aradon.ro Web analytics


Mijloace fixe de 1,5 milioane de lei, casate de CET Hidrocarburi

De Diana Dutu

Mijloace fixe de 1,5 milioane de lei, casate de CET Hidrocarburi

Reactualizat la:
Decizia privind scoaterea din funcţiune şi valorificarea prin procedura de casare aparţine Adunării Generale a Acţionarilor companiei.
Scris de Diana Dutu - Decizia privind scoaterea din funcţiune şi valorificarea prin procedura de casare aparţine Adunării Generale a Acţionarilor companiei.

ARAD. Radu Drăgan, arhitectul şef al municipiului Arad şi reprezentantul Primăriei în Adunarea Generală a Acţionarilor de la CET Hidrocarburi, va fi mandatat, în şedinţa CLM din 30 septembrie, să aprobe scoaterea din funcţiune, valorificarea şi casarea mijloacelor fixe aflate în patrimoniul societăţii, în valoare totală de 1.559.487,26 lei. „Mijloacele fixe nu mai corespund din punct de vedere funcţional şi nu mai pot fi utilizate în procesul de producţie” – explică reprezentanţii companiei de termoficare.

Reţele, conducte, magistrale

E vorba de trei mijloace fixe neamortizate şi cinci amortizate. Din prima categorie fac parte: *reţele termice exterioare ALFAR (puse în funcţiune în anul 2002) cu o valoare de inventar de 138.600,00 lei din care a mai rămas de amortizat suma de 15.251,58 lei; *reţele termice interioare ALFAR (puse în funcţiune, de asemenea, în anul 2002)a căror valoare contabilă este de 60.037,44 de lei din care a mai rămas de amortizat suma de 9.404,45; *conducta de aducţiune FI800 Grădina Poştei – str. Miron Costin (pusă în funcţiune în anul 1995), cu o valoare de inventar de 24.559,80 lei din care a mai rămas de amortizat suma de 1.994,34 lei.

Cel mai valoros mijloc fix propus la casare este magistrala de termoficare cu abur industrial, veche din 1967, cu o uzură scriptică de 100%. Valoarea contabilă a acesteia este de 1.277.539,80 lei, valoare amortizată.

Şi patru autovehicule

Dacă mijloace fixe amintite anterior fac parte din sectorul „exploatare termoficare”, următoarele se încadrează în categoria „transport”. Este vorba de patru autovehicule (a căror valoare a fost amortizată): *Dacia Double Cab 1.9d Dc E1 Met (din 2005), cu o valoare de inventar de 16.874,77 lei; *Dacia 1307 Fri Dc E1 Mbt (2003) a cărei valoare contabilă este de 11.733,10 lei; *Autoutilitara Dacia Drop Side 1,9 D Dse1 Met (2005), cu o valoare de inventar de 13.382,49 lei; *Dacia Double Cab 1,9dc E1 Met + Suprastructura (2005), cu o valoare contabilă de 16.759,86 lei.

Pe lege

Scoaterea din funcţiune a mijloacelor fixe se va face cu respectarea Legii nr. 15/1994, privind amortizarea capitalului imobilizat în active corporale şi necorporale, republicată.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Gustirom says:

  Adica la fier vechi ! Ca toatra Romania .

 2. Ttty says:

  Ar trebuii casat tot dar tot cet-ul numa paguba e la noi in oras..din cauza cet si foarte scump cind nu are presiune..

 3. Local

  Avem un nou Consiliu Judeţean
  Aleşii judeţeni au depus jurământul şi şi-au preluat, astfel, mandatele. 7

  Local

  Accesul interzis în pădurile din Arad, pentru 90 de zile, din cauza pestei porcine
  Centrul Local de Combatere a Bolilor Arad a hotărât, pe 24 octombrie, interzicerea accesului în zonele împădurite ale județului, din cauza pestei porcine africane. 11

  Local

  Cod galben de ceață în Arad, până la ora 10
  23 de localități din județul Arad se află sub incidența unui cod galben de ceață, până la ora 10. Vizibilitatea va scădea până la 50 de metri.

  Local

  O fetiță de 10 ani din Arad, plimbată între trei spitale pentru că nu a avut loc la Terapie Intensivă
  O fetiţă în vârstă de 10 ani a fost plimbată timp de mai multe zile între spitalele din Arad și Timișoara, fiind apoi salvată de medicii de la Spitalul Municipal din Oradea. 7

  Local

  Fără electricitate în centrul Aradului, marți
  Mai multe străzi din centrul municipiului Arad vor rămâne fără curent electric marți, din cauza unor lucrări de întreținere la rețeaua de distribuție. 1

  ARADON Sport local

  FCC Baschet Arad a trecut cu bine de prima testare obligatorie
  FCC Baschet Arad a făcut o nouă serie de teste pentru Covid-19 și toate rezultatele au fost negative.

  Local

  Hoți de biciclete prinși... pe Facebook!
  Doi tineri din Arad au fost identificați de utilizatorii rețelei sociale după ce au furat două biciclete din Micălaca. 13

  Local

  FOTO | Noul consiliu local a depus jurământul, în prezența lui Ludovic Orban
  În prezența prim ministrului Ludovic Orban, cei 23 de consilieri care formează noul Consiliu Local Municipal Arad au depus jurământul, în sala de concerte a Palatului Cultural. 7

  Local

  140 de amenzi pentru lipsa măștii, date de polițiștii arădeni într-o zi
  Polițiștii arădeni au dat, pe 23 octombrie, amenzi în valoare de 30 de mii de lei celor care nu au respectat măsura purtării măștii în spațiile publice închise și în cele deschise aglomerate. 6

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.