aradon.ro Web analytics
Notarul Adrian Vlai, trimis în judecată

Notarul Adrian Vlai, trimis în judecată

<p>pressalert.ro</p>
Notarul Adrian Vlai, alături de alte patru persoane, a fost trimis în judecată. Notarul este acuzat de două infracţiuni de abuz în serviciu, iar ceilalţi patru inculpaţi, respectiv Nicolae Traian Petrişor, Floare Igna, Ortenzia Cociuba şi Ioan Iercan, pentru abuz în serviciu.
Scris de Alin Gherasim - Notarul Adrian Vlai, alături de alte patru persoane, a fost trimis în judecată. Notarul este acuzat de două infracţiuni de abuz în serviciu, iar ceilalţi patru inculpaţi, respectiv Nicolae Traian Petrişor, Floare Igna, Ortenzia Cociuba şi Ioan Iercan, pentru abuz în serviciu.

Procurorii DNA spun că Adrian Vlai a redactat, în perioada 2008 – 2009, încheierile de autentificare a trei contracte de schimb semnate de Nicole Traian Petrişor, Floare Igna şi Ortenzia Cociuba, prin care s-au înstrăinat, din patrimoniul Composesoratului Foștilor Coloniști din Ineu – Traian, în total 181,4 de hectare de pășune sau teren neagricol. Aceste suprafețe de teren au ajuns în patrimoniul unor persoane fizice care ulterior au vândut terenul unei societăți comerciale. De asemenea, Adrian Vlai este acuzat şi că a conceput și redactat, în data de 30 aprilie 2009, încheierea de autentificare aferentă unui contract de vânzare-cumpărare, semnat și de Ioan Iercan și Floare Igna, președinte la data faptelor al Asociației Composesoratul Foștilor Urbarialiști Răpsig, judeţul Arad, prin care s-a înstrăinat din patrimoniul Composesoratului Foștilor Urbarialiști Răpsig suprafața de 199,8 de hectare de pășune în patrimoniul acelorași persoane fizice, care nu aveau vreo calitate de membru sau asociaţi în cadrul formei asociative de proprietate. Și de această dată, persoanele respective au vândut suprafața de teren unei societăți comerciale. Prejudiciul este unul foarte mare, peste 600.000 de euro şi două milioane de lei. Dar să vedem ce spun procurorii. „Inculpații au prejudiciat Asociația Composesoratul Foștilor Coloniști din Ineu – Traian cu suma totală de 212.138 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru persoanele în patrimoniul cărora au intrat suprafețele de teren ca urmare a încheierii contractelor de schimb menționate. De asemenea, s-a mai reținut ca și prejudiciu suferit de către Asociaţia Composesoratul Foştilor Colonişti din Ineu – Traian și suma de 120.942,51 euro, reprezentat de sumele care ar fi trebuit încasate cu titlul de subvenţii de la A.P.I.A. – schemele de plată pe suprafaţă (SAPS) aferente campaniilor 2009 – 2014 inclusiv, raportat la suprafaţa de păşune înstrăinată de composesorat prin contractele respective.

De asemenea, la data de 30 aprilie 2009, inculpatul Vlai Adrian, în aceeași calitate, prin încălcarea acelorași dispoziții legale, a conceput și redactat încheierea de autentificare aferentă unui contract de vânzare-cumpărare, semnat și de inculpații Iercan Ioan și Igna Floare, președinte la data faptelor al Asociației Composesoratul Foștilor Urbarialiști Răpsig, jud. Arad, prin care s-a înstrăinat din patrimoniul Composesoratului Foștilor Urbarialiști Răpsig suprafața de 199,8 ha de pășune în patrimoniul acelorași persoane fizice care nu aveau vreo calitate de membru/asociaţi în cadrul formei asociative de proprietate. Și de această dată, persoanele respective au vândut suprafața de teren unei societăți comerciale. Prin realizarea acestei tranzacții, a fost prejudiciată Asociația Composesoratul Foștilor Urbarialiști Răpsig cu suma totală de 280.186,29 euro concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru persoanele respective. De asemenea, s-a mai reținut ca și prejudiciu suferit de către Asociaţia Composesoratul Foștilor Urbarialiști Răpsig și suma de 2.128.098,59 lei, pe care nu le-a mai încasat de la A.P.I.A. pentru campaniile 2010 și 2011”, se arată în comunicatul DNA. Iar, pentru a se asigura asupra faptului că inculpaţii nu vor încerca să scape de sumele imputate, în cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin lui Ioan Iercan, Floare Igna, Ortenzia Cociuba, Nicolae Traian Petrişor și Adrian Vlai, iar dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Timișoara.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  DIICOT Arad are șef nou. Cel puțin pentru 6 luni
  Din 21 ianuarie 2022, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Arad are șef nou, după plecarea fostului procuror șef, Miron Codrin, la DIICOT Timișoara. Este vorba despre procurorul Ramon Geanâm. 1

  Local

  30% dintre pensionarii arădeni au pensii de 1.000 de lei
  Mai mult de jumătate din totalul vârstnicilor din judeţul Arad încasează pensii de până la 1.500 de lei. 3

  Local

  Regulament pentru evaluarea anuală a managerilor Teatrului şi Filarmonicii
  A fost stabilit prin decizia Consiliului Local Municipal. Cele două etape de evaluare sunt programate în martie.

  Local

  Poliţia, cu un pas mai aproape de a se muta pe malul Mureşului
  Schimbarea destinaţiei imobilului – internat de pe strada Labirint a trecut din nou prin CLM. 2

  Oameni

  Actorul francez Gaspard Ulliel a murit la vârsta de 37 de ani, după un accident la schi
  Actorul francez Gaspard Ulliel a murit în urma unui accident de schi. Starul viitorului serial Moon Knight de la Marvel şi modelul Chanel a fost spitalizat marţi după ce a suferit o accidentare la cap.

  ARADON Sport local

  Speranțe mici pentru o îmbunătățire la rugby-ul în 15
  CSU Arad a avut rezultate bune la rugby în 7, dar are probleme la cel în 15.

  Mapamond

  Un candidat la Senatul SUA fumează marijuana în spotul său electoral
  Un candidat la Senatul SUA din Louisiana a difuzat marţi o reclamă în care fumează marijuana, în încercarea de a declanşa ceea ce el numeşte „un nou dialog” asupra drogurilor. 1

  România

  Ministrul Educației, mesaj către profesorii greviști: La rectificarea bugetară se vor identifica soluţii
  Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis un mesaj profesorilor care miercuri au organizat o grevă de avertisment. Sunt convins că la rectificarea bugetară se vor identifica soluţii, a spus Cîmpeanu. 2

  Local

  Curent la preţ astronomic pentru Compania de Transport Arad
  Factura pe luna ianuarie este uriaşă, de 2,4 milioane de lei, după ce compania a fost nevoită să cumpere energie electrică la un preţ de zece ori mai mare decât anul trecut. 11

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.