aradon.ro Web analytics


Patru centre pentru ajutorul de încălzire a locuinţei

De Diana Duțu

Patru centre pentru ajutorul de încălzire a locuinţei

Reactualizat la:
La 12 octombrie începe preluarea cererilor pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței în sezonul rece noiembrie 2020 – martie 2021.
Scris de Diana Duțu - La 12 octombrie începe preluarea cererilor pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței în sezonul rece noiembrie 2020 – martie 2021.

ARAD. Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Arad anunţă că, începând din 12 octombrie 2020, se dă startul preluării cererilor, declarațiilor pe propria răspundere și a actelor doveditoare pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței. Preluarea documentelor se va face conform dispoziției primarului municipiului Arad nr. 1.824/23.09.2020, în patru locații.

Centrul nr.1

Este situat în Arad, Piața Plevnei și are arondate următoarele cartiere: Centru (B-dul Revoluției, de la P-ţa Romană până la Gară și străzile adiacente), Aradul Nou, Sînicolau Mic, Subcetate, Mureșel, Grădiște, Cartierul Funcționarilor.

Centrul nr.2

Se află pe Calea Radnei nr.250, la sediul Direcției de Asistență Socială Arad, având arondat cartierul Micalaca (inclusiv zona III).

„La această locație se vor depune cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței cu energie electrică de către toți solicitanții de pe raza municipiului Arad. La această locație se vor depune cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuințelor de către beneficiarii de ajutor social conform Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare și de beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei, conform Legii nr. 277/2010, cu modificările și completările ulterioare” – precizează reprezentanţii DAS Arad.

Centrul nr.3

Este situat pe Calea Aurel Vlaicu nr.227 şi are arondare următoarele cartiere: *pentru încălzirea locuințelor cu energie termică și gaze naturale: Şega, Gai, Bujac, Poltura, 6 Vânători; *pentru încălzirea locuințelor cu lemne, cărbuni și combustibili petrolieri: Gai, Bujac, Poltura, 6 Vânători.

Centrul nr.4

Se află în zona Confecţii, pe strada Rodnei nr.3-5, bl.5, având arondate următoarele cartiere: *pentru încălzirea locuințelor cu energie termică și gaze naturale: Pârneava, zona Confecții, Faleza Sud, Drăgășani, Cadaş; *pentru încălzirea locuințelor cu lemne, cărbuni și combustibili petrolieri: Pârneava, zona Confecții, Faleza Sud, Drăgășani, Cadaş, Şega.

Condiţii

Pot beneficia de ajutor pentru încălzirea locuințelor familiile și persoanele singure cu domiciliul sau reședința în municipiul Arad, doar pentru locuința de domiciliu sau, după caz, de reședință, al căror venit net pe membru de familie este: *până la 1.300 lei în cazul în care încălzirea locuinței se face cu energie termică; *până la 750 lei în cazul în care încălzirea locuinței se face cu gaze naturale, energie electrică sau cu lemne, cărbuni și combustibili petrolieri. La fel ca anii trecuţi, deţinerea unor bunuri mobile sau imobile, a unor depozite bancare, terenuri/ animale și/ sau păsări conduce la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței.

Când se acordă?

Potrivit DAS Arad, soluționarea cererilor se face în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 70/2011 cu modificările și completările ulterioare și a actelor normative care reglementează materia, iar ajutorul se acordă în funcție de data înregistrării solicitării, după cum urmează: *începând cu luna noiembrie 2020, pentru solicitările depuse în intervalul 12.10.2020 – 20.11.2020; *începând cu luna depunerii cererii, pentru solicitările depuse până în data de 20 a lunii; *începând cu luna următoare depunerii cererii pentru solicitările depuse după data de 20 a lunii.

Descărcare PDF:

arondare strazi la centre

conditii acordare ajutor incalzire

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Teretean says:

  Iar sosesc colorati dupa ajutoare😜

 2. Local

  Uțu Rohozneanu, zis „Împăratul”, prins de DIICOT în timp ce încerca să vândă mii de comprimate MDMA în București
  Cele 2.479 de comprimate MDMA au fost găsite de procurorii DIICOT, în mașina „Împăratului”. Uțu Rohozneanu a fost prins în flagrant, în București, în timp ce încerca să vândă comprimatele, alături de alte două persoane. Drogurile urmau să ajungă pe piața din Capitală. 6

  Local

  Podul Decebal a fost decapat la o lună de la asfaltare. Restricțiile de circulație nu au fost anunțate de Primărie
  Se reface calea de rulare, se circulă alternativ pe un singur sens, din cauza calității proaste a lucrării inițiale, care nu a trecut de recepție. 4

  Local

  Ce se întâmplă când Aradul intră în scenariul roșu
  Potrivit Prefecturii Arad, la depășirea pragului de 3/1000, care este tot mai aproape în municipiu, școlile se mută în online, se închid localurile, sălile de spectacol, iar masca de protecție va fi obligatorie în toate spațiile, închise sau deschise 6

  Local

  Municipiul se apropie de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori
  Șapte localități au depășit pragul critic de 3/1000, în timp ce alte 17 localități au trecut de 1,5 cazuri la mia de locuitori 7

  Local

  „Sunt în fața unor noi provocări”
  La final de mandat la CJA, vicepreședintele Sergiu Bîlcea spune: „Am derulat cel mai mare proiect de investiţii în drumurile judeţene după Revoluţia din 1989”. 6

  ARADON Sport local

  Ripensia merge mai departe
  Șoimii Lipova a scăpat de „povara” Cupei României și va continua lupta pentru supremație în campionat.

  Local

  Concert Baroc la Filarmonică
  Joi, 22 octombrie, de la ora 19, în sala de concerte a Palatului Cultural va avea loc un nou concert al Filarmonicii Arad. 

  Local

  Sâmbătă va fi învestit noul Consiliu Judeţean
  Invitatul de onoare de la ceremonia de investire este premierul Ludovic Orban, dar încă se așteaptă confirmarea de la București. 2

  Local

  A vrut să-și înalțe terenul cu gunoaie – a fost amendat cu 25.000 de lei
  Un arădean a permis depozitarea de deșeuri pe terenul propriu, în încercarea de a-l aduce la o anumită cotă. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.