aradon.ro Web analytics

NOU: modelele de adeverinţă şi declaraţie pe propria răspundere, simplificate şi actualizate

De Andreea Pintea

NOU: modelele de adeverinţă şi declaraţie pe propria răspundere, simplificate şi actualizate

Reactualizat la:
Atât declaraţia pe propria răspundere cât şi adeverinţa eliberată de angajator au fost modificate şi simplificate.
Scris de Andreea Pintea - Atât declaraţia pe propria răspundere cât şi adeverinţa eliberată de angajator au fost modificate şi simplificate.

Executivul a decis actualizarea şi simplificarea declaraţiei pe proprie răspundere şi a adeverinţei eliberată de angajator, necesare deplasărilor în afara locuinţei.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului. De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

Declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.

26MODEL Declaratie proprie raspundere 2503

În ceea ce privesc platformele online pentru completarea declaraţiilor, Grupul de Comunicare Strategică a punctat: „orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale.

În ceea ce privește prezentarea declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), GCS precizează că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator).

MODEL Adeverinta pentru angajatori

De asemenea, este necesară ca actele să fie prezentate cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

36 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Gabi cetateanu' says:

  M-au zapacit de tot astia, cu declaratiile lor.

 2. Flavius says:

  Si cele dinainte nu mai sunt valabile ??

 3. Someru says:

  Mm voastre, si acuma va arde de c@c@turi birocratice? mai judeca cineva in tara asta??? Nu va ganditi ca sunt persoane care habar nu au cum arata o imprimanta? Dupa ce doua zile au umblat ca disperatii sa faca rost de tipizate, adi dat voie sa se faca de mana. Acuma le schimbati… Chiar nu aveti de facut altceva??? Era de ajuns o simpla foaie de hartie, facut un tabel si scris frumos de mana fiecare deplasare. merg la medic cutare,data si numele. Si tot asa, in zilele urmatoare. oricum este egal cu zero, cine vrea sa umble deamboulea tot o face… Dar asta va este nivelul, de doi bani…

  • DA says:

   Mama mea are 82 de ani. Locuieste la țară, e bolnavă.Are nevoie de cumpărături.
   Nu am calculator sa scot la imprimantă declarație pe proprie răspundere.
   Olograf, nu stiu daca o vor lua in considerare.
   Ce sa fac?

   • Sagitaria says:

    O scrieti de mana, dupa model.

   • Someru says:

    indicat ar fi sa o ajute cineva. Sa nu iasa din casa… Apelati la un vecin, primarie, oricine… parerea mea. Si da, este valabila si scrisa de mana. Chiar daca la 82 de ani banui ca scrie greu, sa fie scrisa cat de cat… Astia amendeaza batrani cu patrunjel nu… Sau daca are tel smart(ma indoiesc) sa-i trimiti pe watsapp sau cumva scrisa de tine daca poti in momentul cand vrea sa iasa din casa. Dar na, stiu cum este cu tehnologia pentru iei bietii…

    • Cici says:

     Degeaba i o trimite, nu mai e de ajutor, s a schimbat, trrbuie printata apoi semnata de mana.Si eu facusem cu acrob reader si degeaba m am chinuit.

   • Claudia says:

    Merge olograf.

 4. IOAN PRECUP says:

  Precizarea din subsolul paginii declarației contrazice prevederile Ordonanței militare nr.3/24.03.2020, Art. 3

 5. poseidon says:

  Treziti-va ,mai habaucilor!

  • Impostori says:

   Nu înțeleg de ce nu se poate completa pe calculator telefon laptop și trimite prin mail sau pe site ul lor dedicat.Ar trebui dat afară cel care a schimbat aceasta posibilitate.În era digitalizare și în pandemie sa umbli cu hârtii. Acolo I bai ul sus ca merge totul prost ,e plin de impostori cocoțați în funcții gunoaie.

 6. intrebare says:

  Ce este cu fusereala asta de declaratie? Ar trebui sa se ataseze copia legalizata a certificatului de nastere,eventual de casatorie,diploma de studii,precum si o dovada din partea administratorului de la bloc,cum ca esti cu intretinerea la zi,si un extras de cf. Asa doar cu o simpla declaratie e prea simplu…

 7. Fly says:

  Si cei care sparg mașinile mai nou in Arad si au fi scos oare declarația? Pana acuma era voie in grupuri de cate 3 persoane, de ieri toată lumea in casă. Voi stiti ca fabricile in lucrează, nu cred ca pe acolo se lucreaza cate 3 persoane pe un schimb. Vai vai!

 8. Claudia says:

  Se poate introduce cu Acrobat Reader DC si semnatura de mana cu mouse-ul ca sa nu mai listezi.

 9. ALt Anonim says:

  Ne mai mirăm ?
  În 51 de ani (1948-1989) am schimbat 5 imnuri…
  Legea Energiei (L123/2012) a suferit 23 de modificări în mai puțin de 8 ani
  Lipsă coloană vertebrală !

 10. Flavius says:

  ONLINE nu se mai poate? Trebuie sa aruncam hartii aiurea? Oare nu era mai util sa se poata si in format PDF pe dispozitive?!

 11. Groji says:

  Io am facut online PDF mie nu trebe fiecare zi 3,4,5,6, foaie ma fiecare ora scriu unde mergem telefonu am la mine si carte de identitate ajunge atat

 12. Gina says:

  La spitalul din ineu este dezastru. Un idiot a facut ravagii raspandind virusul sars-cov 2 . Cine raspunde? Is curios.

  • Puipui says:

   Asa am muncit eu 4 buc cu penny si kaufland pt 2 persoane.acum degeaba am muncit, nu mai e valabila si trebuie printata si semnata de mana, nu electronic:(

 13. SabinA says:

  Este necesara completarea Declaratiei in fiecare zi sau se completeaza o singura Declaratie valabil zilnic intre orele respective? Intreb pentru ca in tara asta a noastra practica ne omoara atunci cand teoria este construita de imbecili.

 14. SATTAN 666 says:

  imi fac foaie de drum pana la berarie! tahograf nu vret-i sa imi Montez? curvelet sa vi le spun? cu adresa cu tot ce inseamna?

 15. SATTAN 666 says:

  plec la crasma sa vad cine populeaza acolo! pe urma la biserica sa ma spovedesc! dar ma intorc iar la crsma ca am uitat sa mai beau! ma intorc acasa sa imi ia-u bani! si dupa prezervativ! ca fomeile de la sat nu dau nioasca decat cu guma! doar cele maritate se culca cu tine fara guma!

 16. SATTAN 666 says:

  daca imi fac foaie de drum si ajung la o nevasta de politist? hih

 17. SATTAN 666 says:

  sunt de accord sa ma supun legilor din momentul in care sunt protejat de ele! din moment ce nu ma simt protejat ….

 18. SATTAN 666 says:

  ce fac tigoinerii? care nu stiu scrie?de ar crapa in casa!

 19. poseidon says:

  Sunt curios daca Matahala de la Cotroceni completeaza zilnic declaratia.

 20. Basil says:

  Creierutul miticilor n-o putea face de la inceput in versiunea a doua.

 21. costi says:

  o tampenie mai mare nu puteu sa gaseasca mintile liberale care conduc aceasta tara, ce tara a mai introdus tampenia asta comunista?
  cu aceste amenzi date vor sa stranga bani ca sa isi acopere furturile, nu era suficient sa prezint buletinu si sa declar verbal unde ma duc? trebuie sa fac rost de o hartie A4 si de o imprimanta, niste analfabeti comunisti au ajuns la putere si tot ce poate mintea lor putina este sa oblige populatia sa completeze o declaratie de fiecare data cand merg la cumparaturi. Ar fi bine sa va asigurati ca sunt medicamente suficiente in farmacii si ca nu cresc preturile artificial in acest sezon pentru a maximiza profitul pe spatele nostru la medicamente si alimente.

  • Cristi says:

   Te rog sa te informezi ce amenzi se dau in Italia sau in Germania faca nu ai un motiv bine întemeiat pentru a ieși din casă și daca nu completezi declarația. Apropo de liberali,daca era psd era mai ok. Puneai doar degetul, nu mai trebuia sa scrii nimic

 22. Mihai says:

  De ce nu se ia nicio măsura cu oamenii ce caută in containere,bineînțeles ei nu respecta niciun program si sunt adevărate bombe de contaminare.Cert este un singur lucru.Cei ce ne conduc sunt cei mai incompetenți oameni

 23. Mihai says:

  Ce facem cu cei ce umbla in containere.Ei nu respecta niciun program.Sunt adevărate bombe contaminate.S-a gândit cineva si la aceste vietăți? Nimeni.Cei mai incompetenți oameni conduc aceasta țara.

 24. Cipri says:

  Declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.

 25. România

  Cel mai tânăr român mort de coronavirus: 27 de ani
  La numai câteva zeci de minute de la momentul în care au anunţat decesul cu numărul 38, Grupul de Comunicare Strategică anunţă că alte două decese au fost provocate de Covid-19. 1

  România

  CORONAVIRUS. 308 cazuri noi în țară. 1.797 de teste, în 24 de ore
  Numărul de cazuri confirmate cu infectare cu noul coronavirus a ajuns, la nivelul țării, la 1.760. 169 de persoane au fost vindecate, iar 38 și-au pierdut viața.

  Local

  Planul pus la cale de un tată pentru a-și lua fata de la aeroport și a o duce în izolare
  O tânără din Timișoara a terminat zilele trecute cursurile pe care le urmează la o facultate din Marea Britanie. Trebuia să se întoarcă acasă.

  România

  Al 38-lea deces provocat de Coronavirus în România
  TIMIŞOARA. Numărul deceselor provocate de coronavirus în ţara noastră a ajuns la borna 38. 1

  Local

  Expert: „Majoritatea celor care au fost în Nădlac în contact sunt pozitivi”
  Fostul director al DSP Alba spune că cea mai mare greşeală strategică a României a fost neînchiderea graniţei de la Nădlac. 19

  Oameni

  Tom Hanks s-a întors în SUA după ce s-a vindecat de coronavirus
  Tom Hanks şi soţia sa, Rita Wilson, au revenit vineri în Los Angeles după ce au stat peste două săptămâni în carantină în Australia în urma rezultatelor pozitive la testele pentru coronavirus, informează Reuters.

  Local

  Două doctoriţe de la Boli Infecţioase Arad, internate cu coronavirus la Timişoara
  Ele au fost testate pozitiv la COVID-19 după ce au consultat pacienţi cu suspiciune de coronavirus, ulterior confirmaţi. 1

  Oameni

  Sophie, soţia premierului canadian Justin Trudeau, anunţă că s-a vindecat de coronavirus: Nu este uşor să fii singur
  Sophie Gregoire Trudeau a scris pe Facebook că se simte mult mai bine şi a primit aviz pozitiv de la medicul său meu şi de la Centrul de Sănătate Public din Ottawa.

  România

  Doi copii din Teleorman, preluaţi de Protecţia Copilului după ce părinţii şi fraţii lor au fost internaţi în spital cu Covid-19
  Doi copii de 2 şi 12 ani au fost preluaţi de autorităţile din Teleorman după ce părinţii lor şi doi fraţi au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus şi se află internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Matei Balş" din Bucureşti.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.