aradon.ro Web analyticsNOU: modelele de adeverinţă şi declaraţie pe propria răspundere, simplificate şi actualizate

De Andreea Pintea

NOU: modelele de adeverinţă şi declaraţie pe propria răspundere, simplificate şi actualizate

Atât declaraţia pe propria răspundere cât şi adeverinţa eliberată de angajator au fost modificate şi simplificate.
Scris de Andreea Pintea - Atât declaraţia pe propria răspundere cât şi adeverinţa eliberată de angajator au fost modificate şi simplificate.

Executivul a decis actualizarea şi simplificarea declaraţiei pe proprie răspundere şi a adeverinţei eliberată de angajator, necesare deplasărilor în afara locuinţei.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului. De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

Declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.

26MODEL Declaratie proprie raspundere 2503

În ceea ce privesc platformele online pentru completarea declaraţiilor, Grupul de Comunicare Strategică a punctat: „orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale.

În ceea ce privește prezentarea declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), GCS precizează că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator).

MODEL Adeverinta pentru angajatori

De asemenea, este necesară ca actele să fie prezentate cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

48 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Gabi cetateanu' says:

  M-au zapacit de tot astia, cu declaratiile lor.

 2. Flavius says:

  Si cele dinainte nu mai sunt valabile ??

 3. Someru says:

  Mm voastre, si acuma va arde de c@c@turi birocratice? mai judeca cineva in tara asta??? Nu va ganditi ca sunt persoane care habar nu au cum arata o imprimanta? Dupa ce doua zile au umblat ca disperatii sa faca rost de tipizate, adi dat voie sa se faca de mana. Acuma le schimbati… Chiar nu aveti de facut altceva??? Era de ajuns o simpla foaie de hartie, facut un tabel si scris frumos de mana fiecare deplasare. merg la medic cutare,data si numele. Si tot asa, in zilele urmatoare. oricum este egal cu zero, cine vrea sa umble deamboulea tot o face… Dar asta va este nivelul, de doi bani…

  • DA says:

   Mama mea are 82 de ani. Locuieste la țară, e bolnavă.Are nevoie de cumpărături.
   Nu am calculator sa scot la imprimantă declarație pe proprie răspundere.
   Olograf, nu stiu daca o vor lua in considerare.
   Ce sa fac?

   • Sagitaria says:

    O scrieti de mana, dupa model.

   • Someru says:

    indicat ar fi sa o ajute cineva. Sa nu iasa din casa… Apelati la un vecin, primarie, oricine… parerea mea. Si da, este valabila si scrisa de mana. Chiar daca la 82 de ani banui ca scrie greu, sa fie scrisa cat de cat… Astia amendeaza batrani cu patrunjel nu… Sau daca are tel smart(ma indoiesc) sa-i trimiti pe watsapp sau cumva scrisa de tine daca poti in momentul cand vrea sa iasa din casa. Dar na, stiu cum este cu tehnologia pentru iei bietii…

    • Cici says:

     Degeaba i o trimite, nu mai e de ajutor, s a schimbat, trrbuie printata apoi semnata de mana.Si eu facusem cu acrob reader si degeaba m am chinuit.

   • Claudia says:

    Merge olograf.

 4. IOAN PRECUP says:

  Precizarea din subsolul paginii declarației contrazice prevederile Ordonanței militare nr.3/24.03.2020, Art. 3

 5. poseidon says:

  Treziti-va ,mai habaucilor!

  • Impostori says:

   Nu înțeleg de ce nu se poate completa pe calculator telefon laptop și trimite prin mail sau pe site ul lor dedicat.Ar trebui dat afară cel care a schimbat aceasta posibilitate.În era digitalizare și în pandemie sa umbli cu hârtii. Acolo I bai ul sus ca merge totul prost ,e plin de impostori cocoțați în funcții gunoaie.

 6. intrebare says:

  Ce este cu fusereala asta de declaratie? Ar trebui sa se ataseze copia legalizata a certificatului de nastere,eventual de casatorie,diploma de studii,precum si o dovada din partea administratorului de la bloc,cum ca esti cu intretinerea la zi,si un extras de cf. Asa doar cu o simpla declaratie e prea simplu…

 7. Fly says:

  Si cei care sparg mașinile mai nou in Arad si au fi scos oare declarația? Pana acuma era voie in grupuri de cate 3 persoane, de ieri toată lumea in casă. Voi stiti ca fabricile in lucrează, nu cred ca pe acolo se lucreaza cate 3 persoane pe un schimb. Vai vai!

 8. Claudia says:

  Se poate introduce cu Acrobat Reader DC si semnatura de mana cu mouse-ul ca sa nu mai listezi.

 9. ALt Anonim says:

  Ne mai mirăm ?
  În 51 de ani (1948-1989) am schimbat 5 imnuri…
  Legea Energiei (L123/2012) a suferit 23 de modificări în mai puțin de 8 ani
  Lipsă coloană vertebrală !

 10. Flavius says:

  ONLINE nu se mai poate? Trebuie sa aruncam hartii aiurea? Oare nu era mai util sa se poata si in format PDF pe dispozitive?!

 11. Groji says:

  Io am facut online PDF mie nu trebe fiecare zi 3,4,5,6, foaie ma fiecare ora scriu unde mergem telefonu am la mine si carte de identitate ajunge atat

 12. Gina says:

  La spitalul din ineu este dezastru. Un idiot a facut ravagii raspandind virusul sars-cov 2 . Cine raspunde? Is curios.

  • Puipui says:

   Asa am muncit eu 4 buc cu penny si kaufland pt 2 persoane.acum degeaba am muncit, nu mai e valabila si trebuie printata si semnata de mana, nu electronic:(

 13. SabinA says:

  Este necesara completarea Declaratiei in fiecare zi sau se completeaza o singura Declaratie valabil zilnic intre orele respective? Intreb pentru ca in tara asta a noastra practica ne omoara atunci cand teoria este construita de imbecili.

 14. SATTAN 666 says:

  imi fac foaie de drum pana la berarie! tahograf nu vret-i sa imi Montez? curvelet sa vi le spun? cu adresa cu tot ce inseamna?

 15. SATTAN 666 says:

  plec la crasma sa vad cine populeaza acolo! pe urma la biserica sa ma spovedesc! dar ma intorc iar la crsma ca am uitat sa mai beau! ma intorc acasa sa imi ia-u bani! si dupa prezervativ! ca fomeile de la sat nu dau nioasca decat cu guma! doar cele maritate se culca cu tine fara guma!

 16. SATTAN 666 says:

  daca imi fac foaie de drum si ajung la o nevasta de politist? hih

 17. SATTAN 666 says:

  sunt de accord sa ma supun legilor din momentul in care sunt protejat de ele! din moment ce nu ma simt protejat ….

 18. SATTAN 666 says:

  ce fac tigoinerii? care nu stiu scrie?de ar crapa in casa!

 19. poseidon says:

  Sunt curios daca Matahala de la Cotroceni completeaza zilnic declaratia.

 20. Basil says:

  Creierutul miticilor n-o putea face de la inceput in versiunea a doua.

 21. costi says:

  o tampenie mai mare nu puteu sa gaseasca mintile liberale care conduc aceasta tara, ce tara a mai introdus tampenia asta comunista?
  cu aceste amenzi date vor sa stranga bani ca sa isi acopere furturile, nu era suficient sa prezint buletinu si sa declar verbal unde ma duc? trebuie sa fac rost de o hartie A4 si de o imprimanta, niste analfabeti comunisti au ajuns la putere si tot ce poate mintea lor putina este sa oblige populatia sa completeze o declaratie de fiecare data cand merg la cumparaturi. Ar fi bine sa va asigurati ca sunt medicamente suficiente in farmacii si ca nu cresc preturile artificial in acest sezon pentru a maximiza profitul pe spatele nostru la medicamente si alimente.

  • Cristi says:

   Te rog sa te informezi ce amenzi se dau in Italia sau in Germania faca nu ai un motiv bine întemeiat pentru a ieși din casă și daca nu completezi declarația. Apropo de liberali,daca era psd era mai ok. Puneai doar degetul, nu mai trebuia sa scrii nimic

 22. Mihai says:

  De ce nu se ia nicio măsura cu oamenii ce caută in containere,bineînțeles ei nu respecta niciun program si sunt adevărate bombe de contaminare.Cert este un singur lucru.Cei ce ne conduc sunt cei mai incompetenți oameni

 23. Mihai says:

  Ce facem cu cei ce umbla in containere.Ei nu respecta niciun program.Sunt adevărate bombe contaminate.S-a gândit cineva si la aceste vietăți? Nimeni.Cei mai incompetenți oameni conduc aceasta țara.

 24. Cipri says:

  Declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.

 25. Adelin Stoianov says:

  Ca sa nu mă mai chinui cu imprimarea și semnarea (ptr că majoritatea magazinelor ce imprima sunt închise) am completat datele în Adobe (acrobat) Reader și am convertit din PDF in poză (PNG) pe un site online (https://pdftoimage.com/).
  Separat, am făcut semnătura pe o foaie albă, i-am făcut poză și am transferat o pe laptop. Apoi am deschis cele 2 imagini (declarația și poza cu semnătura) in Paint, am copiat semnătura in poza cu declarația, am ajustat semnătura că era prea mare (și fundalul cam gri) și am salvat modificările. De acuma, când vreau sa plec doar modific textul unde merg și căsuțele cu bifă (alimentară, asistență părinți vârstnici, etc). Selectez zona cu text, o șterg, scriu alt text, data, iar semnătura rămâne neatinsă.
  Am lucrat 20 de minute initial, dar de acuma, doar 1-2 minute per călătorie. Windows Paint💪

 26. cititor says:

  depinde cum interpreteaza cel de legitimeaza scapi sau nu ! ca dupa aia contestatiile la judecatorie te mananca …

 27. Talibanu says:

  Indiferent ca o scrii sau nu tot te amendează boschetarii vela asta a scos și a dat putere la toți paznicii

 28. John says:

  Pana trece porcaria asta l-e mai schimba de 500 de ori?

 29. cititor says:

  nu e nici o diferenta intre modelul anterior si acesta din articol / Nu ma refer la primul model cand a aparut initial, /asa ca stati calmi ca nu e nici o noutate

  • Anonim says:

   Nici o diferenta ca au scos ce era important:
   Subsemnatul cunosc prevederile art. 326 din Codul Penal cu privire la falsul în declarații și art. 352 din Codul Penal cu
   privire la zădărnicirea combaterii bolilor.

   si au modificat partea
   Persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani completează doar pentru motivele prevăzute în câmpurile 1-6,
   deplasarea fiind permisă zilnic doar în intervalul orar 11.00 – 13.00, iar în afara intervalului pentru motivele
   de la punctul 1 și punctul 6.

 30. conservator says:

  Eu inteleg in felul urmator.
  Adica cei care au facut declaratia se autointituleaza ca fiind incompetenti si nu au fost in stare sa faca 1 bucata declaratie ca lumea.
  Si tot o modifica pana doara doara iese una buna….

 31. Local

  PNL Arad a votat moţiunile ambilor candidaţi pentru şefia partidului
  ARAD. Organizaţia Judeţeană PNL Arad a aprobat, prin vot, susţinerea moţiunilor ambilor candidaţi la preşedinţia partidului, atât moţiunea cu care candidează Ludovic Orban, cât şi moţiunea cu care candidează Florin Cîţu. În adresa transmisă către Comisia de Organizare a Congresului PNL, secretariatul general al PNL Arad anunţă că moţiunea „România Liberală”, care aparţine premierului Florin Cîţu, a primit 73 de voturi pentru, 9 împotrivă şi 3 abţineri. 2

  Local

  S-a deschis o nouă secţie Covid în Arad
  ARAD. Reprezentanţii Spitalului Judeţean Arad anunţă că a fost deschisă o nouă secţie Covid-19 la unitatea medicală din oraşul nostru. Secţia Medicină Internă II, care are 37 de paturi, a devenit, de vineri, secţie Covid.

  Local

  Bani pentru proiectele PNDL
  ARAD. Deputatul PNL Sergiu Bîlcea anunţă că Guvernul a alocat aproape 400 de milioane de lei pentru plata facturilor proiectelor demarate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală I şi II. În total, 539 de obiective de investiţii din întreaga ţară vor beneficia de aceste fonduri. 1

  România

  Cum se descarcă certificatul verde COVID-19? Documentul care va deveni vital în zilele viitoare
  Certificatul verde este necesar doar în localităţile unde incidenţa este cuprinsă între 3 şi 6 la mie. În localităţile unde incidenţa va fi cuprinsă între 3 şi 6 la mie certificatul verde, care atestă vaccinare, trecerea prin boală sau testarea, va fi obligatoriu la spectacole, cinema, piscine, competiţii sportive, nunţi sau botezuri. Operatorii economici vor folosi aplicaţia „Check DCC" pentru a verifica codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene.

  România

  Guvernul a adoptat o hotărâre prin care se impune obligativitatea prezentării certificatului verde pentru anumite activități, dacă rata de incidență ajunge la 3 la mie
  Guvernul a aprobat vineri, prin hotărâre, obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi în localităţile unde rata de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori. 5

  Local

  CCIA Arad ar putea să adere la Federaţia Camerelor de Comerţ Dunărene
  Un acord în acest sens a fost exprimat de preşedintele Gheorghe Seculici, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţii DCCF. 3

  ARADON Sport local

  „Galben-albastrele” vor juca acasă dubla din cupă
  FCC Baschet UAV Arad a anunțat un nou parteneriat cu UTA pentru abonați. 1

  Local

  2.886 de persoane locuiesc fără forme legale în municipiul Arad
  Acestea au fost descoperite de poliţiştii locali, în urma verificării a 1.122 de asociații de proprietari. 9

  ARADON Sport local

  Mai moare o echipă în sportul arădean!
  Echipa de polo CS AMEFA nu s-a înscris în Superliga Naţională. Primarului Călin Bibarţ îi place rolul de „gropar”. 10

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.