aradon.ro Web analytics„Pediatrie în pandemie” - o carte, o viziune, un om

De Andreea Pintea

„Pediatrie în pandemie” - o carte, o viziune, un om

Foto: A.P.
Revăzută și adăugită cea de a doua ediție a cărții „Pediatrie în pandemie” scrisă de dr. Simona Dumitra a fost lansată.
Scris de Andreea Pintea - Revăzută și adăugită cea de a doua ediție a cărții „Pediatrie în pandemie” scrisă de dr. Simona Dumitra a fost lansată.

ARAD. Cu blândețe și profesionalism, dr. pediatru Simona Dumitru a rescris rândurile cărții „Pediatrie în pandemie”, o carte de căpătâi pentru părinți, studenți dar și medici. Lansarea volumului a fost făcută în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ, în prezența Înaltpreasfinției Sale Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, președintelui CJA – Iustin Cionca, viceprimarului Lazăr Faur, deputatului Sergiu Bîlcea, rectorului UVVG dr. Coralia Cotoraci, dr. Otiliei Tigănaș. De asemenea, dr. Virgil Musta din Timișoara a fost prezent la prezentarea cărții, eveniment moderat de actrița Oltea Blaga. Lansarea de carte s-a remarcat prin simplitate și eleganță și s-a impus prin puterea profesională pe care dr. Simona Dumitra o are.

„Lansarea unei cărți este ca scoaterea în lume a unui copil. «Pediatrie în pandemie – ediția a doua, revăzută și readăugită» este un ghid de sfaturi utile pentru părinți. Noua ediție aduce un suflu nou, prin introducerea unor teme fierbinți și prin capitolul final – Sfaturi pentru Inima de Părinte, o fereastră deschisă spre medicina integrativa. Îmi exprim întreaga recunoștință celor care au prezentat cartea, celor care au venit la lansare și tuturor celor care o vor cumpăra”, a transmis plină de emoție dr. Simona Dumitra.

Cartea poate fi cumpărată de la sediul Cetății Voluntarilor, iar banii strânși din vânzarea ediției a doua vor fi folosiți pentru continuarea reabilitării Secției Pediatrie II.

Dr. Simona Dumitra a studiat la Facultatea de Medicină de la Universitatea „Victor Babeș” din Timișoara, absolvind în 1993 și este medic primar pediatru în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. În decembrie 2020, dr. Dumitra a lansat prima ediție a cărții „Pediatrie în pandemie”, o carte scrisă în contextul pandemic mondial, prin care se urmăresc patologii specifice pediatriei și se oferă soluții concrete.

Distincția „Arădeni cu care ne mândrim”

Cu ocazia lansării acestui nou volum, dr. Simona Dumitra a primit și distincția „Arădeni cu care ne mândrim”.

„Sănătatea contează, ne-o demonstrează vremurile marcate de pandemie. Dincolo de investiții și spitale, diferența o fac oamenii, medicii, asistentele care au făcut din îngrijirea vieții și sănătății o vocație, nu doar o profesie. Un astfel de medic este doamna Simona Dumitra, medic pediatru. Doamna doctor Simona Dumitra lucrează de decenii cu copiii, este o activitate delicată, cu pacienți foarte speciali. Vreau să subliniez și relația deosebită pe care doamna doctor o are cu Cetatea Voluntarilor, asociația care a ajutat la renovarea Pediatriei cu un efort admirabil. Până când vom reuși să construim un nou spital dedicat copiilor, în care cred și pentru care sunt alături de administrația județeană, știm că prin efortul acestor oameni, copiii noștri sunt îngrijiți cu profesionalism și pasiune, în secții care arată bine”, a transmis deputatul Sergiu Bîlcea cel care i-a acordat această distincție.

Impresii după lansare

*Dr. Maria Nicoară, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Arad:

„Am avut onoarea și privilegiul de a fi invitată să particip la o lansare de carte, care pentru mine însă, a însemnat mai mult decât atât. Am simțit vibrația sufletului nobil pe care prietena mea Simona Dumitra a cuprins-o într-un volum, care răspunde la întrebările și dilemele pe care lumea medicală le formulează, în actualul context pandemic. Dincolo de conținutul de specialitate și de argumentația științifică de excepție dr. Simona Dumitra a pus in paginile lucrării sale, foarte mult suflet, ea însăși fiind un suflet nobil, căruia vreau să-i mulțumesc pentru empatia si noblețea sinceră pe care mi-a împărtășit-o!”

*Iustin Cionca, președinte CJA:

„Doamna doctor Dumitra este modelul de intelectual activ, implicat în viața societății, dedicat nu numai meseriei, care prin tot ceea ce întreprinde reușește să adauge un plus de valoare Aradului. A fost a doua lansare de carte la care particip a doamnei doctor și am remarcat din nou numărul mare al susținătorilor și diversitatea lor, ceea ce îmi confirmă că oamenii buni sunt apreciați și se bucură de o susținere a comunității, așa cum la rândul lor îi susțin cu toate resursele lor pe cei din jur. Iar pentru mine, și asta vreau să transmit astăzi, doamna doctor Simona Dumitra este un om bun, un om care salvează vieți, dar și suflete, și care prin pasiunea față de meserie și devotamentul pentru biserică este un model autentic arădean”.

Dr. Otilia Țigănaș:

„Am avut onoarea să particip și să vorbesc la lansarea celei de-a doua ediții a cărții «Pediatrie în pandemie», semnată de dr. Simona Dumitra, pediatru de marcă arădean. O seară minunată, la Sala Ferdinand din Primăria Arad, oameni cunoscuți și necunoscuți, energie pozitivă, zâmbete, fețe destinse, pus una peste alta un eveniment minunat! Mulțumesc, Simona, că ai știut să ne aduni, înfruntând corect rigorile pandemice, noi invitații respectând regulile triste ale jocului SARSCOV 2!”.

 

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Arădean tratat de DNA pediatra says:

  Bine că măcar cărți știe să scrie, că profesional e praf. Ne-a dat și nouă la un moment dat tratament aiurea, care nu avea legătură cu diagnosticul….. Hai sa incercam poate ii trece. Un medic slab, promovat politic, că de altfel toți profesioniștii pnl

 2. Local

  O lună de... distanţă în relaţia arădenilor cu Primăria
  ARAD. În perioada 25 octombrie - 24 noiembrie, accesul contribuabililor în incinta Primăriei Municipiului Arad, precum și în sediile structurilor subordonate este permis doar pe baza certificatului verde care atestă vaccinarea, trecerea prin Covid sau rezultatul negativ al unei testări recente, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 1013 din 22 octombrie 2021.

  Local

  Îndemn la folosirea mijloacelor online de comunicare și a celor electronice de plată
  Recomandarea vine în contextul accesului restricţionat la sediul Direcţiei Venituri, determinat de pericolul infectării cu coronavirus.

  Local

  Vot pentru plafonarea curentului şi gazelor
  Deputaţii arădeni Sergiu Bîlcea şi Glad Varga anunţă că au votat pentru plafonarea și compensarea prețului curentului și gazelor.

  Local

  Europarlamentarul Vlad Botoș cere anchetă europeană privind știrile false
  Scrisoare oficială adresată Comisiei Europene pentru combaterea campaniei de știri false cu privire la pandemia de COVID-19. 8

  Local

  Se licitează primul Fast Park! Vezi care este prețul de pornire pentru un loc de parcare
  Recons anunță preluarea cererilor pentru cele 112 locuri de parcare disponibile în Fast Park 3 din Micălaca.

  Local

  Acces doar cu certificat verde în Compania de Apă
  Şi accesul în Compania de Apă Arad va fi interzis celor care nu sunt vaccinaţi sau nu au trecut oficial prin boală. 3

  România

  Legea pentru compensarea facturilor la curent electric și gaze naturale a fost adoptată 
  Legea pentru compensarea facturilor la curent electric și gaze naturale a fost adoptată de Parlament.

  România

  Certificatul verde respins la limită, în  Senat
  Senatul a respins obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Proiectul a primit 67 de voturi pentru, 60 împotrivă și 2 abtineri. Pentru a fi aprobat erau necesare 69 de voturi pentru. 14

  UT Arad

  Cu Mioveniul se joacă sâmbătă, 6 noiembrie
  ARAD. A fost definitivat programul rundei cu numărul 15 din Liga 1 la fotbal, ultima a turului sezonului 2021-2022, una în care UTA joacă sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 17,30, la Mioveni.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.