aradon.ro Web analytics


O nouă corecţie financiară pentru Consiliul Judeţean Arad

De Alin Gherasim

O nouă corecţie financiară pentru Consiliul Judeţean Arad

CJA restituie o nouă sumă de bani către Ministerul Dezvoltării/Foto: FAN
Reactualizat la:
Consiliul Judeţean Arad primeşte, în acest an, a treia corecţie financiară pentru proiecte europene.
Scris de Alin Gherasim - Consiliul Judeţean Arad primeşte, în acest an, a treia corecţie financiară pentru proiecte europene.

ARAD. Una în februarie, alta în iunie, iar a treia corecţie financiară aplicată Consiliului Judeţean Arad vine acum, în octombrie. Direcţia Generală Programul Operaţional Regional, Serviciul Constatare Nereguli şi Antifraudă, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, a trimis o adresă către CJA prin care a anunţat că instituţiei judeţene din Arad îi va fi aplicată o corecţie financiară de 5 la sută dintr-un proiect cu finanţare europeană din cauza neregulilor descoperite. Plata sancţiunii financiare urmează să fie supusă votului consilierilor judeţeni în viitoarea şedinţă a CJA.

Situaţia este descrisă în documentele care însoţesc proiectul de hotărâre care va ajunge pe mesele aleşilor judeţeni: „Serviciul Managementul Spitalelor a analizat referatul nr. 23102/08.10.2020, al Președintelui Consiliului Județean Arad privind aprobarea plății sumei de 13.116,84 lei stabilită prin Nota de constatare a neregulilor și de stabilire a corecțiilor financiare nr.103322/28.07.2020, emisă de către Direcția Generală Programul Operațional Regional, Serviciul Constatare Nereguli și Antifraudă, referitoare la contractul de finanțare nr. 3502/03.12.20218, cu titlul „Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Arad” POR 2014-2020, prin care Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad este înștiințat de aplicarea unei corecții financiare de 5% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente contractului Aparat Radiologie UPU (Valoare 267.690,20 lei, TVA eligibil)”. Practic, suma de 13.116 lei reprezintă 5 la sută din valoarea totală a proiectului.

Tot în aceleaşi documente ale Consiliului Judeţean ni se explică faptul că, în primă fază, aparatul de radiologie a fost achiziţionat, în anul 2017, din fondurile proprii ale CJA, iar în 2018 a fost solicitată o rambursare a sumei respective, din fonduri europene. Banii au ajuns înapoi în conturile Consiliului Judeţean la finele anului 2018.

Alte două

În acest an, Consiliul Judeţean Arad a mai plătit două corecţii financiare emise de către Ministerul Dezvoltării Regionale, tot pentru proiecte implementate cu fonduri europene. În luna februarie a fost restituită suma de 262.000 de lei, pentru nereguli descoperite la proiectul de înfiinţare a Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Arad. Apoi, în luna iunie, a mai fost restituită suma de 114.738 de lei pentru nereguli descoperite la implementarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide în județul Arad.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Arnold Schwarzenegger se simte "fantastic" după o operație la inimă
  Vedeta de filme de acţiune Arnold Schwarzenegger a anunţat că a suferit o intervenţie chirurgicală la inimă şi a dat asigurări că se simte "fantastic", relatează sâmbătă Reuters, citat de Agerpres.

  România

  Crişul Repede, decolmatat după 30 de ani
  Cel mai modern și performant utilaj de dragare din țară acționează pe lacul de acumulare al Prizei de Apă Oradea.

  România

  Revoltător! Profesoară filmată în timp ce își pălmuia elevii. Ministrul Educației: Trebuie să reacționăm ferm și imediat, cu toleranță zero
  O profesoară din Maramureș a fost filmată în timp ce își pălmuia elevii, potrivit unei înregistrări publicată pe contul de Facebook al lui Andy Popescu și preluată de ministrul Educației. 1

  ARADON Sport local

  Punct salvat la ultima fază!

  Local

  Timp de așteptare pentru automarfare, la frontiera Nădlac II. Restricțiile din țara vecină au aglomerat vama
  Ca urmare a restricțiilor impuse de autoritățile maghiare cu privire la circulația vehiculelor de transport marfă pe teritoriul Ungariei, în data de 23.10.2020, care a fost declarată zi de sărbătoare naţională în ţara vecină, în 24 octombrie s-a constatat o creştere a numărului de automarfare care s-a prezentat în punctele de trecere a frontierei pe sensul de ieşire din ţară la graniţa comună.

  ARADON Sport local

  Luca Kunszabo a câştigat aurul la Cupa României

  ARADON Sport local

  Gafencu „The Blitz”, sub reflectoare!
  Trei sportivi arădeni s-au impus în gala de kickboxing „Dey Grand Prix Colosseum”.

  Local

  Avem un nou Consiliu Judeţean
  Aleşii judeţeni au depus jurământul şi şi-au preluat, astfel, mandatele. 12

  Local

  Accesul interzis în pădurile din Arad, pentru 90 de zile, din cauza pestei porcine
  Centrul Local de Combatere a Bolilor Arad a hotărât, pe 24 octombrie, interzicerea accesului în zonele împădurite ale județului, din cauza pestei porcine africane. 16

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.