aradon.ro Web analyticsNicolae Iorga dă numele unei străzi din Aradul Nou

De Diana Dutu

Nicolae Iorga dă numele unei străzi din Aradul Nou

Potrivit municipalităţii, până acum, strada a fost înregistrată greşit cu numele Sigismund Borlea.
Scris de Diana Dutu - Potrivit municipalităţii, până acum, strada a fost înregistrată greşit cu numele Sigismund Borlea.

ARAD. Cartierul Aradul Nou va avea o stradă ce se va numi Nicolae Iorga. Nu e vorba de o stradă dintr-o nouă zonă rezidenţială – aşa cum s-a întâmplat, în ultimii ani, în cazul atribuirii de denumiri de străzi în municipiul Arad –, ci de corectarea unei… greşeli.

Geometrie diferită

„Imobilul înscris în C.F. nr. 355962 Arad, cu Nr. cadastral 355962, este situat în intravilanul municipiului Arad, cu adresa greșită Str. Sigismund Borlea, stradă care are o altă geometrie, așa cum reiese din hărțile de cadastru existente în arhiva serviciului nostru. Menționăm că imobilul având categoria de folosință drum, este proprietate a Municipiului Arad – domeniul public” – se arată în Raportul Arhitectului Şef ataşat proiectului de hotărâre CLM privind atribuirea de denumire de stradă în municipiul Arad, în interiorul cartierului Aradul Nou.

„Având în vedere faptul că amplasamentul străzii este situat în zonă rezidențială, este necesară adresa administrativă pentru întocmirea actelor de stare civilă, a contractelor cu deținătorii de rețele etc.” – se mai arată în documentul citat. Strada Nicolae Iorga ar urma să fie introdusă în zona de impozitare „D”.

La transparenţă

Proiectul de hotărâre privind atribuirea de denumire de stradă în municipiul Arad, în interiorul cartierului Aradul Nou se află în procedura transparenţei decizionale. Documentul poate fi consultat pe pagina www.primariaarad.ro, secțiunea Activități normative – Transparență decizională – Proiecte de hotărâri, și la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5, luni marți şi miercuri, între orele 8.30-15.30, joi, între orele 8.30-17.30, şi vineri, între orele 8.30-14.00.

Până la data de 14 ianuarie 2022, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind proiectul de hotărâre.

4 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. aradean 1 says:

  Ce masa are un nume de mitic nesimtit intrun oras ca Aradul ??? Nu avem noi destule personalitati ??? Se vede ca Aradul a ajuns colonie pentru ordinarii de peste Carpati !!

 2. f.b. says:

  Schimbati, fratilor, schimbati, pina nu mai stie rominu’ cum il cheama!

 3. Un arădean says:

  Dincolo de activitatea omului politic (destul de controversată), Nicolae Iorga a fost unul dintre cei mai importanți istorici români, academician, președinte al Adunării Deputaților, prim ministru al României. Atribuirea numelui Nicolae Iorga unei străzi de pâmânt, la margine orașului, pe un drum care ducea spre fostul CAP Aradul Nou,, nu face cinste Aradului.

 4. Local

  Interviu aradon.ro cu Inspector principal de poliție Livia Pescar: „Munca de teren oferă mai multe satisfacții”
  Pe Livia Pescar o știți din presa locală. Cu siguranță, i-ați văzut numele în ziar sau pe site-urile de știri arădene sau la tv. Ea este cea care oferă declarații presei atunci când în Arad au loc evenimente care ajung să fie anchetate de Poliție. Este purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad din anul 2021. Recent, inspectorul principal de poliție Livia Pescar s-a întors dintr-o misiune internațională ce a avut loc la Sevilla, Spania, organizată de Biroul Atașatului de Afaceri Interne la Madrid.

  Local

  Curtea, grădinile și parcurile mănăstirii Feredeu, acoperite de o viitură puternică
  Curtea, grădinile și parcurile cunoscutei mănăstiri Feredeu din județul Arad au fost acoperite de o puternică viitură, marți spre seară, venită de pe dealurile din jurul lăcașului de cult.

  Oameni

  Amber Heard este acuzată că a falsificat pozele cu rănile provocate de Johnny Depp
  Avocatul lui Johnny Depp a acuzat-o pe Amber Heard că a falsificat imaginile cu rănile provocate de fostul ei soţ.

  România

  Meditațiile cu profesorii de la clasă vor fi interzise. Sancțiuni prin lege pentru cadrele didactice
  Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat marți că profesorilor le va fi interzis prin lege să mai facă meditații cu elevii din clasele la care predau. Regula ar putea fi aplicată din anul școlar 2022-2023. Vor exista sancțiuni pentru cadrele didactice care nu o respectă. 2

  Local

  Vrea să afle of-urile locuitorilor din „6 Vânători”
  Viceprimarul municipiului Arad, Ilie Cheşa, ţine să se informeze direct de la cetăţeni în legătură cu problemele din cartier. 

  Local

  „Sanitarii pricepuţi” de la „Moise” vor reprezenta Aradul la faza naţională

  Local

  Expoziţie documentară: Bicentenarul teologiei arădene

  Local

  „Prietenii pompierilor”, calificaţi la faza naţională

  Local

  Un bărbat din Barațca a murit după ce s-a răsturnat cu tractorul
  Tragedia a avut loc marți, 17 mai, în satul Cuveșdia, comuna Șiștarovăț. Victima efectua lucrări agricole cu tractorul când a avut loc incidentul. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.