatii si de intelgenta in general – asta este unul.

  • Swede says:

   In plus, efectele secundare ale altui medicament se combat prin a…inceta medicatia.

   Odata ce ai luat un vaccin…esti in ceva de cursa lunga. Nu, nu vorbesc de rapel…vorbesc de ceea ce ste in tine si ce nu elimini prin urina / scaun, ca la medicamente, in cateva ore sau zile.

 10. ascult says:

  Fiecare om are dreptul sa hotarasca ptr el,unii se documenteaza.altii urmaresc la stiri,dar cei mai trist ca tocmai cei care ne au condus n-au tinut seama macar sa se abtina de la bairamuri si distractii in timp ce covidul era in floare….Presedintele si premierul au zis ca gaya ,AM INVINS BOALA.ce ziceti D na DR??????Nu sunt impotriva vaccinarii,ba din contra,dar nu mai veniti sa ne ziceti una alta,oamenii fac ce vor ei comform constitutiei,,,care nu se mai respecta,D na DR va intreb dece nu avem MEDICAMENTE????DECE AM ASTEPTAT SA MOARA SUTE DE OAMENI SI NICI IN CEASUL DIN URMA N AU ADUS MEDICAMENTE!!!!!Macar sa vedem ca le pasa de noi,,Stiu ca nu aveti raspuns,nici nu l asteptVa doresc SANATATE TUTUROR! CU D ZEU INAINTE,scapa cine are noroc….Opinia mea este vaccinul,dar in schimb fiecare hotareste ptr el.

  • Swede says:

   Vezi, aceasta balmajeala si dubla-masura deranjeaza pe multi. Inclusiv pe mine. E mai usor sa spui ca romanii sunt nespalati, nu poarta masti, nu vor sa se vaccineze. Macar Boc “isi asuma rapsunderea”, declarativ :). Astia, de azi, nici atat.

   Medicamente sunt in curs de omologare. Si acestea vor fi insa la fel de sumar testate decat vaccinul. Diferenta insa este ca cele mai multe reactii adverse le vei putea combate prin incetarea medicatiei.

 11. ZicsiEu says:

  e greu tare sa mergi sa te vaccinezi si sa nu zici la nimeni? daca chiar atat de mult le pasa de parerea altora, poate doar sa nu le spuna.

 12. Mapamond

  Un român a fost prima persoană amendată la Roma pentru lipsa certificatului verde obligatoriu
  Prima amendă dată la Roma pentru lipsa certificatului verde obligatoriu în mijloacele de transport a fost dată unui român. Bărbatul de 50 de ani a fost prins într-un autobuz fără permisul verde şi a spus că intenţiona să se vaccineze.

  Local

  Spitalul Județean are un nou director medical, după demisia Lenuței Timiș
  Cătălin Hreniuc, șeful secției de neurologie, îi urmează acesteia în funcție. Numirea s-a făcut pentru șase luni.

  Local

  Control pe colectarea deșeurilor nepericuloase în Arad. Au fost găsite 86 kg de baterii uzate ce conțin plumb
  De asemenea, la societatea comercială la care a fost efectuat controlul în urma căruia au fost găsite 86 kg de baterii uzate, se ardeau cabluri electrice. 

  ARADON Sport local

  Haţegan, delegare de top în Champions League!

  ARADON Sport local

  Fotbal – Liga 3, etapa 15
  Rezultate: CSC Dumbrăviţa – Lunca Teuz Cermei 1-0, Progresul Pecica – CSC Ghiroda 0-3, Avântul Periam – Şoimii Lipova 1-2, Frontiera Curtici – Pobeda Star Bîşnov 1-2, Crişul Chişineu Criş – a stat.

  ARADON Sport local

  Șoimii Șimand și-a consolidat locul secund după turneul doi
  Formația arădeană a câștigat două meciuri și a pierdut la două goluri cu liderul neînvins.

  Local

  Cel de-al doilea tânăr bănuit de comiterea crimei de la Șagu, prins de polițiști
  Inspectoratul de Poliție Județean Arad anunță că duminică seara, polițiștii l-au depistat pe raza localității Gelu, județul Timiș, pe bărbatul de 29 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de omor. 1

  ARADON Sport local

  Dan Cuedan: „Eu îmi doresc să câștig play-out-ul”
  Antrenorul lui Piroș așteaptă întăriri în toate compartimentele pentru partea a doua a sezonului.

  UT Arad

  Haz de necaz după furăciunea cu FCSB
  Fostul mare arbitru român Adrian Porumboiu explică hoția de pe Arena Națională. 11

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.