aradon.ro Web analytics

Program pentru ieșirea din România și intrarea în Ungaria

De Ioana Costas

Program pentru ieșirea din România și intrarea în Ungaria

FOTO: V.O.
Reactualizat la:
A fost întocmit un program după care se realizează formalitățile de frontieră de ieșire din România și intrare în Ungaria.
Scris de Ioana Costas - A fost întocmit un program după care se realizează formalitățile de frontieră de ieșire din România și intrare în Ungaria.

ARAD. Poliția de Frontieră Română informează că “formalitățile de frontieră de ieşire din România şi intrare în Ungaria se realizează după următorul program: pentru persoanele care călătoresc cu autoturisme/autocare – în intervalul orar 07.00 – 01.00 (ora României) pentru zilele din timpul săptămânii, iar pentru cele din weekend 24/24 de ore; pentru lucrătorii transfrontalieri – regim permanent (24/24 de ore); pentru mijloace de transport marfă, cu masa mai mare de 2,4 tone – regim permanent (24/24 de ore). Totodată, autorităţile maghiare au informat că tranzitarea frontierei dintre Austria şi Ungaria se realizează în intervalul orar 21.00 – 13.00 (ora României)”.

Astfel, Poliția de Frontieră Română anunță că la frontiera de vest sunt operaţionale opt puncte de trecere a frontierei pentru efectuarea formalităţilor de control atât pe sensul de intrare în România, cât şi pe sensul de ieşire din România, pentru traficul de persoane, respectiv automărfare (în funcţie de specificul fiecărui punct), după cum urmează: PTF Petea – judeţul Satu Mare; PTF Urziceni – judeţul Satu Mare; PTF Valea lui Mihai – judeţul Bihor; PTF Borş – judeţul Bihor; PTF Vărșand – judeţul Arad; PTF Turnu – judeţul Arad; PTF Nădlac I – judeţul Arad și PTF Nădlac II – judeţul Arad. De asemenea, prin celelalte puncte de trecere deschise la graniţa comună se va permite doar traficul lucrătorilor transfrontalieri: PTF Salonta – judeţul Bihor, PTF Săcuieni – judeţul Bihor și PTF Cenad – judeţul Timiş.

“Pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu se deplasează cu mijloace de transport personale, sunt operaționale pe teritoriul Ungariei două linii speciale pentru transportul persoanelor cu microbuze/autocare, cu intrare/ieşire în/din România prin PTF Nădlac II – Autostradă şi PTF Borş. Reamintim că, la intrarea în România, pe lângă controlul specific de frontieră, are loc completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă, după caz, carantină instituţionalizată. De asemenea, în ceea ce priveşte ieşirea din România şi intrarea în Ungaria, în vederea tranzitării teritoriului statului ungar spre ţări din vestul Europei, autorităţile maghiare au comunicat că vor permite intrarea în ţara vecină, cetăţenilor Uniunii Europene, numai cu îndeplinirea următoarelor condiţii: interviu în cadrul căruia va fi evaluată starea de sănătate, condiţia esenţială fiind lipsa simptomelor de infectare cu noul COVID 19; îndeplinirea condiţiilor Codului Frontierelor Schengen; prezentarea unor documente care să ateste certitudinea permiterii intrării în ţara de destinaţie. Pentru informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional dar şi pentru evitarea timpilor mari de așteptare de la granița dintre România și Ungaria, facem apel către cetățeni să consulte comunicatele oficiale și aplicaţia Trafic on-line la adresa: http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/”, a precizat Poliția de Frontieră Română.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Alexandru says:

  Cine naiba eliberează “anumite documente care să aresteze certitudinea permiterii intrării în ţara de destinaţie.”??
  Este vorba de măsuri arbitrare, iraționale și discriminatorii față de călătorii români!
  Așa ceva nu se cere la nici o frontieră, de către nici o țară membră UE, doar la intrarea tranzitorie în Ungaria!
  Ce părere are domnul ministru Aurescu?

 2. Advertorial

  Suntem in plina pandemie cu COVID-19. Este cunoscut faptul ca majoritatea celor care au pierdut lupta cu coronavirus au avut ca principala comorbiditate obezitatea
  ADVERTORIAL. Obezitatea reprezinta o afectiune medicala in care excesul de grasime din organism determina afectarea starii de sanatate.

  România

  Al doilea val de relaxare în România, de la 1 iunie
  Preşedintele Klaus Iohannis va avea joi, de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovc Orban. 1

  România

  Creşele şi grădiniţele s-ar putea redeschide pe 15 iunie
  Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii lucrează la un pachet de măsuri care vor fi luate pentru redeschiderea creşelor şi grădiniţelor. Astfel, cei de la INSP au făcut câteva recomandări.

  Local

  Controale în construcții și la plasatorii forței de muncă
  ITM a desfășurat acțiuni de informare și control, având ca obiect companii din sectorul construcțiilor și din domeniul plasării forței de muncă în străinătate. 2

  Local

  Căsătorii în pandemie? Doar 52 de cupluri și-au unit destinele
  Starea de urgență s-a resimțit și în formarea de noi familii, cu acte în regulă. Doar puțin peste 50 de căsătorii au fost oficiate timp de două luni.

  Local

  Ambulanța, cu 1.300 de cazuri mai puțin, în stare de urgență
  Cum a afectat starea de urgență numărul de solicitări primite de Serviciul de Ambulanță Arad. O comparație între lunile martie - aprilie 2019 vs 2020? 1

  Local

  Ionel Ciupe: „Jumătățile de măsură nu ne vor duce nicăieri”
  Consilierul municipal critică modul în care Primăria Arad vrea să corecteze hotărârea privind racordurile la rețelele edilitare, dar complică și mai mult lucrările. 1

  ARADON opinii

  Religia derogărilor și habotnicilor pe rit nou
  1

  Local

  Aradul, un oraș cu...nevoi publice!
  Aradul, cu nevoile și...neamul. Nicio toaletă publică pe centru orașului, nici măcar o toaletă ecologică de la Podgoria până la teatru. 10

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.