aradon.ro Web analyticsMunicipiul rămâne cu un singur centru de vaccinare

De Sorina Ambruș

Municipiul rămâne cu un singur centru de vaccinare

Centrul de vaccinare de la Cinematograful Grădiște – singura opțiune/Foto: D.D.
În perioada următoare, se vor închide toate centrele din municipiu și județ, urmând ca vaccinarea anti-Covid să se facă în cabinetele medicilor de familie.
Scris de Sorina Ambruș - În perioada următoare, se vor închide toate centrele din municipiu și județ, urmând ca vaccinarea anti-Covid să se facă în cabinetele medicilor de familie.

ARAD. Primăria Municipiului Arad anunță că, începând de luni, 14 martie, centrul de vaccinare fix amenajat în incinta Cinematografului Arta, situat pe str. Vasile Alecsandri nr. 2, își încetează activitatea.

„În aceste condiții, la nivelul municipiului Arad, rămâne deschis un singur centru de vaccinare, cel din cartierul Grădiște. La Centrul de Vaccinare Fix – Cinema Grădiște vor funcționa fluxuri de vaccinare pentru toate tipurile de vaccin existente, după cum urmează: un flux de vaccinare Pfizer; un flux de vaccinare Johnson & Johnson; un flux de vaccinare Pfizer pentru minori; un flux de vaccinare Moderna”, informează municipalitatea.

Programul de funcționare al Centrului de Vaccinare Fix – Cinema Grădiște, situat pe str. Petru Rareș nr.25, este de luni până duminică, între orele 8:00 – 20:00.

Ținând cont de numărul mic de vaccinări înregistrate în ultimul timp, Primăria Arad apreciază că este suficient un singur centru de vaccinare cu un program de lucru de 12 ore.

În județ, mai funcționează șase centre de vaccinare, la Chișineu-Criș, Pecica, Gurahonț, Lipova, Vladimirescu și Ineu, dar și acestea își vor închide treptat porțile, iar activitatea de vaccinare anti-Covid va fi preluată de către cabinetele medicilor de familie.

Plan de tranziție

Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) a anunțat deja că își va încheia activitatea în următoarele săptămâni.

În perioada următoare se vor derula acțiuni procedurale specifice prin care să se asigure transferul gradual și al activităților nemedicale desfășurate de către CNCAV, inclusiv prin preluarea, de către instituțiile implicate în continuare, a responsabilității asigurării operațiunilor logistice și de depozitare. Începând de luni, 14 martie, datele privind vaccinarea persoanelor din România vor fi comunicate săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Această măsură face parte din Planul tranziției activității de vaccinare împotriva COVID-19 de tip campanie către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății”, se arată în comunicatul CNCAV.

Recent, președintele CNCAV și secretar de stat în Ministerul Sănătății, dr. Andrei Baciu, a avut și o ședință cu reprezentanții medicilor de familie despre integrarea activității de vaccinare anti-COVID-19 în Programul de Vaccinare al Ministerului Sănătății.

În sarcina medicilor de familie

Președintele CNCAV, Andrei Baciu, a declarat:

„I-am informat pe toți colegii că misiunea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea se va încheia în săptămânile viitoare, iar mai departe vaccinarea anti-COVID-19 se va face în principal la cabinetele medicilor de familie.”

Citește și:

Au rămas 264 de cazuri de Covid-19 în Arad

1 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Bravo says:

  Așa trebuia de la început. Doar la meficii de familie si totul mergea perfect.

 2. tombola lunii

  UT Arad

  Greșelile au costat-o pe UTA cu Vojvodina
  „Bătrâna Doamnă” a pierdut cu 1-2 amicalul cu Vojvodina Novi Sad, primind ambele goluri după greșeli individuale. 1

  Advertorial

  PNL se opune suprataxării
  3

  Local

  Incendiu la un lan de grâu între Horia și Arad. Focul a pornit de la un utilaj agricol
  10 hectare de grâu și 5 hectare de miriște au ars în urma incendiului. Focul a pornit de la un utilaj agricol, spun reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad. 1

  UT Arad

  Atacantul Postolachi a semnat cu UTA pe trei ani!
  1

  UT Arad

  Fidelitate răsplătită cu autografe de la utişti!

  Local

  12 intoxicați cu alcool și trei consumatori de substanțe interzise, în weekend, la Urgențe

  ARADON Sport local

  Felnacul începe acasă aventura din Cupa României

  Local

  E-mailuri false în numele Fiscului. Nu le deschideți!
  2

  Local

  Fără apă caldă, pe mai multe străzi din centrul Aradului
  1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.