aradon.ro Web analytics

RADEF a „pierdut protocolul” cu Primăria Arad

RADEF a „pierdut protocolul” cu Primăria Arad

Protocolul de predare-primire a Cinematografului Grădiște ar fi dispărut din arhiva România Film – RADEF.
Scris de Eugen Rogojan - Protocolul de predare-primire a Cinematografului Grădiște ar fi dispărut din arhiva România Film – RADEF.

Senatorul USR Dan Lungu a cerut Ministerului Culturii o situație a RADEF (Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor) – România Film și a numărului de săli de cinematograf retrocedate, demolate și transferate în ultimii aproape 30 de ani. Astfel a ieșit la iveală faptul că în cazul a patru cinematografe, unele acte în care se specifică transferul clădirilor lipsesc din arhiva companiei naționale RADEF. În această situație se află și Cinematograful Grădiște, trecut de la RADEF la Primăria Municipiului Arad în 2011.

Încheiat pe data de 19 mai 2011, protocolul de predare-primire a fost semnat de către Marius Cristian Iurașcu, directorul general al RADEF România Film și Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad. Pentru a afla cum a putut dispărea un act oficial din arhiva companiei de stat, am luat legătura cu cei de la RADEF. Nu am fost lămuriți cu privire la modul în care a dispărut (sau nici nu a ajuns) actul din arhivă, însă am fost asigurați că „s-a găsit unul la noi, jos, la financiar”. Așadar, protocolul a fost găsit imediat după ce Ministerul i-a răspuns senatorului.

În 2011, când s-a semnat protocolul, se consemna în act că cinematograful nu este racordat la energie electrică, gaze, apă sau termoficare, instalațiile electrice, sanitare și de încălzire sunt distruse, iar instalațiile de ventilație nu există. Imobilului se afla în stare avansată de degradare, iar structura de rezistență, finisajele, șarpanta și acoperișul erau deteriorate, întreaga clădire necesitând lucrări de reparații capitale. Valoarea de inventar la data predării către Primărie a cinematografului era de doar 930 de lei.

După preluare, Primăria Municipiului Arad a investit sume considerabile în modernizarea clădirii, dotând-o cu aparatură modernă de proiecție, astfel că aproape săptămânal, la Cinema Grădiște au loc proiecții de film și spectacole de teatru sau muzică.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  1 din 4 vârstinici din România sunt afectați de singurătate
  1 din 4 persoane de peste 65 de ani din mediul urban resimte un grad ridicat de singurătate şi peste 50% se simt singuri deseori. 3 din 10 vârstnici nu au cu cine socializa sau pe cine să se poată baza în situaţii de necesitate. 28% nu interacţionează cu mai mult de 4 persoane într-o lună întreagă. 1 din 4 vârstnici declară că are o stare proastă de sănătate fizică şi mentală, iar singurătatea le accentuează acestora problemele medicale. În luna decembrie, Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor lansează o campanie menită să atragă atenţia asupra izolării sociale şi a singurătăţii persoanelor vârstnice.

  Ştiri sportive

  Ana-Maria Popescu și-a anunțat retragerea
  Ana-Maria Popescu își încheie după 20 de ani cariera de sportivă pentru că nu mai are motivație.

  Local

  Un arădean a fost amendat de jandarmi cu 1.000 de lei pentru injurii aduse pe o rețea de socializare
  Marți după-amiază, un echipaj de Jandarmerie s-a sesizat din oficiu după ce un bărbat a adus injurii și expresii jignitoare, printr-un comentariu, la o postare făcută de către o persoană juridică pe o rețea de socializare. Injuriile erau adresate atât autorului postării respective, cât și subiecților prezentați în text. 3

  Local

  Se deschid ofertele pentru pasajul din Micălaca
  CNAIR va deschide în data de 13 decembrie ofertele primite de la firme pentru finalizarea pasajului din Micălaca. 2

  Local

  Masa pe roți pentru bunicii comunității
  Un proiect pentru sufletul comunității, demarat de Cantina Sfântul Nicolae, pentru 170 de bunici din comunitatea arădeană.

  Local

  13 centre din județ – pregătite pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani
  În municipiu, lista nu a fost încă definitivată. Vaccinarea ar putea începe la mijlocul lunii decembrie. 3

  România

  Noile măsuri restrictive aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă persoanelor care sosesc în România
  Guvernul a transmis, marţi, măsurile stabilite de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru persoanele care sosesc în România în perioada sărbătorilor de iarnă.

  Mapamond

  Elveția a autorizat folosirea capsulelor SARCO pentru sinucidere asistată
  Capsulele „Sarco” induc moartea prin sufocare, fără senzația de panică. Capsulele pentru sinuciderea asistată sunt controlate de către pacient. Doar în 2020, 1300 de oameni au ales sinuciderea asistată, în Elveția. 2

  Mapamond

  Schimbare majoră în Emiratele Arabe Unite: țara își mută weekendul
  Emiratele Arabe Unite devin singurul stat din Golf care nu va mai avea un weekend de vineri până sâmbătă. UAE îşi reduc săptămâna de lucru la patru zile şi jumătate şi îşi mută weekendul care tradiţional era de vineri până sâmbătă. Schimbările vor intra în vigoare de la 1 ianuarie şi vor fi obligatorii pentru tot sectorul public. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.