aradon.ro Web analytics
Masca obligatorie pe stradă în 16 localități, printre care și municipiul

De Sorina Ambrus

Masca obligatorie pe stradă în 16 localități, printre care și municipiul

În conformitate cu noile reglementări adoptate la nivel național, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în 16 localități.
Scris de Sorina Ambrus - În conformitate cu noile reglementări adoptate la nivel național, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în 16 localități.

Arad. În seara zilei de miercuri, a fost publicată în Monitorul Oficial modificarea Ordinului comun al ministrului sănătății și ministrului afacerilor interne cu nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, în sensul introducerii articolului 12, cu următoarele prevederi:

„În localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise. Sunt exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, prin hotărâri ale comitetelor județene, respectiv al municipiului București pentru situații de urgență.”

16 localități

Ținând cont de hotărârile adoptate joi, de Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad, dar și de cele din zilele anterioare prin care se constată depășirea anumitor praguri ale incidenței COVID-19/1000 locuitori în unități administrativ-teritoriale din județul Arad, la data prezentului comunicat, prevederea legală menționată mai sus se aplică în localitățile prevăzute în Anexele 1 și 2 ale HCJSU nr. 176/07.10.2021, cu excepția comunei Fântânele, unde depășirea incidenței 6 a avut loc astăzi iar prevederile aferente se aplică începând de mâine, 8 octombrie 2021. Unitățile administrativ-teritoriale unde astăzi trebuie purtată masca și în exterior sunt: Păuliș, Archiș, Sebiș, Apateu, Zădăreni, Livada, Bârzava, Lipova, Zăbrani, Covăsinț, Ususău, Ignești, Vărădia de Mureș, Bata, Vladimirescu și Arad. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad nu a adoptat, în ședința de astăzi, alte excepții de la obligativitatea purtării măștii de protecție față de cele enunțate în Ordinul comun ministrului sănătății și ministrului afacerilor interne cu nr. 874/81/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Se ridică la 5,5

“Precizăm că în conformitate cu decizia CJSU Arad, purtarea măștii în exterior se asociază ca termen de implementare calupului măsurilor restrictive privind desfășurarea activității operatorilor economici din comerț și prestări servicii între orele 5-22, respectiv interzicierii circulației persoanelor nevaccinate și care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Astfel, măsura purtării măștii în exterior nu se va impune pe o perioadă de 14 zile din momentul depășirii incidenței, ci va fi ridicată la scăderea incidenței sub 5,5. Menționăm că în localitățile cu incidența COVID-19 sub 6/1000 de locuitori se aplică în continuare, în privința purtării măștii de protecție, celelalte prevederi ale Ordinului comun 874/81/2020 precum și prevederile HCJSU Arad nr. 141/15.09.2021 prin care se impune purtarea măștii de protecție: „în toate spațiile publice deschise de genul piețelor, târgurilor, bâlciurilor, talciocurilor, spațiilor comerciale, stațiilor pentru transportul în comun, fără a se limita la acestea, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare și unde nu se organizează controlul epidemiologic la accesul în perimetru din Județul Arad”, precum și „pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ din Județul Arad, pentru persoanele care staționează în acest perimetru.”

5 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. BELARUS says:

  BA SA TI IASA DIN CAP CA NU EXISTA PANDEMIA GATA CU JOCUL GATA LUMINA VA INVINGE GATA DAR SA NU MAI ASTEPTAM SA VINE NIMENI RUSINE SA VA FIE CEI CARE CONDUCETI PE DATORI INCA 50.000 DE ANI CU DATORI SA PLECATI NAIBI CU ACEST BOTNITE DUCETIVA NAIBI CU RESTRICTI CUM NAIBA ACCEPTATI ACESTI MIZERII EU NU VA INTELEG GATA SA TERMINAT CU PANDMIA MINCINOASE VOI VRETI RESTRICTI INCA 50.000 DE ANI CE AVETI SUNTETI NEBUNI CEICA RE SUNTETI PRO RESTRICTI SI PRO MASCA ATUNCI SUNTETI CRETINI PLECATI DE UNDE ATI VENITI SI LASATI PE OAMNII IN PACE CU ACEST ABUZ NEBUNEALA VOI VRETI SA NE SUPUNETI RUSINE SA VA FIE

 2. Iisus Cristos says:

  ROMANIA jos botnita!!

  AMIN!

 3. Contele says:

  De unde le scoateți? Nu avem Guvern , ați uitat ? Nu nai prostiți lumea !

 4. Local

  O mașină condusă de un arădean a plonjat într-un râu, în județul Cluj. Patru persoane au fost rănite
  O mașină cu patru persoane a plonjat, luni, într-un râu, în județul Cluj. Toți patru au ajuns la spital.

  România

  Un bărbat de 32 de ani din Șuncuiuș s-a sinucis. Cu o zi înainte a postat un mesaj alarmant pe Facebook
  Un bihorean de 32 de ani a decis să-și pună capăt zilelor în cursul zilei de duminică, 23 ianuarie. 1

  România

  Descoperire șocantă în Bihor: Bărbat dispărut în primăvara anului trecut, găsit spânzurat într-o pădure
  Cadavrul bărbatului a fost descoperit luni după-masă, într-o pădure de pe raza localității bihorene Butani, comuna Măgești. Doi săteni care treceau prin zonă l-au observat și au anunțat autoritățile.

  Local

  Patru tineri din Chișineu-Criș s-au urcat la volan, sub influența substanțelor psihoactive
  Alți cinci șoferi băuți au fost depistați de polițiști, în trafic, cu ocazia acțiunilor de verificare, de la sfârșitul săptămânii trecute. 1

  România

  Şocant: Euro a depășit 5 lei la vânzare!
  Lovitură pentru români chiar în zi de sărbătoare. Treisprezece din cele șaptesprezece bănci comerciale vând euro cu peste 5 lei. 10

  România

  Covid național: Crește numărul persoanelor internate la ATI
  În ultimele 24 de ore, au fost confirmate peste 12.000 de cazuri noi. Numărul pacienților internați la ATI a crescut, în același interval, cu 30. 4

  Local

  16 comune și un oraș intră de mâine în scenariul roșu
  CJSU a constatat, în ședința de luni, 24 ianuarie, depășirea incidenței cazurilor de Covid-19 în 22 de localități. 9

  Local

  Covid Arad: 294 de cazuri noi și un deces. Peste 3000 de persoane pozitive se află în izolare la domiciliu
  Gradul de infectare cu Covid-19 în municipiul Arad se apropie de 9 cazuri la mia de locuitori. 15

  ARADON Sport local

  Laura Vaida, noul pivot de la FCC Baschet UAV Arad
  Noua jucătoare a Aradului se încadrează la regula U23, astfel că Araujo va avea mai multe opțiuni.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.