aradon.ro Web analytics

Primăria dă stadionul „Francisc Neuman” la Recons

De Leo Sfâra

Primăria dă stadionul „Francisc Neuman” la Recons

USR a pus mai multe condiții pentru bunul mers de pe „Francisc Neuman”, care are 11.115 de locuri în tribună.
Scris de Leo Sfâra - USR a pus mai multe condiții pentru bunul mers de pe „Francisc Neuman”, care are 11.115 de locuri în tribună.

ARAD. După mai multe luni de la terminarea lucrărilor și recepționarea lor, primarul Călin Bibarț a decis să supună Consiliului local Municipal „aprobarea documentației de atribuire, prin concesiune, a serviciului de administrare, întreţinere şi exploatare a Stadionului Municipal – Arena Francisc Neuman către SC RECONS SA Arad”.

Așa cum era de așteptat, lucrurile nu au trenat, iar votul consilierilor de la putere a fost pozitiv, așa că hotărârea a fost adoptată. Însă, nu înainte ca reprezentanții USR din CLM să pună condiții, mai precis să impună câteva amendamente, care au fost – și ele – aprobate.

Din hotărârea CLM aflăm că – până la urmă – locurile din tribune sunt 11.115, așa cum am anunțat și noi acum aproape un an. În niciun caz 12.500 sau alte minunățiicum a spus un politician arădean sus-pus.

Ce vor consilierii USR?

Ei spun că „solicitările exprimate de suporteri și de reprezentanții clubului UTA au fost introduse prin amendamente ale USR PLUS în hotărârea CLM prin care Recons este desemnat administrator al Stadionului Municipal – Arena Francisc Neuman.

Că o fi așa sau nu, e responsabilitatea lui Florin Stana, liderul consilierilor locali ai USR PLUS din CLM, care a spus că „Atât clubul UTA cât și suporterii au formulat o serie de observații privitoare la contractul, caietul de sarcini și regulamentul prin care se atribuie Recons SA serviciul de exploatare a stadionului, observații care nu se regăseau în proiectul prezentat consilierilor. În urma consultărilor cu reprezentanții suporterilor dar și cu angajații Primăriei, am reușit să introducem în hotărârea Consiliului Local recomandările făcute, astfel că Recons SA va trebui să prezinte: un plan de lucrări privind activitatea de administrare, întreținere și exploatare a Stadionului Municipal care va cuprinde: numărul angajaților, calificarea acestora, tipul și frecvența acțiunilor pe care aceștia le vor îndeplini, o listă a echipamentelor și utilajelor care vor fi folosite de aceștia, precum și o descriere a acțiunilor prestate pentru întreținerea și exploatarea în bune condiții a stadionului; un plan al lucrărilor de remediere a defecțiunilor și neconformităților identificate la Stadionul Municipal, în termen de 15 zile de la preluarea sa; o procedură de valorificare prin închiriere a Stadionului Municipal și a spațiilor aferente, în vederea aprobării de către Consiliul Local al Municipiului Arad. Totodată, Regulamentul serviciului de administrare întreținere și exploatare a Stadionului Municipal va asigura prioritatea activităților și competițiilor organizate de cluburile sportive profesioniste, conform ierarhiei și nivelului competițional.”

Așadar, sunt câteva condiții, impuse celor de la Recons, suntem curioși câte din ele se vor respecta.

Cum plătește UTA chiria

Primăria le-a dat și un îndreptar celor de la Recons, cum să stabilească prețul chiriei. UTA e direct interesată. Totul e trecut în trei aticole de la capitolul VIII.

Art. 12. Nivelul preţurilor şi/sau al tarifelor pentru plata serviciilor de administrare a domeniului public se fundamentează pe baza costurilor de întreţinere şi reparaţii, a amortismentelor aferente capitalului imobilizat în active corporale şi necorporale, a ratelor pentru restituirea creditelor, a dobânzilor aferente împrumuturilor contractate, a obligaţiilor ce deriva din contractul de concesiune şi include o cota pentru crearea resurselor necesare dezvoltării şi modernizării infrastructurii edilitar-urbane, precum şi profitul operatorului.

Art. 13 Preţurile şi/sau tarifele pentru serviciile de administrare a domeniului public și privat se aprobă de către Consiliul Local al Municipiului Arad.

Art. 14 Aplicarea de către operator a tarifelor astfel aprobate este obligatorie. La tarifele aprobate de către CLM Arad se aplică TVA conform legii.

Condiții de întreținere

SC Recons SA a primit și instrucțiuni de folosire și întreținere a stadionului. Iată obligațiile firmei care aparține de Primărie

a) folosirea și supravegherea în bune condiții a instalațiilor tehnologice;

b) întreținerea curățeniei din incinta imobilului în tot timpul anului pe toată durata zilei, în scopul păstrării unui aspect plăcut și salubru al domeniului public;

c) dezinsecția, dezifencția și deratizarea se va efectua cu respectarea normelor legale în vigoare;

d) amenajarea, întreținerea și înfrumusețarea zonelor verzi;

e) întreținerea dușurilor, grupurilor sanitare se va face respectându-se normele igienico-sanitare în vigoare;

f) asigurarea avertizării scrise și la loc vizibil pe panouri, acolo unde este cazul;

g) asigurarea personalului calificat în acțiunile de desfășurare a activităților specifice;

h) asigurarea bunei funcționări a iluminatului public pe căile de acces și în incinta Stadionului Municipal – Arena Francisc Neuman;

i) predarea obiectelor găsite în incinta Stadionului Municipal – Arena Francisc Neuman către proprietar prin verificarea cărții de identitate și pe bază de semnătură;

j) îndeplinirea de către angajații obiectivului cu profesionalism, loialitate, corectitudine și în mod conștiincios a îndatoririlor de serviciu și abținerea acestora de la orice faptă care ar putea aduce prejudicii serviciului;

k) respectarea de către angajați a tuturor procedurilor din fișa postului;

l) respectarea de către angajați a normelor de sănătate și securitate a muncii și în domeniul situațiilor de urgență și aplicarea indicațiilor primite.

Indicatori de performanță

Mai trebuie spus că hotărârea se referă la cinci ani de contract, iar Primăria poate rupe contractul unilateral, dacă i se pare ceva în neregulă. Până atunci, însă, s-au fixat și indicatori de performață.

a) creşterea numărului de utilizatori;

b) reducerea costurilor de exploatare şi întreţinere;

c) asigurarea unui serviciu de calitate şi în condiţii de siguranţă a utilizatorilor;

d) siguranţă în exploatare;

e) monitorizarea activităţii Stadionului Municipal – Arena Francisc Neuman.

14 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Eu says:

  Creste caracatita Recons de pe o zi pe alta ca voinicul din poveste!!!Sa vezi ce o sa iasa cu nemernicii astia!

 2. Un suporter. says:

  Falcă spunea ca stadionul are12700 locuri….. culmea pe Wikipedia, acest număr este afișat, noaptea minții! Bibarț nu știa, da promitea sa le numere, și probabil încă numără, tot noaptea minții! Stadionul, în mod cert nu e terminat, mai sunt un întreg pomelnic de lucruri de făcut! E păcat că sa ajuns aici, deoarece pentru orice oraș din lumea asta, un stadion reprezintă o emblemă! Cum arată orașul (+stadionul) asa arată administrația!! Amu pe hirtie lucrurile arată bine, da pe hirtie în ceea ce privește stadionul, n-au arătat niciodată rău….. pe hârtie!

 3. radu says:

  Ce recomanda aceasta firma plina de mafioti sa administreze si Stadionul Uta……..O sa ingroape si acest stadion asa cum a facut cu toate afacerile pe care cica le controleaza in acest oras……cand se doreste sifonarea” banilor ,frma Recons este cea mai potrivita…..Felicitari ce;or responsabili…

 4. pop says:

  Firma Recons are 100 de angajati iar primaria este unic actionar pana aici totul e clar.
  Firma recons incaseaza ,abonamente parcari,abonamente strand,bilete strand,zeci de mi de lei pe zi asta iarasi e clar
  Cum la sfarsitul anului nu plateste nimic profit catre primarie ,tot timpul firma este cu profitul pe minus ? asta nu mai e clar

 5. jack says:

  nu stiu cat de legal e treaba asta din cate se stie familia neumann a donat aradenilor vechiul stadion cuconditia sa fie folosit de uta acum practic se incalca intelegerea cu familia neumann in plus trebuie vazut cum s au instrainat terenulde sub kaufland maracine terenul strungul arad si telekom arad acolo s au dat adevaratele tunuri!de ce nu vrea nimeni sa intre sa verifice ce a instrainat falca demonstreaza ca nu avem stat de drept nici justitie in rrromania

 6. Bravo Mișu says:

  Leprele de la Recons au toate calitățile de a ridica nivelul stadionului UTA la nivelul Ștrandului Neptun

 7. Gratian says:

  Deci noi, suporterii pentru cine platim abonamente, pentru UTA sau pentru FC RECONS ?

 8. calimero says:

  il face parcare?????corect!!!!

 9. Nielu says:

  Ce îmi este ciuda, ca romanul nu a avut niciodată,, oute” la fel ca neamțul, sa spună ce îl doare. Suntem călcați, mințiți, scuipați, batjocoriți, furați, etc și noi… tot prosti rămânem. E clar ca ideea de bărbat sau mascul, nu provine din România. După cum se și vede, singurul bărbat, în momentul de fata din tara, este tot o femeie, Diana. Ufff, tara mea de nicăieri!

 10. Patrascu says:

  Adio UTA😭

 11. anonim says:

  dar sa-l dea cu totul la UTA sa platesca echipa, si roiul de profitori din jurul ei toate utilitatile, reparatiile ce se impun si toate angaralele ce tin de o astfel de structura. La ce slaba e echipa aia, sa vedeti cum il transforma in scurt timp in parcare cu plata

 12. Local

  Primăria actualizează PUZ-ul zonei protejate
  Primăria Municipiului Arad intenționează să actualizeze Planul Urbanistic Zonal pentru Zona Monumente Protejate Arad.

  Local

  Se reface canalizarea pluvială în Micălaca 300
  Lucrările, în valoare de 3 milioane de lei, ar trebui să rezolve problema inundațiilor în zonă.

  Local

  Capela mortuară din Bocsig - “salvată" din banii consilierilor locali
  Pentru că proprietarul clădirii are conturile blocate, consilierii locali au pus mână de la mână ca să achite facturile la apă și curent.

  Local

  Se caută șef la Anticorupție 
  Trei candidați s-au înscris la concursul pentru ocuparea funcției de șef serviciu în cadrul Serviciului Județean Anticorupție Arad al Direcției Generale Anticorupție.

  Local

  Consilierii APIA Arad, acuzaţi de luare de mită, condamnaţi la închisoare cu suspendare după ce şi-au recunoscut vinovăţia
  Cei trei consilieri din cadrul APIA Arad care au fost prinşi în flagrant luând mită în urmă cu aproape o lună, au declarat că au recunoscut faptele care sunt reţinute în sarcina lor şi au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare. Doi dintre consilieri au fost condamnaţi la câte 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, iar cel de-al treilea a primit 3 ani – tot cu suspendare. 1

  România

  Fără restricții de Sărbători! Petrecerile de Crăciun și Anul Nou se pot desfășura fără limită de oră
  Hotărârea CNSU mai propune renunțarea la masca de protecție în exterior, permiterea accesului în magazinele nealimentare în baza unui test negativ, iar restaurantele pot rămâne deschise până la ora 22:00. 4

  România

  1 din 4 vârstinici din România sunt afectați de singurătate
  1 din 4 persoane de peste 65 de ani din mediul urban resimte un grad ridicat de singurătate şi peste 50% se simt singuri deseori. 3 din 10 vârstnici nu au cu cine socializa sau pe cine să se poată baza în situaţii de necesitate. 28% nu interacţionează cu mai mult de 4 persoane într-o lună întreagă. 1 din 4 vârstnici declară că are o stare proastă de sănătate fizică şi mentală, iar singurătatea le accentuează acestora problemele medicale. În luna decembrie, Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor lansează o campanie menită să atragă atenţia asupra izolării sociale şi a singurătăţii persoanelor vârstnice.

  Ştiri sportive

  Ana-Maria Popescu și-a anunțat retragerea
  Ana-Maria Popescu își încheie după 20 de ani cariera de sportivă pentru că nu mai are motivație. 1

  Local

  Un arădean a fost amendat de jandarmi cu 1.000 de lei pentru injurii aduse pe o rețea de socializare
  Marți după-amiază, un echipaj de Jandarmerie s-a sesizat din oficiu după ce un bărbat a adus injurii și expresii jignitoare, printr-un comentariu, la o postare făcută de către o persoană juridică pe o rețea de socializare. Injuriile erau adresate atât autorului postării respective, cât și subiecților prezentați în text. 16

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.