aradon.ro Web analyticsReacția Liceului „Iuliu Moldovan” amenințat cu desființarea

Reacția Liceului „Iuliu Moldovan” amenințat cu desființarea

Reactualizat la:
Pus pe lista școlilor care vor fi desființate, Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan”, fostul Forestier, este apărat de către profesori. Aceștia au trimis spre publicare un protest prin care dezaprobă decizia luată la vârful IȘJ Arad și susțin păstrarea școlii pe harta învățământului preuniversitar arădean. Iată textul protestului:
Scris de Ardelean Monica - Pus pe lista școlilor care vor fi desființate, Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan”, fostul Forestier, este apărat de către profesori. Aceștia au trimis spre publicare un protest prin care dezaprobă decizia luată la vârful IȘJ Arad și susțin păstrarea școlii pe harta învățământului preuniversitar arădean. Iată textul protestului:

„Liceul Tehnologic “Iuliu Moldovan” dă față cu reacțiunea”

Noi, resursa umana de la fostul „Forestier”, actualul Liceu Tehnologic “Iuliu Moldovan”, fiind obligați de ostilități (că nu le mai putem numi autorități, fiind total nedispuse la vreun dialog), am hotărât în Consiliul profesoral din data de 17 01 2017, în unanimitate de voturi, că NU DORIM o fuzionare cu Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului, din următoarele motive (pe scurt, deoarece ele se regăsesc în memoriile de până acum):

 1. Baza noastra materială (adică microfabrica) asigură pregătirea a 4 meserii și trei specializări, imposibil de „absorbit” prin vreo fuziune, între blocuri, unde nu se poate obține avizul de mediu, la sediul colegiului în cauză, care nici măcar nu are spatiul necesar
 2. Legislația învățământului profesional clasic și dual este în schimbare, fostele și actualul program de guvernare stipulând să reînvioreze meseriile, motiv pentru care fuzionarea în acest moment este inoportună deoarece noi avem bază materială puternică.
 3. Firma Cotta S.R.L, cu 600 angajați a semnat cu instituția noastră contractele pentru școlarizarea a 56 de tâmplari și tapițeri în învățământ profesional dual, care ne asigură cifra de școlarizare, oricum și toate celelate firme de profil din Arad doresc pe viitor acest lucru, doar că popularizarea învățământului dual s-a făcut exact înaintea vacanței de iarnă când au fost și schimbările de directori.
 4. Conform Metodologiei de fundamentare a cifrei de școlarizare pe 2017-2018, art. 19 a), autoritățile locale stabilesc rețeaua școlară cu consultarea partenerilor sociali-ori nici Liceul Tehnologic “Iuliu Moldovan”, nici Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului NU DORESC fuzionarea deoarece nu se îndeplinesc condițiile tehnice.
 5. La modul abuziv se dorește relocarea în sediul nostru de drept, a unei alte școli, Liceul Teoretic “Adam Müller Guttenbrunn”, care are sediu suficient pe strada Posada (dumnealor au fost deja să evalueze spațiile, trimiși conform spuselor dumnealor de primărie!!!deși nu există o decizie în acest sens)
 6. Elevii care provin din zona de sud vor avea cheltuieli suplimentare cu transportul
 7. În Legea 1/2011, Art. 18 se arată că autoritățile locale pot lua hotărâri cu privire la reorganizarea unităților școlare doar dacă nu au personalitate juridică, ori nu e cazul nostrum.

Adică NOI NU VREM, EI NU VOR, atunci CINE VREA????

Noi dorim amânarea acestor restructurări până se stabilește exact legislația pentru învățământul tehnic.

Problema frecvenței, a rezultatelor la bacalaureat la liceele tehnologice este la nivel național și tocmai de aceea așteptăm legislația mediei de admitere la liceu și a școlilor profesionale (e de-a dreptul ilar cum la liceele teoretice se aprobă câte 9 clase unde se intră și cu medii modeste).

Nu înțelegem motivația ISJ Arad de a dori această fuzionare pentru asigurarea unui management mai performant, deoarece fostul management a fost evaluat tot de dumnealor de curând,  prin gradații de merit, ca o recunoaștere a meritelor manageriale.

De asemenea, Liceul Tehnologic “Iuliu Moldovan”, are aviz de funcționare, (ISJ a dezinformat opinia publică spunând că 2 școli la aceeași adresă nu primesc aviz de funcționare-GRESIT!!! Adresa Calea Timișoarei nr. 29-31 o are doar una, aceea fiind Liceul Tehnologic “Iuliu Moldovan”,  fiind acasă la el de 70 ani, pe adresa sa, pe când Liceul “German”, infiltrat  din 2010 la sediul nostru este ilegală și sigur că NU AU CUM SĂ PRIMEASCĂ AVIZ DE FUNCȚIONARE la adresa noastră, dumnealor fiind cu sediul pe str. Posada (prin bunăvoința gazdelor au fost lăsați să își așeze sigla lângă cea a liceului nostru). În acest sens, clasele dumnealor apărute pe adresa noastră au fost construite prin schimbarea ilegală a  destinației fondurilor venite pentru modernizarea atelierelor Forestierului, pentru care există documente demonstrative.

Noi vrem doar ca arădenii să afle situația, problema fiind abordată exhaustiv în documente trimise deja la forurile în drept”

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  ARADON Sport local

  CSUAV Arad joacă al doilea meci acasă în DNS
  Adversarii vin la Arad după o primă victorie în actuala ediție a ligii secunde.

  ARADON Sport local

  „Leoaicele”, la a patra partidă cu Fortuna
  Piroș Security Arad s-a impus în cele trei dueluri stagionale cu timișencele.

  ARADON Sport local

  Un arbitru cu probleme la Chișineu Criș
  Crișul a avut, din nou, de suferit de pe urma lui Sorin Vădana, care și-a mai bătut joc de elevii lui Adi Abrudean și în trecut.

  Local

  De la nuntă, la vaccinare. Un bărbat care a participat la o cununie civilă, la Primărie, a decis să se vaccineze
  Un bărbat care a participat sâmbătă la o cununie civilă în incinta Palatului Administrativ a decis să se vaccineze. Nu a știu nimic despre Maratonul Vaccinării, însă când a aflat că se poate vaccina pe loc, doar cu buletinul, bărbatul nu a stat pe gânduri. Și-a dat jos sacoul și cămașa și și-a pus brațul “la bătaie”. 5

  Local

  A doua zi a Maratonului Vaccinării, la Arad
  Este a doua zi a Maratonului Vaccinării, iar până la această oră au fost vaccinate peste 180 de persoane. 2

  Local

  Cadavrul bărbatului căzut în râul Mureș, la Secusigiu, găsit în județul Timiș
  Bărbatul, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a căzut în urmă cu șase zile, din barcă, în râul Mureș, în dreptul localității Secusigiu. Trupul neînsuflețit a fost observat sâmbătă după masa, plutind în râu, în dreptul satului Igriș, județul Timiș, fiind alertate autoritățile. Acestea au stabilit identitatea cadavrului. 

  ARADON Sport local

  Frontiera Curtici, campioana Ligii a IV-a!

  România

  Georgiana, adolescenta de 13 ani din Oradea, diagnosticată cu o tumoare canceroasă, a murit!
  Eforturile au fost în zadar, pentru Georgiana Cordea, eleva din Oradea, diagnosticată cu o tumoare canceroasă agresivă. Adolescenta a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă. 6

  România

  Timișoara și alte zece localități din Timiș, în scenariul verde, de duminică. Se vor putea organiza concerte
  Timișoara și alte zece localități intră în scenariul verde, oficial, de duminică, conform hotărârii Consiliului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU). 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.