aradon.ro Web analytics

Noi măsuri la Casa de Pensii

De Diana Dutu

Noi măsuri la Casa de Pensii

Reactualizat la:
Pe toată perioada stării de urgenţă, activitatea de relaţii cu publicul se desfăşoară doar prin poştă, telefon şi e-mail.
Scris de Diana Dutu - Pe toată perioada stării de urgenţă, activitatea de relaţii cu publicul se desfăşoară doar prin poştă, telefon şi e-mail.

Din motive de siguranță medicală, legate de prevenirea răspândirii și infectării cu coronavirus, Casa de Pensii anunță noi măsuri.

Pensiile de invaliditate – cazuri noi

În cazul pensiilor de invaliditate – cazuri noi –, cererea completată, împreună cu documentele medicale vor fi expediate prin poştă la Casa Judeţeană de Pensii Arad, stada Voluntarilor nr.2A, sau prin poşa electronică la adresa de e-mail pensii.arad@cnpp.ro. „Vă rugăm sa treceţi pe cerere numărul dumneavoastră de telefon pentru a putea fi contactaţi” – precizează conducerea CJP Arad. Cererea și celelalte documente medicale vor fi transmise în maximum trei zile la cabinetele de expertiză medicală, conform arondării teritoriale.

Casa Judeţeană de Pensii a afișat pe pagina de internet modelul de cerere pentru expertizarea capacității de muncă și va comunica solicitantului numărul de înregistrare a cererii, prin telefon. „Expertizarea nu va presupune prezența fizică a solicitantului în cabinetul de expertiză, ci se va fundamenta strict pe documentele transmise. Cele două decizii medicale, care trebuiesc înmânate solicitantului, vor fi trimise prin poștă cu confirmare de primire” – mai transmite CJP Arad.

Pensiile de invaliditate – revizuiri

Pensionarii de invaliditate care au termen de revizuire în perioada instituită ca stare de urgență nu trebuie să se mai prezinte la cabinetele de expertiză, plata acestor pensii fiind continuată.

Certificatele de concediu medical, care cuprind a 91-a zi sau depăşesc 183 de zile, acordate în perioada stării de urgenţă, se eliberează şi se decontează fără avizul medicului expert al asigurărilor sociale.

Fără deplasare la sediu!

Pe toată perioada stării de urgență, activitatea de relaţii cu publicul şi activitatea cabinetelor de expertiză medicală se desfăşoară doar prin poştă, e-mail (pensii.arad@cnpp.ro sau loredana.szatmari@cnpp.ro) sau telefon: 0257-281345, 0257-281320 (ambele numere, pentru stabiliri şi plăţi prestaţii – pensii), 0257-280154 (bilete de tratament), 0257-210120 (evidenţă contribuabili).

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  ARADON Sport local

  UVVG ProVolei Arad a răspuns pozitiv invitației FRV de a juca în Divizia A1
  Aradul poate avea din nou o echipă în elita voleiului masculin în sezonul viitor după ce UVVG ProVolei a acceptat invitația Federației Române de Volei de a juca în Divizia A1. Clubul caută încă finanțarea de care are nevoie.

  Local

  10 lei intrarea la ştrand, după ora 17
  Noul „tarif preferenţial” ar urma să fie introdus „la solicitările comunității locale”. 2

  Local

  Senatorul Fifor acuză PNL că nu reia lucrările la pasajul din Micălaca
  Mihai Fifor: „După 8 luni de guvernare PNL, pasajul rutier din Micălaca este un proiect abandonat”. 9

  Local

  Clădire înaltă de aproape 14 metri, lângă Biserica Roşie
  În ciuda criticilor aduse proiectului, în special de Biserica Evanghelică Lutherană din Arad, aleşii locali au aprobat PUZ-ul investiţiei. Construcţia, înaltă cât un bloc cu cinci etaje, ar urma să fie ridicată în mijlocul unei curţi situate pe strada Blajului, la numărul 5. 9

  Local

  Mandatul aleşilor locali, prelungit prin lege
  Senatorul Ioan Cristina spune că oraşele şi comunele din Arad nu vor rămâne fără primari. 2

  Local

  ÎPS Timotei a împlinit 84 de ani
  Joi, 4 iunie, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, arhiepiscopul Aradului, şi-a sărbătorit ziua de naştere. 1

  ARADON opinii

  Sfaturile lui Reli. Psihicul și mintea au nevoie de evadare în natură

  Local

  Cod galben de vijelii şi risc de tornadă pentru Arad
  Aradul, alături de alte 14 judeţe din ţară, este vizat de un cod galben de averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, emis de către Administraţia Naţională de Meteorologie. 4

  Local

  32 de percheziții în județele Arad, Timiș și Caraș-Severin. Două grupări specializate în contrabanda cu țigări, destructurate
  Grupările infracționale specializate în contrabanda cu țigări acționau în municipiul Reșița și orașul Bocșa. „Sursele” din Arad și Timiș aprovizionau cele două grupări din Caraș-Severin. 3

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.