aradon.ro Web analytics
Mici modificări la viitoarea clădire din spatele Bisericii Roşii

De Diana Duțu

Mici modificări la viitoarea clădire din spatele Bisericii Roşii

Aspectul şi amplasamentul clădirii s-au modificat/Foto: JA
Potrivit PUD, s-a renunţat la subsol/ demisol şi un etaj şi s-au modificat retragerile clădirii faţă de limitele de proprietate.
Scris de Diana Duțu - Potrivit PUD, s-a renunţat la subsol/ demisol şi un etaj şi s-au modificat retragerile clădirii faţă de limitele de proprietate.

ARAD. Primăria a anunţat, săptămâna aceasta, demararea Etapei de elaborare a propunerilor cu privire la documentaţia „P.U.D. – Construire imobil cu funcțiuni mixte – birouri și locuințe”, al cărei beneficiar este Amalia Maria Ciachir. E vorba de un proiect controversat care, încă de când a fost lansat pe piaţă, a iscat nemulţumiri în rândul vecinilor, în special al Bisericii Evanghelice Lutherane din Arad. Vorbim, desigur, despre clădirea de aproape 14 metri înălţime care ar urma să se construiască pe strada Blajului nr.5, în spatele Bisericii Roşii.

Mai puţine etaje

Terenul vizat are 257 de metri pătraţi. Dacă în PUZ-ul aprobat, vara trecută, de CLM era vorba de o clădire pe cinci niveluri (S/D+P+3E), în PUD-ul de faţă se face referire la o clădire pe 3 niveluri (P+2E):

„Se doreşte realizarea unei construcţii cu funcţiunea servicii şi locuire, cu o suprafaţă construită la parter de maximum 137 de metri pătraţi şi o suprafaţă construită desfăşurată de maximum 400 de metri pătraţi. Regimul de înălţime va fi maximum P+2E, cu o înălţime maximă la cornişă de 10,60 metri şi o înălţime maximă la coamă de 13,50 metri.”

La parter şi primul etaj se doreşte realizarea de spaţii de birouri, iar la etajul 2 se propune realizarea unei locuinţe permanente sau de serviciu.

Retrageri modificate

„Prin prezenta documentaţie se doreşte modificarea retragerilor clădirii propuse faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei faţă de cele stabilite prin PUZ aprobat prin HCLM 198/2020 – <Construire imobil funcţiuni mixte, birouri şi locuinţe>” – se arată în Memoriul de prezentare.

Potrivit PUD, construcţia propusă va fi amplasată astfel: *se va alipi de construcţia existentă aflată la sud de amplasament, se va prelua aliniamentul stradal al construcţiei existente pe strada Blajului nr.2 (Parohia evanghelică); *se va amplasa pe limita nordică a proprietăţii, prin alipire la calcanul existent, fără a afecta structura de rezistenţă a construcţiei existente; *la vest – retragere minimum 3,70 metri; *la est – retragere minimum 3,00 metri.

 

Consultări

Documentaţia „P.U.D. – Construire imobil cu funcțiuni mixte – birouri și locuințe” poate fi consultată la sediul Primăriei Municipiului Arad, Serviciul Dezvoltare Urbană şi Protejare Monumente, camera 49, în perioada până la 22 noiembrie 2021, în zilele lucrătoare, între orele 8.00-11.00. Observaţiile pot fi transmise în scris la sediul Primăriei Municipiului Arad, B-dul Revoluţiei, nr. 75, Serviciul Relaţii cu Publicul sau la adresa de email registratura@primariaarad.ro până la aceeaşi dată.

 

8 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Scoica de mures says:

  Urata propunere. Nu mai exista proiectanti ok in orasul asta? Numai cotetze si simplisme demne de periferia felnacului stiu arhitectii aradeni sa faca. Mai puneti o geana pe ce se construieste la timisoara, pe afara, inspirati-va dintr-o revista, ceva. Penibil.

  • ascendis says:

   Nu sunt bani, investitiile in Arad indiferent de domeniu sunt de categoria ieftin spre cel mai ieftin. Cum arata blocurile, mall-urile, lucrarile publice, drumuri, piete etc in Timisoara, Oradea, Brasov, Craiova, Iasi, Sibiu si lista poate continua comparativ cu cele din Arad? Ca de la cer la pamant diferenta, nici privatii nu au banii care sunt in alte orase, de aia si investitiile private din Arad sunt de domeniul Falticeniului.

   • Scoica de mures says:

    De acord cu dumneavoastra, insa si cu bani mai putini se poate veni cu o propunere decenta. Trecand peste ironia mea, chiar nu arata bine insertia aceea. Cred ca regretatul Milos Cristea se uita din ceruri cu o expresie dezamagita la desenele respective.

 2. Oleg says:

  Si unde anume vor parca respectivii?

 3. Adrian says:

  Fiecare noua construcție ar trebui sa aibă prevazut in proiect locurile de parcare aferente rezidenților , iar nu vedem dincolo de vârful nasului?

 4. Local

  Sergiu Bîlcea: „Obiectivul echipei PNL este să nu ratăm nicio finanțare europeană”
  „Echipa politică liberală vine cu direcții pentru dezvoltarea Aradului”, a punctat deputatul Sergiu Bîlcea. 3

  Local

  Apel pentru lifturile de la ORL și Reumatologie
  Licitația pentru lifturile de la spitalul ORL se va relua, după ce nicio firmă nu a răspuns solicitării făcute de administrația locală. 2

  Local

  Aradul – lider național la testarea Covid în cabinetele medicilor de familie (vezi lista)
  138 de medici de familie s-au înscris în acest program de testare. Testarea este gratuită și se realizează cu teste rapide. 6

  Local

  40.935 de dosare pentru 82 de judecători
  Pe rolul Tribunalului și al judecătoriilor din județul Arad au fost înregistrate în cursul anului 2021, 40.935 de cauze nou intrate, a căror soluționare a fost asigurată de 82 de judecători și 152 de grefieri, asistenți judiciari, agenți procedurali, aprozi, funcționari publici, şi personalul contractual angajat al instanțelor, se arată în bilanțul instituției. 1

  Local

  14,4 milioane pentru plata în avans a gazului pe martie
  Alocarea acestei sume către CET Hidrocarburi ar urma să fie votată în şedinţa CLM de joi, 27 ianuarie. 1

  Local

  Aradul vrea un nou Spital Municipal
  Un milion de lei pentru Studiul de Fezabilitate al viitorului Spital Municipal. Suma ar urma să fie bugetată în 2022. 3

  Local

  200 de ani de teologie ortodoxă arădeană
  Bicentenarul va fi marcat printr-o serie de evenimente publice, care se vor desfășura pe parcursul acestui an. 1

  Local

  1.600 de pozitivi și 4.000 de contacți își așteaptă deciziile de carantinare
  DSP spune că volumul de muncă este foarte mare, motiv pentru care a apelat, din nou la voluntari. Deciziile sunt importante pentru generarea concediilor medicale. 3

  Local

  Autoturism pe contrasens pe autostrada Arad-Nădlac. Șoferița, o tânără din Arad, amendată și lăsată fără permis
  Polițiștii Biroului de Poliție Autostradă au lăsat o tânără de 22 de ani, din Arad, fără permisul auto pentru 60 de zile și i-au aplicat, totodată, o amendă de 870 de lei. Totul, după ce șoferița a fost filmată rulând cu mașina pe autostrada Arad-Nădlac, pe contrasens. 28

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.