aradon.ro Web analyticsMăsuri restrictive adoptate de CJSU Arad

De Diana Duțu

Măsuri restrictive adoptate de CJSU Arad

Pentru alinierea la prevederile HG 34/2022 privind prelungirea stării de alertă începând cu 8 ianuarie 2022.
Scris de Diana Duțu - Pentru alinierea la prevederile HG 34/2022 privind prelungirea stării de alertă începând cu 8 ianuarie 2022.

ARAD. „În urma intrării în vigoare, la data de astăzi, a Hotărârii de Guvern 34/2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie 2022, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în baza obligațiilor trasate prin actul normativ amintit, Comitetul pentru Situații de Urgență al Județului Arad s-a întrunit în vederea constatării încadrării unităților-administrativ teritoriale în categoriile de restricții stabilite în Anexa 3 – Măsuri pentru diminuarea impactului de risc. Astfel, a fost adoptată Hotărârea CJSU Arad nr. 5/08.01.2022 prin care, având la bază rata incidenței COVID-19 la 1.000 de locuitori, comunicată de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad pentru fiecare unitate administrativ-teritorială din Județul Arad, a fost stabilit intervalul de 14 zile în care se aplică, începând de astăzi, măsurile aferente în funcție de nivelul incidenței, cuprinse în HG 34/2022” – se arată într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, 8 ianuarie, de Prefectura Arad.

Restricţii aferente depăşirii incidenţei de 1/1.000

În municipiul Arad, în oraşele Ineu şi Lipova şi în comunele Archiş, Beliu, Conop, Covăsânţ, Dieci, Fântânele, Hălmăgel, Hăşmaş, Iratoşu, Mişca, Olari, Păuliş, Săvârşin, Semlac, Sintea Mare, Şepreuş, Şiria, Şiştarovăţ, Şofronea, Tauţ, Târnova, Vârfurile, Vladimirescu, Zăbrani şi Zimandu Nou – localităţi aflate în scenariul galben –, se aplică în perioada 08.01.2022-21.01.2022 măsurile aferente depășirii incidenței de 1 caz COVID/1.000 locuitori. Între acestea, amintim:

*competiţiile sportive se pot desfăşura în spaţiile închise sau deschise, cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

*organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în spaţii închise sau deschise sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

*organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 500 de persoane;

*activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi fitness este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

Restricţie suplimentară pentru +3/1.000

În localitățile Pâncota, Ghioroc, Livada, Şilindia şi Vărădia de Mureş – aflate în scenariul roşu –, se aplică în perioada 08.01.2022-21.01.2022 măsurile aferente depășirii incidenței de 3 cazuri COVID-19/1.000 locuitori.

„În plus față de măsurile dispuse pentru depășirea incidenței 1/1000 locuitori este funcționarea și a restaurantelor/ cafenelelor până la o capacitate de până la 30%” – transmite Prefectura.

Restricţii mai relaxate pentru incidenţe sub 1/1.000

În celelalte 45 de localităţi din judeţul Arad – aflate în scenariul verde –, se aplică în perioada 08.01.2022-21.01.2022 măsurile aferente unei incidențe mai mici sau egale cu 1 caz COVID-19/1.000 locuitori. Restricţiile sunt ceva mai relaxate, în sensul că participarea publicului este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului unde se desfăşoară activităţile (fără a depăşi 1.000 de persoane, în cazul spectacolelor şi concertelor).

Condiţionări generale

Activităţile menţionate mai sus sunt permise în intervalul orar 5.00-22.00 (excepţie sălile de sport şi fitness, unde nu există nicio condiţionare orară), cu asigurarea unei distanțe de 2 metri între persoane și a unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, precum şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

 

Actualizare

„Pe măsură ce rata incidenței va crește în anumite unități administrativ teritoriale peste pragurile 1 sau 3, intervalul de aplicare al restricțiilor va fi actualizat mai repede de 21.01.2022, conform obligațiilor stabilite pentru comitetele județene pentru situații de urgență în H.G. 34/2022” – se mai arată în comunicatul Prefecturii.

 

Alte restricţii

*activitatea cu publicul în centrele şi parcurile comerciale este permisă doar pentru persoanele vaccinate, cele trecute prin boală şi cele care prezintă rezultatul negativ al unui test COVID. Măsura nu se aplică persoanelor care se prezintă la centrele de vaccinare în vederea administrării unei doze de vaccin, dacă sunt stabilite culoare dedicate şi controlate de intrare, deplasare şi ieşire în/din centrele şi parcurile comerciale.

*activitatea cu publicul a operatorilor economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor nealimentare este permisă doar pentru vaccinaţi, cei trecuţi prin boală şi cei cu rezultat negativ al unui test COVID.

*este permis accesul în cadrul spațiilor de comercializare a produselor nealimentare cu suprafața mai mică sau egală de 200 mp a tuturor persoanelor fără a fi necesară dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu asigurarea unei distanțe de 2 metri între persoane și a unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și afișarea la intrarea în spațiul comercial a numărului maxim de persoane care se pot afla simultan în incintă;

*activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este interzisă;

*activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spaţii închise sau deschise este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

Citește și:

928 de cazuri active de COVID în judeţul Arad

Noile restricții intră în vigoare de azi. Măştile medicale sau FFP2 sunt obligatorii peste tot

17 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Anonim says:

  Multa muie!!! In curand o sa iasa oamenii in strada sa va ia gatul…or cadea si nevinovati dar asta e…

  • Nicu says:

   Poate in alte tari ca in Romania sigur nu iese nimeni. Au murit oameni din cauza statului, au fost gazati si batuti in mijlocul strazii, servicii de la stat de kkt dar taxe si impozite full, spitalele de stat subt pline de bacterii, mizerie si coruptie peste tot, etc si tot nu s-a intamplat nimic.
   La noi se iese in strada pana isi da cineva demisia sau se promite ceva, nu pana se schimba ceva.

 2. Feribacsi says:

  Sa poata fura in continuare. Porcii naibii.

 3. Prostia ucide says:

  Niste gunoaie ce iar au umblat cu pixu nu degeaba era inregistrat kakafat cand spunea ca vor crește incidenta după bunul lor plac.
  Acum iar băieții deștepți o dau cu masca că vezi doamne numa astea sunt bune când o fost covidul mai periculos atunci nu era bai numa sa ai ceva.
  Luavar dracu de hoți și bandiți
  Spalare pe creier.
  Te vaccinezi nu e bine ca tre sa iti faci nu stiu cate si daca tu ai anticorpi cu gramada nu tine cont de un test de anticorpi ca na jegurile tot jeguri sunt .

 4. Dany says:

  Primul jeg care trebuie rezolvat e slugoiul de Horia Timiș incidența creste spitalele sunt goale și restricții fără număr…speram sa dai de cine trebuie gunoiule tu și cu Cionca furați banii sănătății din municipiul Arad. …în curând vom pune capăt luați de seamă javrelor

  • Pitagora de la Intim says:

   Romanul ticălos din fire prefera în morti mami lui sa poarte un lanț la git sau un inel de aur, în tarile dezvoltate mai poarta și o arma care o folosește la nevoie. În final o natie de cacanari și bufoni. Toate mizerile sint incinerate, la noi sint venerate. Vezi cazul Iliescu arda-l jaru și pe toți care-l încununează cu osanale.

 5. Cornel says:

  MASCA-rada, MASCA-rici..

 6. Patrascu says:

  Exporturile și tăierile de busteni trebuie și ele sa intre in carantina la fel si comertul cu sclavi 😂pardon emigranti. Inainte erau grupați și colinizati astăzi sint trannzitati de către foști componenți NATO.

 7. Mocofan-club says:

  “Alinierea clasei muncitoare la politica partidului!”, aceasta este fraza corectă-politic, toașa Duțu!

 8. anonim says:

  Unde e lege, nu-i tocmeală!

  • Hello trezirea says:

   @anonim, unde nu i lege e hg si e nul dar e abuz.

   • anonim says:

    Unde e abuzul? Guvernul are atribuția de a emite HG și OUG.

    • Hello trezirea says:

     Are atributia si pot scoate hg uri cate vor ei. Problema este ca prin hg nu pot restrange drepturi si libertati, ori ei asta fac de 2 ani. Mai mult, localii nu au nici un drept sa faca extinderi la un hg dupa cum vor ei. Deci nul de drept. Sunt mai multe de spus. Pentru anonim.

 9. BELARUS says:

  NU VA MAI JUCATI CU FOCU CA NU OSA FIE FIE BINE OAMENII BUNI SA NU VA VACCINATI

 10. BELARUS says:

  NATO ESTE ORGANIZATIE DE MALEFICI ASTA POT SPUNE

 11. WTF says:

  “*activitatea cu publicul a operatorilor economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor nealimentare este permisă doar pentru vaccinaţi, cei trecuţi prin boală şi cei cu rezultat negativ al unui test COVID.” Sa inteleg ca daca vrei sa fii angajat Gestapo zice ca trebuisa fii vaccinat? Dar sunt 1.80 blond cu ochi albastrii nu e destul? acuma ce rasa rasplatim?
  Drept la viata ; drept la Lagar 🙂

 12. tombola lunii

  Local

  Ioan Tamaș a solicitat eliberarea din funcția de inspector șef al IPJ Arad
  Chiar dacă îndeplinește condițiile de pensionare, acesta a solicitat prelungirea rămânerii sale în sistem. Râmâne de văzut unde își va continua activitatea, dar mai ales cine îl va înlocui la cârma IPJ Arad.

  Local

  „Moise” domină topul primelor 20 de medii de la Evaluarea Națională
  9 din primii 20 de elevi din Arad, în funcție de mediile obținute la Evaluarea Națională, sunt de la Colegiul Național „Moise Nicoară”.

  ARADON Sport local

  Shereen Sutherland va juca în Grecia
  Extrema pleacă după jumătate de sezon de la FCC Baschet UAV Arad, unde nu a impresionat.

  UT Arad

  Șteau și Maxim vor să ajute cât mai mult la UTA
  Tinerii veniți de la Gaz Metan Mediaș au jucat o repriză în amicalul cu Maritsa, Șteau marcând primul gol arădean.

  Mapamond

  Focuri de armă într-un club pentru homosexuali din capitala Norvegiei. Două persoane au fost ucise şi cel puţin 14 sunt rănite
  Două persoane au fost ucise şi 14 rănite sâmbătă într-un schimb de focuri de armă într-un club de noapte şi pe străzile din apropiere din capitala Norvegiei, Oslo, a anunţat poliţia norvegiană. 2

  UT Arad

  Ilie Poenaru: „E important că am marcat 5 goluri, în rest nu sunt mulțumit”
  Antrenorul UTA-ei a vorbit despre greșeli de interpretare și poziționare și că echipa are mult de lucru din punct de vedere tactic.

  Local

  Conducerea Baroului Arad: „Atenție la falșii avocați!”
  Cine are acces gratuit la asistență juridică, cum să ne ferim de avocații falși care bântuie pe coridoarele Tribunalului, cum se dorește reducerea taxe de timbru în ceea ce privește partajele și cum o asociație nou înființată poate veni cu sfaturi și ajutor pentru cei care au probleme juridice – cele mai importante puncte atinse de Baroul Arad în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc vineri, 24 iunie, de Ziua Avocatului Român.

  Ştiri sportive

  Robert Glință, calificat în finală la 50 m spate la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta
  Înotătorul român Robert Glinţă s-a calificat vineri în finala probei de 50 m spate la Campionatul Mondial de la Budapesta. El a evoluat în a doua semifinală pe care a terminat-o pe locul 4, cu timpul de 24,54, al şaselea din cele două serii cumulate.

  UT Arad

  UTA s-a impus la scor în primul amical 
  Utiștii au marcat cinci goluri după ce bulgarii au deschis scorul, în repriza secundă. 

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.