aradon.ro Web analytics


Proprietar de imobil: șase amenzi de 12 mii de lei

De Valentin Goran

Proprietar de imobil: șase amenzi de 12 mii de lei

Reactualizat la:
Imobilele neîngrijite de pe raza municipiului rămân în atenția Direcției Generale Poliția Locală Arad și în noul an. Un proprietar a fost amendat după ce imobilul a devenit un focar de infecție odată cu acumularea de gunoaie și invadarea de către oamenii străzii.
Scris de Valentin Goran - Imobilele neîngrijite de pe raza municipiului rămân în atenția Direcției Generale Poliția Locală Arad și în noul an. Un proprietar a fost amendat după ce imobilul a devenit un focar de infecție odată cu acumularea de gunoaie și invadarea de către oamenii străzii.

Polițiștii locali atrag atenția proprietarilor de clădiri degradate ce servesc ca adăpost oamenilor străzii, în perimetrul cărora există posibilitatea săvârșirii unor fapte de natură contravențională sau infracțională, reprezentând totodată un pericol din punct de vedere sanitar și, prin urmare, o pată pe cartea de vizită a orașului, asupra necesității imperioase de a igieniza și de a securiza respectivele perimetre. Proprietarii care nu se conformează prevederilor legale în vigoare sunt pasibili de sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile HCLM 162/2006, privind gospodărirea municipiului Arad.

Șase amenzi, 12 mii de lei

Pe durata a șase luni, în ultima jumătate a lui 2019, proprietarul unei clădiri situate pe strada Grigore Alexandrescu, a fost sancționat de 5 ori, cu o sumă totală de 10.000 lei, de către polițiștii locali cu atribuții de ordine publică. Șirul amenzilor a fost întrerupt în septembrie 2019, ținându-se cont de intenția proprietarului de securizare a perimetrului. Între timp, locația a redevenit un focar de infecție odată cu acumularea de gunoaie și reinvadarea de către oamenii străzii. Acesta a fost motivul pentru care vineri, 10 ianuarie 2020, polițiștii locali cu atribuții de ordine publică au aplicat o nouă sancțiune contravențională, în cuantum de 2.000 de lei deținătorului respectivei clădiri, pentru nerespectarea prevederilor articolului 6, alineatul 1, litera f, din HCLM 162/2006: „proprietarul construcției, care datorită gradului de degradare (desprinderi de elemente constructive, părți din fațadă sau acoperiș) spațiul public, are obligația de a interveni imediat în remedierea deficiențelor și totodată de a marca și izola zona expusă”.

Riscul de a fi supraimpozitați

Demersurile DGPL Arad ce au ca scop igienizarea și securizarea imobilelor din categoria vizată vor fi întreprinse și în alte locații din municipiu. Aceste măsuri nu au ca scop obligarea proprietarilor de a reabilita clădirile, însă aceștia ar trebui să aibă în vedere inclusiv riscul de a fi supraimpozitați ca urmare a deciziei Comisiei pentru identificarea și evaluarea clădirilor/terenurilor neîngrijite din municipiul Arad, în caz de neîntreținere corespunzătoare a respectivelor imobile. Nu în ultimul rând, deținătorii clădirilor ce prezintă risc din punct de vedere sanitar trebuie să își asume faptul că reabilitarea clădirilor din punct de vedere al aspectului nu îi exonerează de obligația de a respecta prevederile HCLM 162/2006”, au declarat reprezentanții DGPLA.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. aradean says:

  ia vedeti in vecinatate pe str Tr Axente cate cladiri sunt la fel cu cea din poza …!!!

 2. UT Arad

  A fost lansată cartea „Csala – Minunea blondă”
  ARAD. În această seară, la Teatrul de Vară a Centrului Municipal de Cultură Arad, în prezența a mai multor legende ale clubului UTA și nu numai, a fost lansată cartea „Csala – Minunea blondă”.

  ARADON Sport local

  FCC Baschet Arad și-a aflat grupele din cupă și LNBF
  „Galben-albastrele” au două adversare în prima fază din cupă și cinci în campionat.

  Local

  Creșterea salariilor profesorilor, votată de Parlament
  Plenul reunit al celor două camere din Parlamentul României – Camera Deputaților și Senat – a votat majorarea salariilor cadrelor didactice. 2

  Local

  Cinci cetăţeni din Siria şi Algeria, depistaţi la frontierele Nădlac I și II
  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac I şi II au depistat cinci cetăţeni din Siria și Algeria, care au încercat să treacă ilegal graniţa în Ungaria. 1

  Local

  Tragere la sorți, la Tribunalul Arad
  ARAD. Tribunalul Arad anunță tragerea la sorţi a celor trei judecători din cadrul instituției care vor face parte din Biroul Electoral de circumscripţie Arad, ce se va constitui cu ocazia organizării şi desfăşurării alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat din data de  6 decembrie.

  Local

  Doar opt localități rămân cu restaurantele închise
  Lipova și Dieci sunt nou intrate pe listă, în timp ce Seleușul revine, după o săptămână de pauză. 1

  Local

  Scenariu roșu în nouă școli din municipiu și județ
  Teoretic, doar o școală va fi închisă, restul situându-se în scenariul verde sau galben. Practic, scenariul roșu se regăsește, în total, în nouă unități de învâțământ, însă vizează doar anumite clase.

  Local

  Problema deșeurilor, gestionată de specialiști
  Managementul deșeurilor este o problemă a societății actuale, tocmai de aceea este nevoie de formarea unor specialiști în domeniu. 1

  ARADON Sport local

  Bogdan Bulj așteaptă un sezon diferit
  Bogdan Bulj are deja experiență în sistemul cu turnee, după sezonul în China.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.