aradon.ro Web analytics
Regulament pentru parcările de tip Fast Park 

De Diana Dutu

Regulament pentru parcările de tip Fast Park 

Licitaţia pentru închirierea unui loc porneşte de la 50 de lei/ lună la parter, respectiv 30 de lei/ lună la etaj.
Scris de Diana Dutu - Licitaţia pentru închirierea unui loc porneşte de la 50 de lei/ lună la parter, respectiv 30 de lei/ lună la etaj.

ARAD. Avem (finalizate sau încă în construcţie) parcări supraetajate de tip FastPark în Arad, deci e normal să avem şi un regulament al serviciului de administrare a acestor parcări. Primăria l-a întocmit şi l-a afişat la transparenţă până la 1 aprilie.

Închiriere prin licitaţie

Parcările tip Fast Park pot fi utilizate de deținătorii autovehiculelor, persoane fizice sau persoane juridice, pe bază de contract de închiriere.

Închirierea se realizează prin licitație publică astfel: •Licitația se anunță pe site-ul S.C. RECONS S.A., prin afișare la fiecare Fast Park, prin anunț în mass-media, prin afișare la scara blocurilor. •Pentru depunerea cererii de participare la licitație pentru un loc parcare în parcarea tip Fast Park este obligatorie prezentarea, în original, a cărții de identitate, a certificatului de înmatriculare al autovehiculului din care să rezulte inspecția tehnică periodică valabilă. •Pot solicita participarea la licitație, în aceleași condiții și persoanele care își desfășoară activitatea în zona deservită de către Fast Park, cu adeverință de la locul de muncă” – se arată în Regulament.

Contractele de închiriere pentru parcare sunt valabile numai pentru autoturismele cu numerele de înmatriculare pentru care sunt încheiate, acestea nefiind transmisibile.

Plata chiriei

Chiria de parcare pe bază de contract închiriere în parcarea tip Fast Park se achită anticipat, la începutul fiecărui an pentru perioada de 12 luni, sau fracție din anul în curs. „Închirierea unui loc de parcare în parcarea tip Fast Park după procedura de licitație se realizează prin atribuire la prețul mediu al fiecărui Fast Park. Atribuirea unui loc de parcare se face în ordinea cronologică a depunerii cererii. Cererea este valabilă 12 luni de la data depunerii” – prevede Regulamentul.

Contravaloarea chiriei de bază, fără TVA, de la care pornește licitația, pentru parcările tip Fast Park este 50 lei fără TVA/ loc de parcare/ lună la parter, respectiv 30 lei fără TVA/ loc de parcare/ lună la etaj. Pasul de licitație este de 1 leu fără TVA.

Accesul maşinilor şi pietonilor

Accesul auto în parcările tip Fast Park se face numai pe fluxurile de intrare special amenajate. Intrarea şi ieșirea pietonilor se face prin utilizarea scărilor pietonale amenajate care fac legătura între etaje.

În incinta parcării se vor respecta direcțiile auto şi pietonale semnalizate prin indicatoare și/sau marcaje. În incinta parcării se va circula cu viteză redusă de 5 km/h, cu luminile de întâlnire aprinse, cu respectarea semnificației indicatoarelor și a marcajelor. Circulația pietonală se va desfășura în afara căilor de rulare, a rampelor de urcare/coborâre și a zonelor de manevră, administratorul parcării tip Fast Park neasumându-şi responsabilitatea în cazul producerii unor accidente rutiere din aceste motive” – prevede Regulamnetul.

Recons, absolvit de eventuale vini

S.C.RECONS S.A nu răspunde de securitatea autovehiculelor, respectiv a bunurilor aflate în acestea, precum şi de eventualele avarii cauzate de modul defectuos în care s-a efectuat parcarea, staţionarea respectiv rularea în interiorul parcării, sau datorită producerii unor calamităţi naturale, de nepăstrarea distanţei dintre autovehicule, acesta fiind exonerat de la plata de despăgubiri. Eventualele avarii produse autovehiculelor proprii cât și altor autovehicule sau instalații de către conducătorii auto în timpul deplasării ori staționării vor fi suportate de persoanele vinovate cu excluderea răspunderii S.C.RECONS S.A” – se arată în Regulament.

Potrivit documentului, pentru eventualele daune, furturi, incendii precum și orice fel de pagube cauzate de terțe persoane vehiculelor aflate în parcările tip Fast Park, concesionarul nu își asumă nici un fel de responsabilitate civilă sau penală și nu răspunde de prejudiciile cauzate autovehiculelor aflate în parcare ca urmare a unor acțiuni sau inacțiuni imputabile altor persoane.

37 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Arădeanul says:

  Plătești chirie pentru loc îți sparge mașina și ei nu își asuma

  • Gigi says:

   La asta m-am gandit si eu ! Cat tupeu,la ei! Renuntam la masini si gata,n-au decat sa se spele pe capete cu fastpark-ul lu peste prajit!

 2. eu says:

  deci nu poate parca toata lumea daca are treaba in zona! perfect !

 3. Cosmin says:

  Foarte scump. La pretul asta doar oamenii fara adaport vor sta in ele. Sigur nu va fi bataie pe ele. Vedem daca se va tine de cuvant sa dea amenzi celor care vor parca si nu au loc inchiriat. Bataia mare va fi pe locurile din jurul acestor parari

 4. dracgol says:

  Foarte scump!!! binenteles profitorii de la Recons vor sa jumuleasca oamnei si primaria accepta tacit acest lucru..din ce bani au fost construite parcariile? asta se zice? nuuu….Recons a devenit o societate care aplica taxe absurde fara nici o realitate gen cum fac mafiotii cu taxe de protectie …..nimeni nu se sesizeaza ca la nivel de municipiu e o jecmaneala continua cu locurile de parcare cu abuzuri la ridicarea masinilor cu amenzi..toate sub obladuirea primariei si a managerului orasului..se stie cine…

 5. mihai says:

  Asa va trebuie ca ati acceptat sa va darame piata. Locatarii din zona trebuia sa se opuna. Acum platiti pana muriti fraerilor

 6. Iulian says:

  Am ajuns ca in faimosul, nemaipomenitul, neasemuitul oras Arad, un loc de parcare sa fie mai scump decat impozitul pe un apartament….no comment

 7. Annamunchen says:

  Ce e foarte scumpă parcarea unde în germania costă 10€ zilnic ar trebui să fie exact și prețurile la parcare ca in Germania dacă în Arad la chiriile imobiliare sunt ca in Germania atunci să fie și la parcări așa ca să nu fie discriminare

  • Sorin says:

   Si eventual sa fie si salariile ca in Germania,nu de 4 ori mai mici…
   Si protectia sociala ca in Germania,autostrazi ca in Germania…

   • mig29 says:

    Tovarase Sorin de ce nu i-ai spus tu lui Ceasca cand traia sa fie in RSR ca si in Germania? Si am o veste proasta tovarase Sorin pentru tine si pentru miliardele de comunisti de pe forumul aradon: si in Romanica sunt salarii ca si in Germania (si nu numai la hoti si smecheri si nu numai la politicieni, magistrati, sefi de companii,sfi de institutii bugetare, medici, IT-isti, corporatisti, manageri ,bugetari, etc.), si in Romanica chiar in Arad circula miliarde de masini pe strazi, mai abitir decat in Germanica, si romanasii au la lap-toape, tablete, calculatoare (PC), smartphoane, televizoroace -cat peretele- electrocasnice de top mai abitir ca in Germanica, etc.! Iti mai enumar ceva tovarase vis-a-vis de Germanica?! Drept ii tovarase Sorin ca acolo Hitler i-a lasat pe nemti cu 4000 de km de autostrada si o tara demolata-bombardata , tabulas-rasas! Si din subsol si-au reconstruit nemtii tara, culmea, fara sa il aibe nemtii pe Ceausescu! Ceausescu, fara de care romanii nu stiau sa proiecteze (arhitectura+rezistenta), sa construiasca (ingineri, lacatusi, fierar-betonisti, tamplari, zugravi, instalatori) nimic! Toate le facea Ceasca, nu este asa nostalgicilor?????

    • kersos says:

     oooo, vuvuzelo, nu ai plecat in Coreea de Nord? Te asteapta Kim, sa-ti dea ceaiul..

     De Planul Marshal ai auzit , vuvuzelo hashtagista? Germania a beneficiat, nu Romania…”Romanica” asa cum denigrezi tu aceasta tara, a fost aruncata de SUA si Anglia in sfera de influenta sovietica si ,in atari conditii, tara noastra a fost cea mai dezvoltata din intreaga ei istorie; spune , trambitzo-rezist cand a mai avut Ro asa industrie si agricultura dezvoltate? Cand s-a mai construit in Ro ,ca atunci in perioada 1964-1985?? Drumurile pe care circuli si blocul in care te-ai nascut de ei, de comunisti au fost construite; gealatii tai nu reusesc nici macar sa repare ce s-a construit atunci!Pe transfagarasan ai fost vreodata, limbricelule? ei ,comunistii, ti l-au construit,sa stii..ca sa poti si tu vedea Romania ,de la inaltime!

     Cat e salariul minim si mediu in Germania fata de Romania, acum, baietasule pitic la creier? Si tu pretinzi ca romanii sa plateasca acelasi pret de parcare ca in germania…vai de capul tau,efeminatule, pleaca odata ,in Coreea de Nord,te asteapta Kim acolo,la un ceai..sa-ti dea ceaiul!

     • Annamunchen says:

      Hello kersos de Harghita atunci să înțeleg la parcare trebuie plătite cu salariile românești dar când e vorba de chiriile din Romania mai scumpe ca in Germania atunci numai comentați că să fie plătite cu un salariu românesc
      Tipic gândire sud europeană kersos istenem

     • kersos says:

      Tu ai un fix cu chiriile, dar nu in functie de chirii trebuie sa se stabileasca preturile,ci in functie de veniturile SALARIALE ! De chirii beneficiaza doar unii proprietari,dar grosul populatiei traieste din SALARIU! Greu intelegi!!

     • nu conteaza Jean boxeaza says:

      Daca ti-ar fi placut scoala, aflai ca Romania a declarat razboi Angliei in `40. pana cand au intors armele au luptat ptrintre altii si impotriva americanilor. La vremea respectiva romanii au ales germania nazista (in fine grea alegere a fost…)
      Daca-i p`asa la ce te astepti nene? la primiri calduroase si bani cu nemiluita?? iar dezvoltarea din anii `70 s-a facut cu miliardele de $$$ de la FMI-ul hulitului occident :)) nicidecum de la URSS. De tezaur ce vesti ne spui? il mai primim? o fi deja aur suflat pe peretii catedralei din kremlin?
      tu te potrivesti mult mai bine in Correa lu Kim fiind comunist ca el!

     • kersos says:

      Romania a declarat razboi Angliei si SUS , LA PRESIUNEA Germaniei,in fapt,noi, niciodata nu am dus razboi impotriva lor,ci tocmai ei ne-au bombardat de ne-au rupt,fara ca ,macar sa le ranim vreun soldat!! Vezi ,daca umblai nitel pe la scoala , stiai macar asta…Pe logica ta ieftinuta , Japonia a luptat feroce impotriva americanilor si…ia uite ce relatii bune au acum cu SUA, aliati de nadejde! Aici iar te prinsei cu prostia..

      Daa, am luat bani de la FMI, din cauza ca nimeni din blocul socialist nu se credita de la ei si ..Ceausescu a vrut sa faca o fronda(care ulterior l-a si costat viata) impotriva rusilor,mai ales ca acel credit era foarte foarte foarte avantajos la acea vreme..De cate ori te prinsei cu prostia pana acum, ai numarat??

      Asa ca du-te la Kim sa-ti dea ceaiul,,vezi ca are si ceva spatii de cazare speciale pentru tine,vei face scoala de tovaras !!

     • nu conteaza Jean boxeaza says:

      crezi ca pe englezi ii intereseaza ca am fost fortati de nemti? nici vorba.
      Japonia dupa 1945 a fost efectiv colonie americana, i-a pompat cu propaganda. CIA le schimba oameni din guvern la orice clipire nepotrivita. ti-ar fi placut asa ceva in ROmania? vazand ce este acum Japonia, mie da, mi-ar fi convenit. Tie sunt sigur ca nu. tot un gica contra esti la toate, numai stalin si comunistii sunt buni dupa mintea ta neroada.

   • pt sorin says:

    sorinel, daca muncesti cu acte ai parte si de protectie sociala. proportional cu cat cotizezi, fara suparare.
    hai mars la munca trantore, lasa beutura si pacanelele.

  • pt Anamunchen says:

   vorbesti sa nu taci
   tu compari lefurile din Germania cu cele de aici? Pleaca mă d-aici
   Pt un apartament de bloc de 2 camere platesc anual sub 200 de lei si pt un loc de parcare sa platesc 50x 12 =600 de lei Asta da gandire ce sa zic !

   • Annamunchen says:

    Pentru cel care ma comentat unde plătești tu dragoste ,sub 200 de lei chirie mai ales și anual că vreau și eu așa chirie pe apartment

    • Getutamalini says:

     Peste tot! Tu pe ce lume traiesti, acum ai cazut de pe Marte?? Traiesti si tu in ceva cutii de carton prin ghetourile germaniei si te dai mare expert al traiului in Germania! cocalari dintr-astia sunt cu gramada ,acolo,la tine,in diasporezia!

     • Annamunchen says:

      Getutamalini iubitule ai dori tu să trăiești în ghetoul meu dar din păcate la salariul tău românesc doar poți visa

   • tyre says:

    bine ma, tu stand pe Tarafului poate ca e oarecum normal sa ai anual sub 200 de lei. ottusi mi se pare mult prea putin, mai ales ca sunteti niste leesi, va trimiteti nevetele la munca iar voi rupeti bancile la birturi
    toata viata ai muncit a lene sau erai de ala cu ciocu la toarsu, acuma ai pretentii…

  • Gerula says:

   Zapacitule sau zapacito,care esti,aia care percep chiriile de care vorbesti nu o sa parcheze in veci masina in parcarile astea,parcarile sunt pentru pulimea de rand care se uita tremurand la pretul care se schimba zilnic la combustibili,multi dintre ei pornesc masina in wichend sau daca au o urgenta….,cand salariile si pensiile se vor apropia de cele din Germania sa ai pretentii de genul asta sau cand Ardul va fi iar oras in adevaratul sens al cuvantului ,nu o comuna cu ”tranvai” ,cum zicea cel care la adus la stadiul asta !

   • Annamunchen says:

    Acasă să înțelegem că nu dorești să plătești chirie mare la parcare ca in Germania atunci să zicem pe șlau sânteti samsarii imobiliari care cer chirii enorme pe apartamente și asta vă convine dar să plătiți nu

   • Daniel says:

    Vei fi surprins ca se vor da la pretul acesta. Pt asa ceva romanul are bani fara probleme; problema lui este cand trebuie sa deie 5 lei la scoala pt educatia copilului.

 8. Annamunchen says:

  Pentru cei care nu au convenit comentariul meu in legătură cu parcarea am doar așa o mică întrebare-De ce vă convine chiriile românești la egalitate cu cele din germania și parcarea nu atunci să înțeleg că când e vorba de chirii numai contează salariile românești ?

 9. Annamunchen says:

  Hey samsarii imobiliari ce comentează pe aici când e vorba de preturile voastre la chirii de 1000€ atunci nu comentarii de salarii de Germania dar când e vorba să scoateți voi samsarii imobiliari începetii să ripostați atunci și vouă meritați chirii la parcare ca cele din germania scumpe să vedeți atunci ce ușor e să plătești mult cu salariile românești

 10. mircea says:

  Am inteles bine, ca nu au nici o paza.Liber la furat componente de pe masini .Bravo BIBI.

 11. M___E BIBI says:

  Pretul pe luna la parcarea de la etaj incepe de la 30 RON+TVA adica aprox 35 RON/luna.
  De ce sa platesti acest pret pt parcarea la etaj ca masina tot nu si pazita si este tot sub cerul liber, ploua/ninge pe masina , la fel ca la parcarea din spatele blocului unde poate se plateste 20 RON/Luna.
  Iar pe un loc la parter pretul minim sa porneasca de la aprox 60 RON/luna cu TVA inclus mi se pare exorbitant.Pe an ajungi sa platesti 720 Ron este o batatie de joc a primariei.Ati votat PNL +USR si bataie de joc aveti.

  • lx says:

   hehe altii au votat dar tu esti ala ce sufera :))) de asta urli aici nervos. hai ca imi place sa rad vazand cum faci spume

 12. propunere says:

  Se aplica aceleasi reguli si la parcarile rezidentiale,adica atunci cind parchezi aiurea,in afara locurilor trasate,se ridica masina ? Atunci ia veniti in zona polivalenta,prin spatele blocurilor si in curtile interioare,si ridicati,fratilor,ca umpleti curtea reconsului in doua zile. Daca e lege,sa fie pentru toti,iar daca nu,atunci sa fie liber la faradelegi.

 13. HHH says:

  50/ luna e OK, dincolo pot plăti pentru 2-3 ore atata și tot fără paza
  Impozitul nu-i chirie
  Da se putea mai bine idei:
  deasupra panouri solare=> aceiasi chirie parter și etaj
  Stații de incarcare pt electrice
  Spălătorii
  Compresor
  Rampa cu canal
  Spatii de depozitare macar 2x3m de inchiriat
  Camere de monitorizare

 14. Anonim says:

  De ce trebuie sa fie cu plata ? Pt ce platim taxe si impozite locale ?
  Hai sa va dau un exemplu din Germania, Nuremberg : vine un reprezentant al primarie intr-un cvartal de blocuri si constata ca sunt mai multe masini decat locuri de parcare, in consecinta riveranii sunt anuntati ca cu data cutare sa nu-si mai lase masinile in parcarea x pt. ca se va reconstrui o parcare supraetajata, punct. Parcarea a fost construita rapid pe structura metalica, riveranii nu platesc nimic pt. ca platesc taxe si impozite locale in orasul respectiv.

  • asd says:

   ca sa te cred pune aici o stire care sa contrazica minciunile tale de pana aiic

  • @anonim says:

   Comparația ta cu Nuremberg nu e potrivita.Acolo administrația nu e dușmanul cetățeanului, ci partenerul sau.În plus,acolo nu sunt mizerabili pnl,usl,psd si udmr.

 15. Cosmin says:

  Aceste parcari nu cred ca au fost cosntruite din banii locali. Au fost investitiede la UE, chiar nu inteleg de unde au scos preturile acestea imense. Chiar nu se poate face nimic cu privire la acest lucru. Sa avem si noi si chirii normale. La noi pretul pe o ora costa cat in Sibiu vreo 12. De ce in alte orase se poate si la noi nu?

 16. Oameni

  Actorul francez Gaspard Ulliel a murit la vârsta de 37 de ani, după un accident la schi
  Actorul francez Gaspard Ulliel a murit în urma unui accident de schi. Starul viitorului serial Moon Knight de la Marvel şi modelul Chanel a fost spitalizat marţi după ce a suferit o accidentare la cap.

  ARADON Sport local

  Speranțe mici pentru o îmbunătățire la rugby-ul în 15
  CSU Arad a avut rezultate bune la rugby în 7, dar are probleme la cel în 15.

  Mapamond

  Un candidat la Senatul SUA fumează marijuana în spotul său electoral
  Un candidat la Senatul SUA din Louisiana a difuzat marţi o reclamă în care fumează marijuana, în încercarea de a declanşa ceea ce el numeşte „un nou dialog” asupra drogurilor. 1

  România

  Ministrul Educației, mesaj către profesorii greviști: La rectificarea bugetară se vor identifica soluţii
  Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis un mesaj profesorilor care miercuri au organizat o grevă de avertisment. Sunt convins că la rectificarea bugetară se vor identifica soluţii, a spus Cîmpeanu.

  Local

  Curent la preţ astronomic pentru Compania de Transport Arad
  Factura pe luna ianuarie este uriaşă, de 2,4 milioane de lei, după ce compania a fost nevoită să cumpere energie electrică la un preţ de zece ori mai mare decât anul trecut. 7

  Mapamond

  La 87 de ani, Brigitte Bardot, refuză sa fie vaccinată împotriva Covid. A plecat în Africa folosind un certificat fals
  Brigitte Bardot a declarat că nu va face vaccinul împotriva Covid. Actriţa în vârstă de 87 de ani a explicat: „Sunt alergică la toate substanţele chimice”. 8

  România

  Guvernul a decis: minivacanță de cinci zile pentru români!
  Veste bună pentru salariaţi. Conform Codului Muncii în anul 2022 vor exista 15 zile libere! 5

  Local

  Mica Unire, sărbătorită la Arad
  Instituția Prefectului – Județul Arad organizează, luni, 24 ianuarie, pe platoul din fața Palatului Administrativ, o serie manifestări pentru a marca Unirea Moldovei cu Țara Românească. 3

  Local

  UAV Arad, partener în proiectul RoCult Vest
  Proiectul își propune să contribuie la afirmarea identității culturale a regiunii de vest, în contextul național.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.