aradon.ro Web analyticsPoliția Locală vs. administratorii de bloc din Arad

De Ioana Costas

Poliția Locală vs. administratorii de bloc din Arad

Reactualizat la:
Administratorii de bloc se tem că vor fi puși să plătească amenzi după ce unul dintre ei a primit 1.200 de lei sancțiune de la Poliția Locală pentru că nu și-ar fi plătit taxa anuală de funcționare. Administratorii spun că nu au fost informați despre existența taxei.
Scris de Ioana Costas - Administratorii de bloc se tem că vor fi puși să plătească amenzi după ce unul dintre ei a primit 1.200 de lei sancțiune de la Poliția Locală pentru că nu și-ar fi plătit taxa anuală de funcționare. Administratorii spun că nu au fost informați despre existența taxei.

ARAD. Mai mulți administratori de bloc ne-au contactat sesizând faptul că unul dintre ei a primit un mesaj pe telefonul mobil în care era informat că are de achitat o amendă în valoare de 1.200 de lei, ce datează încă din anul 2017, fiindu-i precizat că este așteptat pe Calea Victoriei, la Poliția Locală. Omul a procedat întocmai, s-a dus la Poliția Locală, și-a plătit amenda și atunci a aflat că, potrivit unei hotărâri de consiliu local municipal – ce datează din anul 2017 – administratorii de bloc trebuie să plătească, anual, o taxă de autorizare. Așa că „Stan pățitul” a dat „sfoară-n țară”, la colegii administratori de bloc. Aceștia ne-au spus că nu au fost informați de la intrarea în vigoare a acestei hotărâri că trebuie să plătească taxă de autorizare în fiecare an și arată cu degetul înspre Poliția Locală și înspre Primăria Arad că, în loc să le aducă la cunoștință existența taxei, s-a trecut direct la aplicarea de sancțiuni contravenționale.

Pe de altă parte, contactați pe subiect, reprezentanții Primăriei Arad spun că, practic, administratorii de bloc trebuiau să cunoască actele normative în baza cărora activează, însă pentru că „au fost constatate fapte de nerespectare a normelor hotărârii adoptate acum 4 ani, cu o frecvență de săvârșire mult mai mare decât am fi prevăzut în mod normal, Direcția Generală Poliția Locală Arad prin Compartimentul Activitate și Control Comercial a considerat oportună și benefică o acțiune de informare a persoanele juridice care administrează asociațiile de locatari cu privire la obligația de autorizare a activității realizate”. Așadar, pe de o parte administratorii de bloc acuză că sunt direct amendați și nu informați, iar pe de altă parte Primăria Arad spune că desfășoară o acțiune de informare.

Unde, cum și când?

Dincolo de amenzi sau informări, un lucru este cert: administratorii de bloc au obligația de a se autoriza. Unde, cum și când, precizează Primăria Arad: „Persoanele juridice care administrează asociațiile de locatari (cod CAEN 6832), respectiv agenții economici care întreprind activitate de administrare a imobilelor pe bază de comision sau contract conform au obligația de a se autoriza. Cel puțin aceasta prevede HCLM nr.192/2017 privind Regulamentul de desfășurare a activităților economice și al piețelor în municipiul Arad. Codurile CAEN care necesită autorizare pot fi extrase de pe pagina Direcției Generale Poliția Locala Arad secțiunea communicate https://www.politialocalaarad.ro/informare-privind-codurile-caen/. Pentru obținerea autorizațiilor operatorii economici care au coduri CAEN din lista anexată pe pagina DGPLA și sunt declarate la Oficiul Național al Registrului Comerțului au obligația de a se prezenta la Primăria Municipiului Arad, Serviciul Transport Public Local, Autorizare Activități Economice pentru a depune dosarul de autorizare conform prevederilor legale, în termen de <<90 de zile de la data deschiderii punctului de lucru la Oficiul Registrului Comerțului, dovedit în condițiile legii>>”.

Între 2.000 și 2.500 lei amendă

Recomandarea Primăriei Arad este ca toți agenții economici care desfășoară exercițiu comercial să se pună în legalitate „întrucât faptele de natură contravențională privind nedeținerea autorizațiilor de funcționare eliberate de Primăria Municipiului Arad potrivit Art.5, alin.2, lit.a din actul administrativ cu caracter normativ precizat anterior ( HCLM nr.192/2017) se sancționează cu sume cuprinse între 2.000 și 2.500 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în termen de 15 zile de la data comunicării/înmânării procesului-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor”.

20 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Dan says:

  “Mulgeți”, fraților, “mulgeți”…, !
  Luați cu japca și ultima lețcaie, DE PE MURITORUL DE RÂND, luați-i și ultimul banuț….!!!
  – Ce…,? Va cerut vouă, stăpânilor, aprobarea, să-l posede…?
  – Nu !!!!
  – Atunci, ia, să vi-l dea vouă ….!!!

  Ce conteaza ca el nu câștigă nici cât sa bea apă ???!!!

  PRINCIPALUL E SA VĂ ALIMENTEZE BUGETUL SECAT de ani de zile de furtișaguri și Contracte cu dedicatie. Doar pt asta e bun “prostul de contribuabil”.

  Ati sarit “glonț” ca “trebuie” sa respectam decizia mizerabila a UE de a UMPLE MAI MULT BUZUNARELE îmbuibatilor din Banci si Societati de Asigurare cu obligativitatea RCA “si pt masinile care nu circula (????!!!)” dar care au platite taxele de proprietate (impozit). Dar de diversele favoruri fiscale și creșteri salariale pt “pulime” , nu sariti sa le aplicati ca in U E. De ce la astea nu…?

  Auzi tu, noaptea minții, ca “si o masina care sta “pe dreapta”, poate produce daune si accidente” – citez un lingău de reporter TV.

  Păi, mai boilor, si un ghiveci de flori care cade de pe pervaz poate produce daune, asa ca , hai sa asiguram toate ghivecele de flori !!! 🤤

  Si uite asa, dupa mizerabila rețetă UE, haideți “să-l jumulim pe prostovanul de rând” și de ultimul bănuț pe care-l mai are, ca sa aveti voi ce devaliza…!!! 🤔

  CIOCOII VECHI ȘI NOI ….

  • Dan says:

   PS: Sa clarific 2 lucruri:

   1. Nu, nu sunt Administrator, dar cine sta la bloc si are macar putin habar de problemele blocului, știe cât de greu este sa ca găsești un Administrator bun și corect (implicat și cinstit) , cât și Femeie de servici serioasa, pt ca, dupa ce se strang banii de la proprietari (care, culmea, considera si asa ca platesc prea mult pt Admin. si Femeie servici – dar ei n-ar face activitatea asta!!!!) Și DUPĂ CE SE SCAD DĂRILE URIAȘE către stat, nu mai ramâne în buzunarul acestora “nici praful de pe toba”.

   De aia nu se inghesuie nimeni sa presteze aceste activitati.

   2. Nu am masini abandonate (am avut inspiratia sa ma scap de ele acum 3 – 4 ani), și NU SUNT DE ACORD NICI CI MASINILE ABANDONATE PE DOMENIUL PUBLIC, dar sa vii sa-mi ceri sa platesc RCA pt o masina cu taxele la zi, nefunctionala, parcata IN PROPRIA CURTE/GARAJ-PROPRIETATE/PROPRIUL TEREN, e un “jaf-la-drumul-mare” !!!

   Dar cum nouă românilor ne plac hoțiile, cum sa nu subscriem rapid la o asemenea ticalosie ?!

   Numai când vine vorba de voluntariat sau generozitate, ne facem ca nu vedem si nu auzim nimic din exemplele UE…

 2. zorro says:

  Da’ astia de la politia locala in afara de amenzi mai stiu sa faca ceva? Macar de ar amenda pe cine merita, dar astia isi incoarda muschii doar la cine isi permit.

  • mihai says:

   Da zorro ,politia locala mai stie sa primeasca si sa cheltuiasca bani mai multi decat invatamantul Aradean,ca sa cumpere aparatura electronica la pret de nava spatiala .Exemplu imprimante cu 3000 de lei si cate altele.

 3. stan says:

  primaria Arad la care cotizam toti (iar toti angajatii de acolo isi iau salariul de la noi) a decis ca nu ajunge cat cotizam si a luat ea hotararea sa inventeze tot felul de taxe, daca accesati situl primariei facut din banii nostri veti observa cate taxe a debitat mintea lor de mafioti,
  in principiu orice faci la casa ta proprietate privata trebuie sa ceri aprobare la primarie apoi sa le platesti lor taxa de smecher si abia apoi ai voie sa incepi lucrarea pe care tot tu o platesti si binenteles TVA la orice(dubla taxare), aceste scarbe jegoase care vietuiesc ca niste capuse nu le ajunge cat iau de pe noi. Noi suntem devina ca toleram assa ceva in loc sa iesim in strada sa ii scuturam oleaca, votati scarbe incontinuare si apoi va plangeti a niste copii.

 4. klaus says:

  Taxele astea o sa le scoata administratorii tot din buzunarul …locatarilor ! Asa ca multumim PNL & USR pentru ……,, facilitate ,, !Cuiva i se pare ca o ducem tot mai bine !

 5. anonim says:

  Cu asta se ocupa Politias Locala, in loc sa prinda, sa identifice si sa ia in baza de date golanii, cersetorii vagabonzii, veniti din toata ?!? Politia locala in loc sa patruleze pe strazile orasului zi-noapte, dupa hoti contrabandisti si clandestinii ce au umplut orasul de te temi si ziua ce sa mai iesi seara, are program de crutare, ba chiar redus . E treaba politiei locale sau a ANAF sa vada cine nu plateste taxele ? Institutia aia e la dispozitia si in aprarea cetateanului sau doar la dispozitia unor bugetari ce nu-si fac treaba dar iau lefuri parfumate ?

 6. Adriana says:

  Sunt administrator, persoana fizica angajata, nu se refera la noi, se refera la societatiile, agentii economici, care intradevar nu au voie sa incasesre sume pentru o activitate, nu conteaza pe ce domeniu, fara sa isi autorizeze acel cod caen ce il intereseaza.

 7. Hedera says:

  Stat represiv, asta a devenit ‘Romania normala” a mincinosului decorat de tatal pirtului,pardon printului ucigas de ursi in Ro ! Ati vrut “dreapta” ,iata ne-o da dreapta,tuturor! Asa-i cand ai multi prosti care mai au si drept de vot!

 8. petre says:

  sper ca a fost domnul stanca cel care a luat amenda 🙂

 9. MilitiaLocala says:

  Oare cetatenii nu s-ar simti mai bine daca aceasta institutie ar fi desfiintata?

 10. Celmaipolist says:

  Poate pun greșit întrebarea,sau nu unde trebuie,dar risc….
  Exista posibilitatea că,poliția locala sa mi vina la poarta(locuiesc în piata Avram Iancu),și să mă forțeze sa dau jos de pempoarta,o tabla pe care scria acces auto,și semnul interzis staționat?mărimi decente,(15cm/25cm)?
  Vizita făcută în urma sesizării unei cotoroanțe de la alt Nr de casa ,pe care o fute grija mea,pe pretext…că nu am.autorizatie de construcție….exista așa ceva?că și ea are…pe poarta una mult mai mare…..deci?

 11. crocodil says:

  În primă fază, nu ar fi putut fi aplicat un avertisment? Întreb și eu…..

  • Celmaipolist says:

   Pt crocodilul,NU am luat amenda,ci doar m a forțat să dau jos placa de plastic….au venit în a doua vizita peste două zile sa verifice,întrebarea era:exista așa lege?am nevoie de autorizație de construcție pt a aplica un căcat de plastic pe poarta???
   Toate porțile au așa ceva,ba chiar mai mari….și nu cred că au autorizație…

 12. locatar bloc says:

  am avut un administrator dar am renuntat la acesta , nu intru in amanunte ca nu mai are rost ,pt o firma / nu ii dau numele sa nu se spuna ca ii fac reclama. cu toate ca ar merita din plin/
  Pot spune ca suntem f f multumiti de serviciile prestate de aceasta firma de administratia a blocurilor condusa de un tanar inginer. si de colectivul sau .Firma ne este de un real ajutor in toate situatiile in care avem nevoie si nu se rezuma doar la incasarea banilor pt cheltuielile asociatiei

  • abramburel says:

   Fara a incerca sa i dau replica dlui Dan, cred ca este vorba despre “o tanti” care nu avea nicio forma de organizare si emitea chitante pentru banii de administrator.

 13. Anda says:

  doar sa aud cuvintele ,,administrator de bloc,, si ,,presedinte de bloc,, si ma cuprinde o stare profundă de scarba

  • cititor pt Anda says:

   Nu generaliza ca nu e corect
   Nu trebuie sa auzi de aceste persoane daca nu iti plac, mai bine uita-te in oglinda si vezi ce te mai apuca !

 14. helmut says:

  politia locala a fost construita ca si armata de gorile analfabete a falkosului .
  au aceleasi practici amenzi la copii de pe asa zisele piste de biciclete si la batranii amarati debransati de la CET.
  seful lor este un fost securist, pus sef fraudulos.
  lua-v-ar dracu de incompetenti!!

 15. ARADON Sport local

  Copil n-a repetat săptămâna bună la Nottingham
  Tenismenul arădean a fost eliminat în primul tur la al doilea challenger pe iarbă.

  Mapamond

  Noi ciocniri violente între poliţie şi manifestanţi în Ierusalim. Cel puţin 20 de incendii au fost provocate
  Cu aproximativ două ore înainte ca marşul să înceapă la ora 17.30, poliţia israeliană a început să scoată palestinienii din zona Porţii Damascului din Oraşul Vechi. Zeci de proprietari de magazine din Oraşul Vechi şi-au închis magazinele după ce poliţia i-a rugat să facă acest lucru până la ora 16.00, relatează Aleph News, citat de Mediafax.

  România

  Protest pentru dreptul la muncă: Directorul general al SC Băița Bihor s-a blocat în carieră
  Maria Trip, directorul general al SC Băița Bihor, protestează împreună cu angajații pentru dreptul la muncă. 1

  România

  Orban, despre alocaţii: „De la 1 ianuarie vor creşte cu 20% plus indexarea cu rata inflaţiei”
  De la 1 ianuarie 2022 alocaţiile vor creşte cu 20% plus indexarea cu rata inflaţiei conform legii, dă asigurări preşedintele PNL, Ludovic Orban. 4

  Local

  Vor să extindă Terapia Intensivă la Judeţean
  Consiliul Judeţean solicită o expertiză pentru a afla dacă pot fi construite etaje peste o clădire existentă a Spitalului Judeţean Arad.

  Local

  Patru copii cercetați pentru furt calificat
  Trei minori cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani din orașul Chișineu-Criș au pătruns într-un imobil din localitate pe ușa de acces, lăsată descuiată, și au furat o poșetă în care se aflau 700 de lei și un telefon mobil.

  Local

  Ilegal spre Ungaria: ascunși în camion sau trecând granița pe jos
  Zece afgani au încercat să treacă granița cu Ungaria, opt dintre ei ascunși într-un camion, iar alți doi pe jos. 1

  Local

  ISU Arad așteaptă autospeciale noi
  Cinci autospeciale folosite de ISU Arad la stingerea incendiilor, vechi de 25 de ani, ar putea fi înlocuite cu unele noi.

  Local

  Comisie medicală pentru morfina de la Județean – medicii ATI verificați de medicii ATI
  La nivelul SCJU a fost constituită o comisie medicală formată din cinci medici ATI, care vor verifica modul în care a fost administrată morfina pe secțiile Covid-19. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.