aradon.ro Web analytics
Reguli noi pentru terase

De Diana Dutu

Reguli noi pentru terase

Au fost gândite de Executivul Primăriei, iar acum se află în procedura transparenţei decizionale.
Scris de Diana Dutu - Au fost gândite de Executivul Primăriei, iar acum se află în procedura transparenţei decizionale.

ARAD. După ce anul trecut, exclusiv din cauza restricţiilor impuse de pandemie, CLM a modificat de două ori Regulamentul de desfășurare a activităților comerciale și al piețelor în municipiul Arad, acum se pregătesc noi modificări. Primăria a afişat la transparenţă un proiect de hotărâre privind noul Regulament de desfășurare a activităților comerciale și al piețelor în municipiul Arad.

Modificările

Potrivit municipalităţii, noutăţile aduse în document se referă la: *modificarea reglementărilor urbanistice referitoare la terase; *pentru terase se va obține nu doar orar de terasă, ci și autorizație de terasă, cu documentație completă în care trebuie să se facă dovada deținerii legale a terasei, din toate punctele de vedere; *s-a creat posibilitatea de desfășurare a activităților comerciale în rulote, pupitre, triciclete, autospeciale, autoutilitare; *majorarea tarifelor de obținere a autorizațiilor de funcționare și a orarelor de funcționare (tariful avea cuantumul nemodificat din 2007); *s-a creat posibilitatea suspendării activității în cazul nedeţinerii autorizațiilor și avizelor prevăzute de lege.

Relaxare… muzicală

Dacă în vechiul Regulament din 2017, completat şi modificat în 2020 – Regulament aflat în vigoare în prezent – se stipulează explicit că „difuzarea muzicii pe terase este interzisă” (e o altă discuţie respectarea acestei prevederi), noul Regulament propus acum de Primărie nuanţează un pic lucrurile: „Se interzice difuzarea muzicii pe terase cu sisteme de amplificare. Terasele amplasate în apropierea locașurilor de cult vor ține cont de programul cultelor religioase, respectiv programul slujbelor și al procesiunilor religioase, perioadă în care este interzisă difuzarea muzicii de orice fel.”

Transparenţă

Proiectul de hotărâre privind Regulamentul de desfășurare a activităților comerciale și al piețelor în municipiul Arad poate fi consultat pe pagina www.primariaarad.ro, secțiunea Activități normative – Transparență decizională – Proiecte de hotărâri, și la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5, luni, marți, miercuri, între orele 8.30-15.30, joi, între orele 8.30-17.30 şi vineri, între orele 8.30-14.00. Cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind acest document până la data de 13 octombrie 2021, la registratura Primăriei Municipiului Arad.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. f.b. says:

  Muzica de pe terase sa nu bruieze megafoanele BOR!

 2. Oameni

  Actorul francez Gaspard Ulliel a murit la vârsta de 37 de ani, după un accident la schi
  Actorul francez Gaspard Ulliel a murit în urma unui accident de schi. Starul viitorului serial Moon Knight de la Marvel şi modelul Chanel a fost spitalizat marţi după ce a suferit o accidentare la cap.

  ARADON Sport local

  Speranțe mici pentru o îmbunătățire la rugby-ul în 15
  CSU Arad a avut rezultate bune la rugby în 7, dar are probleme la cel în 15.

  Mapamond

  Un candidat la Senatul SUA fumează marijuana în spotul său electoral
  Un candidat la Senatul SUA din Louisiana a difuzat marţi o reclamă în care fumează marijuana, în încercarea de a declanşa ceea ce el numeşte „un nou dialog” asupra drogurilor. 1

  România

  Ministrul Educației, mesaj către profesorii greviști: La rectificarea bugetară se vor identifica soluţii
  Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis un mesaj profesorilor care miercuri au organizat o grevă de avertisment. Sunt convins că la rectificarea bugetară se vor identifica soluţii, a spus Cîmpeanu.

  Local

  Curent la preţ astronomic pentru Compania de Transport Arad
  Factura pe luna ianuarie este uriaşă, de 2,4 milioane de lei, după ce compania a fost nevoită să cumpere energie electrică la un preţ de zece ori mai mare decât anul trecut. 8

  Mapamond

  La 87 de ani, Brigitte Bardot, refuză sa fie vaccinată împotriva Covid. A plecat în Africa folosind un certificat fals
  Brigitte Bardot a declarat că nu va face vaccinul împotriva Covid. Actriţa în vârstă de 87 de ani a explicat: „Sunt alergică la toate substanţele chimice”. 8

  România

  Guvernul a decis: minivacanță de cinci zile pentru români!
  Veste bună pentru salariaţi. Conform Codului Muncii în anul 2022 vor exista 15 zile libere! 5

  Local

  Mica Unire, sărbătorită la Arad
  Instituția Prefectului – Județul Arad organizează, luni, 24 ianuarie, pe platoul din fața Palatului Administrativ, o serie manifestări pentru a marca Unirea Moldovei cu Țara Românească. 3

  Local

  UAV Arad, partener în proiectul RoCult Vest
  Proiectul își propune să contribuie la afirmarea identității culturale a regiunii de vest, în contextul național.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.