aradon.ro Web analyticsNoi cote ale contributiei de asigurari sociale

S-au modificat cotele de CAS pentru angajatori şi persoanele asigurate pe bază de contract de asigurare socială.
Scris de Diana Dutu - S-au modificat cotele de CAS pentru angajatori şi persoanele asigurate pe bază de contract de asigurare socială.

ARAD. Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Arad aduce la cunoştinţa celor interesaţi noile cote ale contribuţiei de asigurări sociale, aşa cum au fost acestea publicate în Monitorul Oficial din 19 septembrie 2014.
Aşadar, potrivit ultimelor modificări legislative, noile cote ale CAS sunt: *26,3% pentru condiţii normale de muncă, din care 10,5% pentru contribuţia individuală şi 15,8% pentru contribuţia datorată de angajator; *31,3% pentru condiţii deosebite de muncă, din care 10,5% pentru contribuţia individuală şi 20,8% pentru contribuţia datorată de angajator; *36,3% pentru condiţii speciale de muncă şi pentru alte condiţii de muncă, din care 10,5% pentru contribuţia individuală şi 25,8% pentru contribuţia datorată de angajator.
„Având în vedere prevederile legale prezentate anterior, cât şi cele ale art. 31, alin. (3) şi art. 40, alin. (1) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la contractul de asigurare socială, noua cotă a contribuţiei de asigurări sociale utilizată la calculul şi plata contribuţiei datorate bugetului asigurărilor sociale de stat (26,3%) de către asiguraţii prevăzuţi la art. 6 alin. (2) din lege se aplică asupra venitului asigurat, care constituie baza de calcul, aferent lunii octombrie 2014” – precizează Ioan Riviş, şef Serviciu Evidenţă Contribuabili în cadrul CJP Arad. JA-D.D.

Din octombrie

Noile cote ale contribuţiei de asigurări sociale se aplică începând cu veniturile aferente lunii următoare intrării în vigoare a prezentei legi, respectiv începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2014.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  UPDATE. Groapa de gunoi de la CET, în flăcări 
  Un nou incendiu a izbucnit la groapa de gunoi a Aradului, de lângă CET, la doar câteva zile după ce pompierii au stins un alt incendiu. 2

  ARADON Sport local

  Oriaku a dominat aruncarea suliței la CN U20
  Vannessa Oriaku a câștigat cu peste zece metri avans, iar Andrei Severin a obținut medalia de bronz la masculin.

  Local

  Sute de locuri libere în liceele din Arad
  Sute de locuri au rămas neocupate în liceele din județul Arad, în urma repartizării computerizate. 4

  Local

  Aglomerație și ore de așteptare, la intrarea în țară
  Câteva mii de persoane au intrat, în decurs de 24 de ore, în țară, prin punctele de trecere a frontierei de la Nădlac. 9

  Local

  Cod portocaliu de caniculă, la Arad. Temperaturile vor ajunge la 40 de grade
  O mare parte dintre județele țării se va afla, duminică, sub incidența unui cod portocaliu de caniculă. Temperaturile ar putea ajunge la 41 de grade Celsius. 7

  Local

  Două cazuri noi de Covid-19 în județul Arad
  Județul a raportat, de vineri dimineață până duminică dimineață, un număr de două cazuri noi de infecție. 7

  ARADON Sport local

  O nouă carte despre istoria sportului arădean
  165 de foto-documente din colecţia lui Iosif Sârbuţ puse într-o carte coordonată de Ionel Costin.

  Local

  Restricții de circulație pe drumurile naționale, duminică și luni
  Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone nu vor avea voie să circule pe drumurile naționale, duminică și luni, între orele 12 și 20. 1

  Local

  Secvențe urbane la Sala Clio
  Asociația Foto Club Arad organizează, la Sala Clio, expoziția „Secvențe urbane – Urban Frames”, cu participarea a 50 de artiști din 4 țări.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.