aradon.ro Web analyticsMici modificări la viitoarea clădire din spatele Bisericii Roşii

De Diana Duțu

Mici modificări la viitoarea clădire din spatele Bisericii Roşii

Aspectul şi amplasamentul clădirii s-au modificat/Foto: JA
Potrivit PUD, s-a renunţat la subsol/ demisol şi un etaj şi s-au modificat retragerile clădirii faţă de limitele de proprietate.
Scris de Diana Duțu - Potrivit PUD, s-a renunţat la subsol/ demisol şi un etaj şi s-au modificat retragerile clădirii faţă de limitele de proprietate.

ARAD. Primăria a anunţat, săptămâna aceasta, demararea Etapei de elaborare a propunerilor cu privire la documentaţia „P.U.D. – Construire imobil cu funcțiuni mixte – birouri și locuințe”, al cărei beneficiar este Amalia Maria Ciachir. E vorba de un proiect controversat care, încă de când a fost lansat pe piaţă, a iscat nemulţumiri în rândul vecinilor, în special al Bisericii Evanghelice Lutherane din Arad. Vorbim, desigur, despre clădirea de aproape 14 metri înălţime care ar urma să se construiască pe strada Blajului nr.5, în spatele Bisericii Roşii.

Mai puţine etaje

Terenul vizat are 257 de metri pătraţi. Dacă în PUZ-ul aprobat, vara trecută, de CLM era vorba de o clădire pe cinci niveluri (S/D+P+3E), în PUD-ul de faţă se face referire la o clădire pe 3 niveluri (P+2E):

„Se doreşte realizarea unei construcţii cu funcţiunea servicii şi locuire, cu o suprafaţă construită la parter de maximum 137 de metri pătraţi şi o suprafaţă construită desfăşurată de maximum 400 de metri pătraţi. Regimul de înălţime va fi maximum P+2E, cu o înălţime maximă la cornişă de 10,60 metri şi o înălţime maximă la coamă de 13,50 metri.”

La parter şi primul etaj se doreşte realizarea de spaţii de birouri, iar la etajul 2 se propune realizarea unei locuinţe permanente sau de serviciu.

Retrageri modificate

„Prin prezenta documentaţie se doreşte modificarea retragerilor clădirii propuse faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei faţă de cele stabilite prin PUZ aprobat prin HCLM 198/2020 – <Construire imobil funcţiuni mixte, birouri şi locuinţe>” – se arată în Memoriul de prezentare.

Potrivit PUD, construcţia propusă va fi amplasată astfel: *se va alipi de construcţia existentă aflată la sud de amplasament, se va prelua aliniamentul stradal al construcţiei existente pe strada Blajului nr.2 (Parohia evanghelică); *se va amplasa pe limita nordică a proprietăţii, prin alipire la calcanul existent, fără a afecta structura de rezistenţă a construcţiei existente; *la vest – retragere minimum 3,70 metri; *la est – retragere minimum 3,00 metri.

 

Consultări

Documentaţia „P.U.D. – Construire imobil cu funcțiuni mixte – birouri și locuințe” poate fi consultată la sediul Primăriei Municipiului Arad, Serviciul Dezvoltare Urbană şi Protejare Monumente, camera 49, în perioada până la 22 noiembrie 2021, în zilele lucrătoare, între orele 8.00-11.00. Observaţiile pot fi transmise în scris la sediul Primăriei Municipiului Arad, B-dul Revoluţiei, nr. 75, Serviciul Relaţii cu Publicul sau la adresa de email registratura@primariaarad.ro până la aceeaşi dată.

 

8 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Scoica de mures says:

  Urata propunere. Nu mai exista proiectanti ok in orasul asta? Numai cotetze si simplisme demne de periferia felnacului stiu arhitectii aradeni sa faca. Mai puneti o geana pe ce se construieste la timisoara, pe afara, inspirati-va dintr-o revista, ceva. Penibil.

  • ascendis says:

   Nu sunt bani, investitiile in Arad indiferent de domeniu sunt de categoria ieftin spre cel mai ieftin. Cum arata blocurile, mall-urile, lucrarile publice, drumuri, piete etc in Timisoara, Oradea, Brasov, Craiova, Iasi, Sibiu si lista poate continua comparativ cu cele din Arad? Ca de la cer la pamant diferenta, nici privatii nu au banii care sunt in alte orase, de aia si investitiile private din Arad sunt de domeniul Falticeniului.

   • Scoica de mures says:

    De acord cu dumneavoastra, insa si cu bani mai putini se poate veni cu o propunere decenta. Trecand peste ironia mea, chiar nu arata bine insertia aceea. Cred ca regretatul Milos Cristea se uita din ceruri cu o expresie dezamagita la desenele respective.

 2. Oleg says:

  Si unde anume vor parca respectivii?

 3. Adrian says:

  Fiecare noua construcție ar trebui sa aibă prevazut in proiect locurile de parcare aferente rezidenților , iar nu vedem dincolo de vârful nasului?

 4. tombola lunii

  Local

  Telefon mobil furat dintr-un cazino, în Vlaicu
  Un tânăr de 21 de ani, din Arad, este cercetat penal după ce a furat un telefon mobil dintr-un cazino amplasat pe Calea Aurel Vlaicu. Prejudiciul a fost recuperat, în timp ce pe numele arădeanului a fost întocmit un dosar penal pentru furt.

  UT Arad

  Yacoub Aly Abeid, ultimul transfer în defensivă la UTA
  Fundașul stânga vine din liga a doua franceză și are 42 de meciuri cu naționala Mauritaniei.

  România

  Florin Cîțu a demisionat din funcția de președinte a Senatului
  În mai puțin de un an, Florin Cîțu a pierdut funcțiile de premier, președinte a partidului (PNL) și acum cea de președinte a Senatului.

  Local

  Erasmus - UVVG în Republica Moldova
  ARAD. În perioada 18-22 iunie 2022, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, din Cahul, Republica Moldova, a fost gazda unei delegații a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, în cadrul unui program Erasmus+.

  ARADON Sport local

  Cupa Satelor a ajuns la borna 4!
  ARAD. După o pauză de trei ani, Cupa Satelor la fotbal, competiţie adresată cluburilor afiliate sau neafiliate din mediul rural, revine în actualitate, cu ediţia cu numărul 4.

  ARADON Sport local

  Argint la Junior Summer Cup
  CONSTANŢA. În formula: Adrian Boicu, Gabriel Creciun, David Gorea, Zian Rozniciuc, David Imanadii, Yonathan Stan, Mario Neamț și Hunor Cserneczky, galben-negrii de la CS Atletico Arad, grupa de vârstă 2015, au ocupat locul doi la Junior Summer Cup.

  Mapamond

  Benzinariile Mol din Ungaria introduc noi restricții privind realimentarea
  Noi restricţii au fost introduse la benzinăriile MOL din Ungaria, scrie Hungary Today. 1

  Mapamond

  Airbnb interzice petrecerile în spaţiile oferite pentru cazare, în întreaga lume
  Airbnb a interzis definitiv petrecerile şi evenimentele în locuinţele de pe platforma sa, după ce o măsură temporară din timpul pandemiei s-a dovedit populară printre gazde.

  Local

  Tentativa de omor, amânată pentru luna septembrie
  Tribunalul Arad a amânat pentru luna septembrie procesul în care un tânăr este judecat pentru presupusa tentativă de omor comisă în 29 decembrie 2019, asupra unui agent de pază. 4

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.